Με επιτυχία ο 14ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ στην Αιανή

aianapol15 1aianapol15 2aianapol15 3

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία «Αἰαναῖα Ἆθλα», το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής», με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης,

...πραγματοποίησαν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τον 14ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 68 ετών (117 αθλητές στο σύνολό τους). Η ατμόσφαιρα των αγώνων υπήρξε ενθουσιώδης.

Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, 1.000, 3.000 και 5.000 μέτρων, είχε ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Πόλης και της Βασιλικής Νεκρόπολης Αιανής, τον πλατανότοπο στη θέση Γιαννούκα Βρύση και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός έγινε στην κεντρική πλατεία της Αιανής. Στο γειτονικό πάρκο, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών.

Το 14ο Δρόμο του Απολλοδώρου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, η ομάδα των ομογενών και αμερικανών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Αιανή και την Κοζάνη συνοδευόμενοι από τον κ. Ηλία Τομάζο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «ΠΑΙΔΕΙΑ» των Η.Π.Α.
Ευχαριστούμε θερμά συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, ιδιαίτερα την κ. Φτάκα Φανή, πρόεδρο του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ. Μπουρνιώτη Ηλία, για την υλική και ηθική υποστήριξη που μας παρείχαν…

Slide Show από 64 ΦΩΤΟ...

Αποτελέσματα των αγώνων
Οι τρείς πρώτοι στα 3000μ και 5000μ:

5000μ άνδρες
1. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΣΙΧΟΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΦΙΛΙΜΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5000μ γυναικών
1. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΤΕΡΕΖΑ
2. ΓΚΡΙΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3. ΚΟΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

3000μ άνδρες

1. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2. ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3. ΚΩΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3000μ γυναικών
1. ΤΣΙΑΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
3. ΜΠΟΜΠΟΝΑΡΗ ΑΝΝΑ

Κείμενο: από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟ: Γκούμας Φόρης