www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Η χορευτική ομάδα του συλλόγου Μικροβαλτινών στο Φεστιβάλ Βογατσικού Εκτύπωση
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 08:53

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής

στο Βογατσικό Καστοριάς

Συμμετείχε η χορευτική ομάδα του συλλόγου Μικροβαλτινών

.

όλα τα ΒΙΝΤΕΟ (8) παρακάτω

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Βογατσικό Καστοριάς την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.

Ήταν μια ιδέα του Βογατσιώτη δάσκαλου παραδοσιακών χορών, δημοτικού συμβούλου δήμου Ορεστίδος και καθηγητή Πληροφορικής Τηλέμαχου Τζακόπουλου που ρίχτηκε πριν περίπου δυο μήνες και έγινε αμέσως αποδεκτή από το Σύλλογο Γυναικών Βογατσικού και το Σύνδεσμο Βογατσιωτών Θεσσαλονίκης.

Έτσι την ανάλογη πρόσκληση αποδέχτηκαν δέκα (10) σύλλογοι από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία –οι δυο από το Ν. Κοζάνης, ο σύλλογος των ΜΑΚΕΔΝΩΝ και ο σύλλογος Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης- που βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο πανέμορφο Βογατσικό και στο καλοδιατηρημένο παλιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε στις 7:45μμ με την παρέλαση όλων των χορευτικών ομάδων με τα λάβαρά τους και με επικεφαλής την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Ήταν ένα χορευτικό πολύχρωμο οδοιπορικό στα σοκάκια του Βογατσικού που ξεδίπλωσε τις κρυμμένες ομορφιές του χωριού και τις πετρόκτιστες βρύσες του, άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα των φιλόξενων κατοίκων που χαιρετούσαν έκπληκτοι τη μεγάλη, πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή πομπή.

Η συνέχεια -καθώς είχε αρχίσει να σουρουπώνει- …επί σκηνής στον αύλειο χώρο του σχολείου με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και την επίσημη υποδοχή των προσκεκλημένων συλλόγων, ενώ ο χώρος είχε κατακλυστεί από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Την κανονική έναρξη του φεστιβάλ έκανε η μικτή χορευτική ομάδα του  Βογατσικού που παρουσίασε τοπικούς χορούς  για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι δέκα σύλλογοι που συμμετείχαν παρουσιάζοντας ο καθένας τοπικές χορευτικές ή μουσικές ενότητες, που στο σύνολό τους καταχειροκροτήθηκαν. Με το πέρας της παρουσίασης κάθε συλλόγου, γινόταν η απονομή διπλώματος συμμετοχής που συνοδεύονταν  από αναμνηστικό δώρο τοπικού προϊόντος (τσίπουρο).

Επίσης σε όλα τα μέλη των χορευτικών ομάδων καθώς και στους συνοδούς προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα, τα περισσότερα των οποίων είχαν ετοιμαστεί από τις γυναίκες του Βογατσικού, που απέδειξαν το μεγάλο αίσθημα φιλοξενίας των Βογατσιωτών.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο δήμαρχος Ορεστίδος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Παπανικολάου και Βιολέτα Σανταλίδου-Μιχαήλ, κ.α.

Αναμφισβήτητα ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση που αξίζει ο έπαινος για τους διοργανωτές του. Και κυρίως για τον άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του για το φεστιβάλ, τον Τηλέμαχο Τζακόπουλο!  

…Και η συμμετοχή του συλλόγου Μικροβαλτινών

Στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής  στο Βογατσικό συμμετείχε και η 14μελής χορευτική ομάδα γυναικών του Συλλόγου Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης που παρουσίασε με επιτυχία τοπικούς χορούς με παραδοσιακά ακούσματα της περιοχής μας.

festvogep31.7.11_2festvogep31.7.11_3festvogep31.7.11_4festvogep31.7.11_5

festvogep31.7.11_5.1festvogep31.7.11_6festvogep31.7.11_7festvogp31.7.11_8

Ευχάριστη έκπληξη για τους Μικροβαλτινούς αποτέλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του αντιδημάρχου Ορεστίδος –όπου ανήκει και το Βογατσικό- Νίκου Παπανικολάου που κατάγεται από το Μικρόβαλτο και ο οποίος κλήθηκε να κάνει την απονομή των αναμνηστικών στο σύλλογο του χωριού του.

Στη χορευτική ομάδα των Μικροβαλτινών συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά):

1. Φρειδερίκη Αλεξοπούλου-Παπαδημητρίου, 2. Μάγδα Θεοχάρη-Χαρισοπούλου, 3. Κατερίνα Μαρκοπούλου-Τζουκοπούλου, 4. Δέσποινα Παλιανοπούλου-Τσακνοπούλου, 5. Δέσποινα Παλιανοπούλου-Χαρισοπούλου, 6. Μαρία Παλιανοπούλου-Παπαδοπούλου, 7. Δώρα Παναγοδήμου-Μαστρογιαννοπούλου, 8. Δήμητρα Παπαδημητρίου, 9. Δώρα Σταθοπούλου-Σταθοπούλου, 10. Κατερίνα Σταθοπούλου-Αλεξοπούλου, 11. Μαρία Σταθοπούλου-Αλεξοπούλου, 12. Σουλτάνα Σταθοπούλου-Μαστρογιαννοπούλου, 13. Γλύκα Τζιώνα-Παπαθανασίου, 14. Μαρία Τζουκοπούλου-Αλεξοπούλου.

Από τον π. Ν. Κοζάνης συμμετείχε ακόμη –όπως προαναφέραμε- η καταξιωμένη χορευτική ομάδα του συλλόγου των ΜΑΚΕΔΝΩΝ που παρουσίασε χορούς του Μετσόβου.

Γ. Μαστρ. 

όλα τα ΒΙΝΤΕΟ με τους χορούς, με τη σειρά εμφάνισης

  

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack