Ασημένιο μετάλλιο για το Γιάννη Παυλίτσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων τάε κβον ντο

pavl15127Σημαντική επιτυχία για την ελληνική αποστολή που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάε κβον ντο Εφήβων - Νεανίδων καταγράφηκε την Πέμπτη 22.10.2015. Συγκεκριμένα, στη λετονική πόλη Νταούγκαβπιλς, ο Γιάννης Παυλίτσας* πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -45 κιλών, σημειώνοντας τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Ο αθλητής του Σπάρτακου Κοζάνης έχασε στον τελικό με 3-0 από τον Ρώσο Αντρέι Κανάεφ, ενώ πιο πριν είχε επικρατήσει του Βέλγου Μοχάμεντ Ατσαΐμπι με 10-7 στα προκριματικά, του Ισραηλινού Οτάι Όνι με 3-2 στα προημιτελικά και με το ίδιο σκορ του Ισπανού Ζοάν Γιοργκέρα Κάλα στα ημιτελικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, αλλά και τον προπονητή μου Αποστόλη Νούκο, ο οποίος με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Ασχολούμαι έξι χρόνια με το αγωνιστικό τάε κβο ντο και σήμερα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας μου. Είμαι 16 ετών και έχω έναν ακόμη χρόνο σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία», δήλωσε μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου ο Παυλίτσας.

a-sports.gr

* Παυλίτσας Ιωάννης του Ευθυμίου: Καταγωγή από Φρούριο Δήμου Σερβίων-Βελβεντού