Απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στο Βατερό

el.asΧθες (08-07-2015) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (08-07-2015) το μεσημέρι 76χρονος ημεδαπός, κατήγγειλε ότι την 02-07-2015 στο Βατερό Κοζάνης, δύο άγνωστες γυναίκες...

...με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ως δράστιδες της κλοπής φέρονται οι δύο ημεδαπές 22 και 44 χρονών.   

Το τρίτο άτομο αναζητείται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:

- Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

- Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

- Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

 - Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).