ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: 2015 - Άλλος ένας χρόνος για το Βελβεντό χωρίς διοικητική-δημοτική  αυτονομία

kgv16119Κι ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι κοινωνικές δομές του νέου Δήμου (τερατουργήματος) αποδομούνται. Πόσες μέρες κλειστό το αγροτικό ιατρείο; Όσοι πάνε και ξαναπάνε, ξέρουν. Αλλά οι υπεύθυνοι, ανεύθυνα υψώνουν μαρμάρινα είδωλα για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.

Χωρίς συσσίτιο μένουν επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι και ανήμποροι συνάνθρωποί μας,  καθώς το συσσίτιο που οργάνωνε η κοινωνική μέριμνα , με τη συμμετοχή πολλών εθελοντριών και προσφορές συντοπιτών, χαρακτηρίστηκε παράνομο και σταμάτησε.

Όταν σ’ άλλους Δήμους συστήνονται συσσίτια αλληλεγγύης και γίνονται δράσεις για να προστατευτούν ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, εδώ καταργούνται.

Βλέποντας λοιπόν τα κενά που αφήνει η ελλιπής λειτουργία του  νεόκοπου Δήμου, θελήσαμε σαν ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, να οργανώσουμε μια μικρή  γιορτή – κοπή πίτας, κάτι που έγινε και στο παρελθόν παράλληλα με άλλες δράσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θέλοντας να εκφράσουμε με  αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση μας.

Η συνάντηση  για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας  έγινε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 6.00μμ, σε καφέ του τόπου μας, με μεγάλη συμμετοχή και ικανοποίηση για τη χαρά που δώσαμε και πήραμε.

Με εκτίμηση

Κίνηση Γυναικών Βελβεντού για την ανεξαρτησία του Δήμου