Ο «Γάμος του Καραγκιόζη με την εξουσία» το Σάββατο 9 Μαΐου

karag1554Όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών είναι ζωντανοί στην σκηνή και καλούν μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση με πολλές εκπλήξεις και απρόβλεπτα. Θα καταφέρει ο Καραγκιόζης να κατακτήσει την εξουσία;

Θα τον βοηθήσουν οι μικροί μας φίλοι; Ο «Γάμος του Καραγκιόζη με την εξουσία» δεν έχει όρια. Μια διασκευή βασισμένη στο έργο «Λίγο απ’ όλα» γραμμένο από τον καραγκιοζοπαίχτη Α. Μόλλα, αφιερωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση. Με πολύ γέλιο και πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Στέλιο Αμανατίδη, ο οποίος έχει ταυτιστεί εδώ και χρόνια με το ρόλο του κουτοπόνηρου καραγκιόζη. Μαζί με το «θέατρο Άρμα» έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αναδεικνύοντας τον καλόκαρδο ρωμιό, τον άνθρωπο του λαού.

Το Σάββατο στις 9 Μαΐου καταφτάνει και στην Κοζάνη για δύο μόνο παραστάσεις στη σκηνή  της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης στην οδό Φιλίππου Β΄. Στις 5μ.μ. και στις 7μ.μ. το απόγευμα με τιμή εισιτηρίου τα 8 ευρώ. Ο χώρος είναι προσπελάσιμος για ΑμΕΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της παράστασης λειτουργεί καφενείο για τους μεγαλύτερους και υπάρχει οργανωμένο κυλικείο.

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Αμανατίδης. Σκηνικά: Μάγδα Νίκου. Μουσική: Χρήστος Φωτόπουλος. Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος. Ειδικές Κατασκευές: Γιώργος Ράπτης .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Στέλιος Αμανατίδης, Σταύρος Παρχαρίδης, Κώστας Μόνας, Κυριάκος Κατέχης, Στέλιος Σταυρίδης, Κώστας Ακριτίδης. Στο ρόλο της εξουσίας η Μόνικα Αϊβάζογλου. Στο ρόλο του Μπάρμπα Γιώργου ο εντυπωσιακός  Γιάννης Κετικίδης.