Προκήρυξη για 3.610 προσλήψεις σε Τουρισμό και Πολιτισμό

po15618Προσλήψεις 3.610 ανέργων όλων των ειδικοτήτων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού θα προβλέπει η νέα προκήρυξη που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας...

...το οποίο θα υλοποιηθεί σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις, για 20.385 θέσεις απασχόλησης συνολικά.

Το πρόγραμμα ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά, λόγω της ανακατάταξης των θέσεων και των ειδικοτήτων από τα αρμόδια υπουργεία. Το πρώτο «πακέτο» από αυτές τις 20.385 προσλήψεις, που είναι έτοιμο, αφορά σε 2.821 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και άλλες 789 θέσεις για τον τομέα του Τουρισμού. Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να «τρέξει» ταχύτατα καθώς η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι προσλήψεις ανά επίπεδο εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής: 720 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 467 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 1.828 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 557 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Σε επίπεδο ειδικότητας, οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν σε προσωπικό γενικών καθηκόντων, όπως φύλακες αρχαιολογικών χώρων, συντηρητές έργων, οδηγοί, ενώ υπάρχουν και οι ειδικότητες που αφορούν σε εξειδικευμένο προσωπικό.

airetos.gr