Νέο εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ: Νεκρός 42χρονος εργαζόμενος στο Νότιο Πεδίο

fort15124Νέο εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ένας εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ, ηλικίας 42 ετών, οδηγός σε φορτηγό, με καταγωγή από την Καρδίτσα.

Το ατύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ οι συνάδελφοί του εκφράζουν την οδύνη τους για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Σωματείου "Σπάρτακος" Μόσχος Μόσχου", το ατύχημα σημειώθηκε στις 8 παρά τέταρτο το πρωί, όταν ο εργαζόμενος σε εργολάβο, οδηγός φορτηγού, πήγε να αδειάσει αμμοχάλικα και όπως σήκωσε την καρότσα "έφυγε" μαζί με την καρότσα. Ο ίδιος καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στους αρμοδίους για το νέο θανατηφόρο, που σημειώθηκε ανήμερα της προστάτιδας των λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Είναι τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και ΔΕΗ. Οι έλλειψη προσωπικού και οι μη προσλήψεις, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες εργολαβίες στα Ορυχεία. Αν παίρναμε κόσμο θα γλιτώναμε ατυχήματα . Στο παρά ένα γλιτώνουμε κάθε μέρα ατυχήματα!".

Β.Σ./ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο θανατηφόρο δυστύχημα στον ΑΗΣ Καρδιάς

Στις 07:45 σήμερα, κλήθηκε η Υπηρεσία μας, για επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από καμπίνα φορτηγού οχήματος στο Νότιο Πεδίο Α.Η.Σ Καρδιάς. Στην παροχή βοηθείας επιχείρησαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον Μ.Σ. του Π. ετών 50, ο οποίος με ασθενοφόρο του Δ.Ε.Η μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.