Πάρκο Αιανής: Από τύχη δεν ζήσαμε τραγωδία !

per15125Όπως μπορεί κανείς να δει,ένα τμήμα της «πέργκολας» του διάκοσμου στο πάρκο Αιανής (βραβευμένο και ως το ομορφότερο Πανελλαδικά στο παρελθόν!), κατέρρευσε με μιας τα χαράματα του Σαββάτου 9/5 σε σημείο όπου καθημερινά παίζουν παιδάκια και σε παγκάκι κοντά,

...όπου κάθονται κυρίως γονείς που τα προσέχουν αλλά και νέοι τα βράδυα. Από τις φωτογραφίες επίσης διαπιστώνει κανείς και το μαύρο χάλι στο οποίο έχει περιέλθει ολόκληρο το πάρκο:

1/Φθαρμένοι, σχεδόν χωνεμένοι όλοι οι δοκοί κατά μήκος της «πέργκολας» στέκονται κυριολεκτικά ως «δαμόκλειος σπάθη» στα κεφάλια των παιδιών και των κατοίκων καθημερινά-και αποδείχτηκε με την κατάρρευση του τμήματος το Σάββατο αλλά και δύο δοκαριών που αφαιρέθηκαν προληπτικά πρίν δύο χρόνια.
2/Σχεδόν σαπισμένα δοκάρια στις κούνιες, οι μισές εκ των οποίων(2 από τις 4) και με επικίνδυνα φθαρμένους κρίκους, τις οποίες αναγκάστηκε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου να ξηλώσει.
3/Εξαρθρωμένα παγκάκια, χερούλια από αλογάκια και αιώρες με σούστες, εξαιρετικά δυσκίνητοι περιστρεφόμενοι «γύροι». Εξαρθρωμένα «σποτάκια» (προβολείς) (περισσή πολυτέλεια) από αγνώστους κατά μήκος των αυλακιών και εντός της υδατοδεξαμενής σε χρόνο ρεκόρ.
4/Πνιγμένη στα χορτάρια και διαλυμένη η μικρή Παιδική Χαρά πάνω από το πάρκο.
5/Τσιμεντένια αυλάκια που ξεκινούν από πίδακα με πέτρινη κατασκευή («ξηραύλακες» τους αποκάλεσε στο παρελθόν συμπολίτης σε άρθρο του-παρέμβαση) που απολήγουν σε μεγάλη τσιμεντένια υδατοδεξαμενή η οποία εντελώς στεγνή τις περισσότερες μέρες του χρόνου χάσκει άχαρα και προκλητικά ακαλαίσθητα στο κέντρο του πάρκου γεμάτη φύλλα δέντρων και σκουπίδια: όλη αυτή η κατασκευή ζήτημα αν λειτουργεί το χρόνο, όπως είχε σχεδιαστεί (με χρήση αντλίας, πέραν της φυσικής ροής), όσα είναι τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αιτία: το κόστος λειτουργίας της αντλίας. Και επειδή αυτό θα συνεχίζεται εις το διηνεκές του χρόνου (στοίχημα ότι ποτέ η αντλία δεν πρόκειται να λειτουργήσει, έτσι όπως τη φαντάστηκαν αυτοί που την είχαν…εμπνευστεί;), είναι χίλιες φορές προτιμότερο η υδατοδεξαμενή να μπαζωθεί και να φυτευτεί γκαζόν, για να παίζουν τα παιδάκια. Ο χώρος που εξοικονομείται έτσι είναι πολύτιμος!
6/Βρύσες νερού κατεστραμμένες και…άνευ νερού για μακρύ διάστημα σε χώρο που δεν μπορεί με τίποτε να λείπει.
Απ΄ότι δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής, πέραν από το ότι για τη γενική συντήρηση του πάρκου χρήματα δεν υπάρχουν, σχετικά με το ζήτημα της επικινδυνότητας της «πέργκολας» είχε ενημερώσει με φαξ (και μάλιστα «επείγον») την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να κατέβει, αλλά την πρόλαβε η κατάρρευση των δοκαριών.
Οικονομική κρίση; «Καλλικράτης»; Αβελτηρία ή φόρτος εργασίας των Υπηρεσιών; Τώρα τι να πει κανείς;

Γ.Π.Φτάκας