Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σε εξέλιξη το έργο της

διαμόρφωσης της εισόδου στο Μικρόβαλτο

.
katopsi15.4

ΚΑΤΟΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

.

diameism14.5_epikΣε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της διαμόρφωσης της εισόδου στο Μικρόβαλτο με τον γενικότερο τίτλο: "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ".

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2010 -επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής-. Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε ο Ματραπαζίδης Σωτήρης, με έκπτωση προσφοράς 3% και η σύμβαση υπογράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2010 με τελικό προϋπολογισμό έργου 143.000,02 € με τον ΦΠΑ.

Το έργο επιβλέπεται από την νομαρχιακή ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ (σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή):

Το βασικό αντικείμενο της μελέτης είναι η διαμόρφωση  ενός χώρου περίπου 4,3 στρεμμάτων, πριν από την είσοδο του Δ.Δ. Μικροβάλτου –στη θέση "Γκεφύρι"- αριστερά του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης – Μικροβάλτου.

Ο προς διαμόρφωση χώρος θα περιλαμβάνει:

- τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων από αμμοχαλικώδη υλικά, στην πλευρά που συνορεύει με το αλσύλλιο.

- τη διαμόρφωση χώρου καθιστικού στη θέση της κρήνης. Στο χώρο αυτό θα κατασκευαστούν δυο ξύλινα κιόσκια εκατέρωθεν της κρήνης, τα οποία θα ενοποιεί μια ξύλινη πέργκολα, η οποία θα σκεπάζει την κρήνη.

- την κατασκευή ενός μικρού αμφιθεάτρου 4 διαζωμάτων από αργολιθοδομή, καθώς και μιας κυκλικής επιφάνειας επιστρωμένης από ακανόνιστες χονδρόπλακες.

- τη διαμόρφωση προσπελάσεων και διαδρόμων με αμμοχαλικώδη υλικά, καθώς και τη φύτευση των χώρων που προκύπτουν από τη διαμόρφωση. Επίσης θα κατασκευαστεί και το απαραίτητο δίκτυο άρδευσης για το πότισμα των φυτών.

- κατασκευή ξύλινης περίφραξης τύπου δασαρχείου στην περίμετρο του προς διαμόρφωση χώρου.

Ο ανάδοχος ζήτησε παράταση του χρόνου περάτωσης του έργου –που έπρεπε να παραδοθεί στις 14.4.2011 ήτοι σε 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης- επικαλούμενος τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έγινε γνωστό ότι υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.

diameism14.5_2Στην παρούσα εργολαβία δεν περιλαμβάνεται _η ανάδειξη του πέτρινου γεφυριού –μέρα με τη μέρα "εξαφανίζεται"-, που βρίσκεται στα όρια του υπό κατασκευή έργου. Πάντως στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 του δήμου Σερβίων – Βελβεντού περιλαμβάνεται η "Μελέτη ανάδειξης του γεφυριού και κατασκευή μιας κρήνης", αν και άποψή μας είναι ότι με μικρές τροποποιήσεις της παρούσας σύμβασης θα μπορούσε η ανάδειξη του γεφυριού να συμπεριληφθεί στην τρέχουσα εργολαβία.