Σ.ΥΠ.ΟΤΑ: Όλοι στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

ape151111«Απελευθερώνονται οι κατασχέσεις». «Τεράστια τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία». «Καταρρέουν τα νοσοκομεία». «Νέο ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων». «Διάλυση της επιθεώρησης περιβάλλοντος». «Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς». «Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία»...

...«Καθεστώς η επισφαλής εργασία και τα απλήρωτα ημερομίσθια». «Στα 300 ευρώ οι συντάξεις, νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης». «Προωθείται η κατάργηση Βαρέων Ανθυγιεινών». «Ανοίγει η πόρτα για νέες ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ».

Μερικοί τίτλοι ειδήσεων , όχι από το 2014 ή το 2013, αλλά από τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2015.  

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η εξαθλίωση, η αναξιοπρέπεια, το ανέλπιδο μέλλον είτε είναι «αριστερό» είτε «δεξιό», είναι εξίσου βάρβαρο. Περιγελά εξίσου την κοινοβουλευτική δημοκρατία και χλευάζει την λαική θέληση. Από τους  172 βουλευτές που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και  τους 199 του μνημονίου «του Ζαππείου»  φτάσαμε στους 229 βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο του αντιμνημονιακού μπλοκ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και μάλιστα μετά το μεγαλειώδες 63% ΟΧΙ σε νέα μνημόνια.

Μια χώρα που έχει μετατραπεί στην πρώτη τραπεζική αποικία, όπου ζάπλουτοι τραπεζίτες κατέχουν με δημόσιο χρήμα τις χρεωκοπημένες τους τράπεζες. Μια χώρα όπου αδυνατεί να νομοθετήσει χωρίς να πάρει έγκριση από τους «δανειστές», όπου οι μιζαδόροι εξακολουθούν να παίρνουν δημόσιες προμήθειες αλλά και να μας κουνάνε το δάχτυλο για νουθεσία!

Μια χώρα όπου άνεργοι καταδικάζονται σε 22 μήνες φυλακή γιατί δεν ακύρωσαν εισιτήριο σε λεωφορείο και φοροφυγάδες και κοινοί κλέφτες εκατομμυρίων ευρώ κάνουν πάρτι χιλιάδων ευρώ σε κοσμικά νησιά.

Μια χώρα που εξάγει επιστήμονες  τους οποίους τους έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμιά της έτοιμους να προσφέρουν έρευνα στις χώρες που μας έχουν κάνει προτεκτοράτο. 

Μια χώρα όπου ανέχεται δημοσιογράφους που ομολογούν ότι κάνουν προπαγάνδα και λένε ψέματα.

 Μια χώρα που ανέχεται θαυμαστές των ναζί και βρίσκεται ζαλισμένη στο καναβάτσο από τις συνεχείς ανακολουθίες και κοροιδίες των υποψήφιων σωτήρων.

Επιτέλους ας πάρουμε εμείς τον λόγο και να τον κάνουμε πράξη. Με συμμετοχή σε αγώνες, στα σωματεία μας, σε δράσεις, με έμπρακτη αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, χωρίς ψευτοδιαχωρισμούς θρησκείας, χρώματος, φυλής.  Τέρμα στην τραπεζική κατοχή, τέρμα στα μνημόνια όπως και να τα βαφτίζουμε, τέρμα στην υποτέλεια στην γραφειοκρατία και τους «τεχνοκράτες».

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΙΚΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  11πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης   

Σύλλογος  Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Σ.Ε.Ε.Ν. Εργατική Αλληλεγγύη