Εξαπάτηση ηλικιωμένου στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας με «λεία» 2000€ κ.α.

eh1561Χθες (31-05-2015) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού για κλοπή. Συγκεκριμένα μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι,

...ο 23χρονος από κοινού με ένα ακόμη άτομο, την 30-05-2015 το απόγευμα, με τη μέθοδο της απασχόλησης (με πρόσχημα την πώληση σεντονιών), κατάφεραν να εισέλθουν σε οικία ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού, στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, εκατό (100) δολάρια, δύο (2) Σερβικά χαρτονομίσματα, δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Ο συνεργός του 23χρονου αναζητείται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:

Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.). 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ