Δέκατη μέρα χωρίς τηλεοπτικό σήμα το Μικρόβαλτο

fontoΠαρά τις υποσχέσεις του τύπου «σήμερα-αύριο» των υπευθύνων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, χωρίς αναλογικό τηλεοπτικό σήμα βρίσκεται το Μικρόβαλτο εδώ και 10 ημέρες (από 6/5). Και αναφερόμαστε στην αποκλειστική ευθύνη του δήμου για την επαναφορά του αναλογικού σήματος στον αναμεταδότη του Αηλιά, με βάση την απάντηση που έδωσε η  Digea από 8/5, σύμφωνα με την οποία...

…«ειδοποιεί τους Δήμους ότι θα πρέπει να αναλάβουν την αλλαγή τροφοδοσίας. Δηλαδή να ανέβουν στα κέντρα εκπομπής και να γυρίσουν το κάτοπτρο από τις 13 μοίρες ανατολικά στις 3 μοίρες ανατολικά και ταυτόχρονα να αντικαταστήσουν τον παλιό δέκτη (συνήθως Humax με ενσωματωμένο Irdeto) με άλλο δέκτη σεταρισμένο με το απαραίτητο κλειδί BISSτον οποίο διαθέτει δωρεάν η Digea προς τους τεχνικούς για τον σκοπό αυτό».

Υπενθυμίζουμε βέβαια και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, αφού η αναμενόμενη χωροταξική κάλυψη από τον σταθμό της Βουνάσσας είναι σχεδόν μηδαμινή λόγω εγκατάστασης πομπού μικρότερης ισχύος, όπως και του σήματος από τον πομπό του Μεταξά (δεν προβλεπόταν κάλυψη από Μεταξά). Έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα μέτριας λήψης ψηφιακού σήματος για το τμήμα του χωριού που έχει οπτική επαφή με τον πομπό της Κέλλης (Φλώρινα), με ελάχιστες πιθανότητες και κατά διαστήματα για το υπόλοιπο του χωριού από αντανακλάσεις, με απαραίτητη προϋπόθεση αλλαγής -πέραν των αποκωδικοποιητών ή των τηλεοράσεων- κεραιών, ενισχυτών κ.α.

Δεδομένη κατάσταση σήμερα 15/5: χωρίς δυνατότητα να δει τηλεόραση το 85% των κατοίκων του χωριού...

mikrovalto.gr

ΥΓ 1. Το αυτό πρόβλημα -ίσως και μεγαλύτερο- και στο Τρανόβαλτο.

ΥΓ 2. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με εντολή του προέδρου  του ΝΠΔΔ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού δόθηκε «εντολή παύσης λειτουργίας του κυλικείου του ΚΑΠΗ», που στην ουσία μεταφράζεται με κλείσιμο του ΚΑΠΗ!

Σχόλια   

rhna
0 # rhna 06-09-2015 18:39
ti ginetai me ta kanalia trith ebdomada xoris mega kai ta alla kanalia me xalia eikona kante kati
Παράθεση
rhna
0 # rhna 20-11-2015 09:34
einai ntroph na pianoyme dyo kanalia olo 8a ginoyn kai tipota akoma mas lene oti einai 8ema tis digias ntroph toys 8a r8oyn oi ekloges den argoyn
Παράθεση