ΑΚΓΚ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο

agon15135Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης καλεί όλους και όλες να πάρετε μέρος την Πέμπτη 14/05  στις 8:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν...

...τα σωματεία Οικοδόμων, Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Γουνεργατών, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει οδηγήσει τη δημόσια υγεία και το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης σε οριακή κατάσταση διεκδικώντας:

•   Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

•   Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.

•   Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στο πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην περιφερειακή αρχή.

•   Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές.  Καμία σκέψη για κλείσιμο κλινικών.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος μπροστά στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται για την υγεία του λαού.