www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Το χρονικό των δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων Εκτύπωση
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2011 22:50

ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!

Ανάστατες οι τοπικές κοινωνίες

Τρανοβάλτου-Ελάτης-Μικροβάλτου

ενάντια στην απόφαση κλεισίματος
του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης

.
Το χρονικό των δυναμικών κινητοποιήσεων
.


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα

η μετάβαση της επιτροπής αγώνα στο υπουργείο Παιδείας

.

gymntran10.4

Στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα βρέθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα των Καμβουνιωτών ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης, αποτελούμενη από τους Θύμιο Σκετόπουλο και Γιάννη Θεοδωρόπουλο από το Τρανόβαλτο και τους Γιώργο Κούσια και Βασίλη Σφαλύρα από την Ελάτη. Μαζί τους ήταν ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου.

Το ραντεβού με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δεν είχε κλειστεί ποτέ. Οι ελπίδες ότι θα γίνει συνάντηση με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν επαληθεύτηκαν.

Έτσι η συνάντηση περιορίστηκε να γίνει με την διευθύντρια του υπουργικού γραφείου Ευγενία Λόκανα, μια συνάντηση που σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής δεν προσέφερε τίποτε το ουσιαστικό στην υπόθεση αφού η κ. Λόκανα με την ψυχρή υπηρεσιακή γλώσσα των αριθμών δεν άφησε κανένα περιθώριο αλλαγής της απόφασης.

Αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί σαν θετικό από την όλη συνάντηση είναι η θέση της διευθύντριας ότι εφόσον δεν γίνει ο δρόμος Τρανοβάλτου – Λιβαδερού, το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου θα συνεχίσει τη λειτουργία του και κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012…

Η επιτροπή αγώνα ασφαλώς και δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις επαφές που είχε στο υπουργείο Παιδείας και προσανατολίζεται σε  νέες ενέργειες και κινητοποιήσεις.


Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεων συνέχεια…

Πορεία στους δρόμους των Σερβίων

και κατάληψη του Δημαρχείου.

kinmamv4.4.11_1

Σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Σερβίων και συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Σερβίων-Βελβεντού για μια ώρα προχώρησαν σήμερα 4 Απριλίου 2011 μαθητές και γονείς από τα Καμβούνια, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο σχολείων της περιοχής –Γυμνάσιο Τρανοβάλτου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελάτης-. Παράλληλα το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου τελούσε υπό κατάληψη ενώ απείχαν από τα μαθήματα και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου.

Στο δημαρχείο αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος τους δήλωσε την πεποίθησή του ότι τα σχολεία της περιοχής πρέπει να συνεχίσουν αυτόνομα τη λειτουργία τους περισσότερο για κοινωνικούς λόγους και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια των κατοίκων στην κατεύθυνση αυτή. Ακόμη δήλωσε ότι ελπίζει να κλείσει το ραντεβού με την υπουργό Παιδείας αυτές τις μέρες –το πιθανότερο για την Πέμπτη 7 Απριλίου- στην Αθήνα, όπου θα μεταβεί και ο ίδιος με τη συντονιστική επιτροπή αγώνα. Καταλήγοντας ότι "ο αγώνας που κάνουμε όλοι μαζί είναι δύσκολος. Ελπίζουμε το τελικό αποτέλεσμα να μας δικαιώσει".

Από την πλευρά της η επιτροπή αγώνα επιβεβαίωσε ότι και αύριο Τρίτη 5 Απριλίου το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου θα τελεί υπό κατάληψη και ότι το πιθανότερο την Τετάρτη 6 Απριλίου  να μεταβεί στην Αθήνα για να συναντήσει την υπουργό Παιδείας την Πέμπτη, ανεξάρτητα με το αν τελικά θα έχει κλειστεί το ραντεβού που έχουν ζητήσει εδώ και μέρες.

kinmamv4.4.11_2kinmamv4.4.11_3kinmamv4.4.11_4kinmamv4.4.11_5

kinmamv4.4.11_6kinmamv4.4.11_7kinmamv4.4.11_8kinmamv4.4.11_9

 


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απόφαση για νέες κινητοποιήσεις

των κατοίκων των Καμβουνίων
.
syntr1.4.11_1

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η συνέλευση των κατοίκων στο Τρανόβαλτο την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του π. δήμου Καμβουνίων κατόπιν πρόσκλησης της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση σχολικών μονάδων των Καμβουνίων.

Στην αρχή της συνεδρίασης -αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση- παρεβρέθηκε και πήρε το λόγο ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που ήταν προειλημμένες από τον περασμένο Δεκέμβριο και ο διάλογος προσχηματικός, τόνισε τις έντονες εκκλήσεις του προς τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κοζάνης να παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος και αναφέρθηκε επίσης στη δυσκολία να έρθει σε επαφή με την υπουργό Παιδείας να ορίσει το ραντεβού που ζήτησε η συντονιστική επιτροπή, προσπάθεια που θα τη συνεχίσει μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα κατεβεί μαζί τη συντονιστική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας στην ύστατη προσπάθεια ανάκλησης της απόφασης.

Μετά την αποχώρηση του δημάρχου η επιτροπή έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες ενέργειες και επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες, τονίζοντας την αδιαλλαξία της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ε. Ζυγούρη που υπεραμύνθηκε της απόφασης της συγχώνευσης, στη συνάντηση της Δευτέρας 28 Μαρτίου.

Στη συνέχεια έγινε ένας συνολικός απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των κατοίκων των Καμβουνίων που εκτιμήθηκε ικανοποιητικός τουλάχιστον ως προς τη συμμετοχή, αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να κορυφωθεί άμεσα καθότι υπήρξαν οι πληροφορίες ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει κάποιες περιπτώσεις αλλαγής της απόφασης που θα οριστικοποιηθεί –πάντα με πληροφορίες- μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου με την υπογραφή κοινής απόφασης των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση διαφόρων προτάσεων η συνέλευση των κατοίκων –θεωρώντας αυτονόητη και τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελάτης και του Μικροβάλτου στον κοινό αγώνα- αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως εξής:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου 2011

• Κατάληψη του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

• Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου

• 12:00 Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους –εκκίνηση από διασταύρωση "Ντόνα", Κοντογεωργάκη και 117 Εθνομαρτύρων- των Σερβίων με κατάληξη στο Δημαρχείο Σερβίων

• Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Σερβίων για μια ώρα

-ΤΡΙΤΗ 5 ή ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2011 (αναλόγως των επαφών για ραντεβού με την υπουργό, την Τετάρτη δε ακόμη κι δεν οριστεί ραντεβού)

• Μετάβαση στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα Τρανοβάλτου-Ελάτης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  Άννα Διαμαντοπούλου

• Κατάληψη του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και την Τρίτη 5 Απριλίου

syntr1.4.11_2syntr1.4.11_3syntr1.4.11_4syntr1.4.11_5

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λαϊκή συνέλευση στο Τρανόβαλτο.

Πολλή μεγάλη η συμμετοχή
.
kintr20.3.11_1

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου και η ανταπόκριση των παραγόντων που προσκλήθηκαν στη λαϊκή συνέλευση στο Τρανόβαλτο που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Τρανοβάλτου την Κυριακή το μεσημέρι 20 Μαρτίου 2011, με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αλέκος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής, Πάρις Κουκουλόπουλος και Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιάννης Παπαϊορδανίδης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνα Μητροπούλου και Βαγγέλης Σημανδράκος, οι αντιδήμαρχοι Σερβίων-Βελβεντού Γιάννης Τσιτσόπουλος, Γιώργος Μπάκανος και Γιώργος Παναγιωτούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μενέλαος Μακρυγιάννης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και η Έφη Τσίγκα επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης Γιάννης Μητσιάκος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Ελάτης Λευτέρης Παλούκας, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα και Ελάτης Γιώργος Μπισιρίτσας και  εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.

Όλοι οι ανωτέρω κλήθηκαν από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που ήταν στο προεδρείο της συνέλευσης να απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα για τη θέση τους και τη περαιτέρω στάση τους στον αγώνα των τοπικών κοινωνιών των Καμβουνίων. Οι θέσεις βέβαια οι ως άνω που πήραν ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενες. Οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση με μικρές παρεκκλίσεις μεταξύ τους  προσπάθησαν να αιτιολογήσουν γενικά την μεταρρύθμιση στην Παιδεία για "εκπαιδευτικούς λόγους" αλλά δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον προκείμενο αγώνα λόγω των ειδικών γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών και για λόγους συγκράτησης πληθυσμού στην περιφέρεια. Ακόμη εστίασαν σαν κομβικό σημείο οποιασδήποτε συζήτησης για συνένωση σχολείων την κατασκευή του δρόμου Τρανοβάλτου-Λιβαδερού. Οι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη διατήρηση των σχολείων, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών, θα οδηγήσουν στην ερήμωση της περιοχής και ότι οι λόγοι καταργήσεις των σχολείων  δεν έγιναν για λόγους εκπαίδευσης, αλλά κυρίως για λόγους οικονομικούς που επιτάσσονται από τρίτους –Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ-.

Ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος στην τοποθέτησή του, εξέφρασε και πάλι τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά "σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος από τη δημοτική αρχή για μια προειλημμένη απόφαση…". Την έντονη οργή και την αγωνία τους επίσης εξέφρασαν και οι πολίτες της περιοχής που έλαβαν το λόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία οι σχολικές μονάδες της περιοχής.

Έντονη ήταν και εδώ η παρουσία των μαθητών που δόνησαν με τα συνθήματά τους την αίθουσα, ενώ χειροκροτήθηκε και η απαγγελία ενός επίκαιρου ποιήματος με τίτλο "ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ"* από τη μαθήτρια της Ελάτης Ελευθερία Γκαραβέλα.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα μετά τη πολύωρη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και προανήγγειλε νέο κύκλο κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

*κλικ για το ποίημα "ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ"

Για μεγέθυνση κλικ πάνω στην κάθε ΦΩΤΟ, για επαναφορά Χ κάτω δεξιά της ΦΩΤΟ

kintr20.3.11_2kintr20.3.11_3kintr20.3.11_4kintr20.3.11_5kintr20.3.11_6


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κορύφωση των κινητοποιήσεων

και πάλι με κλείσιμο του δρόμου Κοζάνης - Λάρισας

.
kinkamv18.3.11_1

Την κορύφωση των δυναμικών κινητοποιήσεων είχαμε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα με την διακοπή και πάλι της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δρόμο Κοζάνης – Λάρισας στο ύψος του Τριγωνικού. Οι μαύρες σημαίες, τα πανό, το πάθος των συνθημάτων των μικρών μαθητών και η οργή των κατοίκων έστειλαν το μήνυμα εκεί που έπρεπε. Στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μας και στη συντοπίτισσα υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και στους βουλευτές* Κοζάνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού που προσήλθε στο χώρο της κινητοποίησης, που δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που δεν έλαβε υπόψη καμιά από τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, παίρνοντας στη ουσία μια προειλημμένη απόφαση…


*Από τη συντονιστική επιτροπή αγώνα αποφασίστηκε η πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Καμβουνίων στο Τρανόβαλτο την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, με την πρόσκληση και των βουλευτών της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης  και άλλων παραγόντων.

kinkamv18.3.11_2kinkamv18.3.11_3kinkamv18.3.11_4kinkamv18.3.11_5

kinkamv18.3.11_6kinkamv18.3.11_7kinkamv18.3.11_8kinkamv18.3.11_9

kinkamv18.3.11_10kinkamv18.3.11_11kinkamv18.3.11_12kinkamv18.3.11_13

kinkamv18.3.11_14kinkamv18.3.11_15kinkamv18.3.11_16kinkamv18.3.11_17


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Κοζάνης – Λάρισας

.

kinkamv17.3.11_1

Στο δρόμο Κοζάνης – Λάρισας στο ύψος της διασταύρωσης Τριγωνικού βρέθηκαν οι οργισμένοι κάτοικοι των Καμβουνίων –Τρανοβάλτου, Ελάτης, Μικροβάλτου- το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2011, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο. Έτσι από 12:00 – 14:00 προέβησαν σε περιοδικές διακοπές της κυκλοφορίας  των οχημάτων, μοιράζοντας ταυτόχρονα ενημερωτικά φυλλάδια για τον αγώνα τους στους διερχόμενους οδηγούς.

Ξεχώρισαν με το πάθος τους οι μικροί μαθητές που με τα συνθήματα έστειλαν το μήνυμα ότι "δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε"! Ακόμη, "Ντροπή-ντροπή η απόφαση αυτή ερήμωση θα φέρει στην περιοχή", "Σε δρόμους επικίνδυνους δεν στέλνουνε παιδιά, παλεύουμε να μείνουνε σχολεία ανοιχτά", "Τι πράγματα είναι αυτά, τι πράγματα είναι αυτά να κλείνετε Γυμνάσια και Δημοτικά"…

Ξεχώρισε και η αυτοσχέδια μπαλάντα "Γιατί κλείνετε σχολεία" που γράφτηκε εκεί πέρα και τραγουδήθηκε πολύ όμορφα και εκφραστικά από τη μαθήτρια Γιώτα Ντούσια! (ως VIDEO)

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Γιάννης Τσιτσόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού Χρήστος Ελευθερίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Αλεξόπουλος, Μενέλαος Μακρυγιάννης και Αθανάσιος Νίκος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Τρανοβάλτου και Ελάτης κ.α.

Από το σημείο του αποκλεισμού του δρόμου πέρασε -κατευθυνόμενος για Αθήνα- και ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής που εν μέσω των συνθημάτων και των διαμαρτυριών επανέλαβε τις θέσεις που είχε εκφράσει και την προηγούμενη ημέρα, παραπέμποντας και στο ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

kinkamv17.3.11_2kinkamv17.3.11_3kinkamv17.3.11_4kinkamv17.3.11_5

kinkamv17.3.11_6kinkamv17.3.11_7kinkamv17.3.11_8kinkamv17.3.11_9

kinkamv17.3.11_10kinkamv17.3.11_11kinkamv17.3.11_12kinkamv17.3.11_13

kinkamv17.3.11_14kinkamv17.3.11_15kinkamv17.3.11_16kinkamv17.3.11_17

kinkamv17.3.11_18kinkamv17.3.11_19kinkamv17.3.11_20kinkamv17.3.11_21

kinkamv17.3.11_22kinkamv17.3.11_23kinkamv17.3.11_24kinkamv17.3.11_25

και η "μπαλάντα των ...κινητοποιήσεων", από την Γιώτα Ντούσια...


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

και στην Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας

 

kikitkamv16.3.2011_1

Από το κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης ξεκίνησαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις του πλήθους των κατοίκων και των μαθητών του Τρανοβάλτου και της Ελάτης που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι -12:00- της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2011. Εκεί εξέφρασαν με πανό και συνθήματα την έντονη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων της περιοχής  και ακολούθως αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή. Ο κ. Δακής, στον οποίο επέδωσαν και το σχετικό ψήφισμα, δήλωσε "αλληλέγγυος" μεν στο αίτημα των κατοίκων, αναρμόδιος όμως για την ευθύνη της απόφασης παραπέμποντας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθως οι κάτοικοι και οι μαθητές μετέβησαν στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους. Εκεί συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή της Δνσης –η διευθύντρια Ε. Ζυγούρη έλειπε σε "άδεια"(!)-  Γιάννη Σούλιο, του επέδωσαν το ψήφισμα και εξέφρασαν την οργή τους για την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση της κατάργησης του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης. Ο κ. Σούλιος δήλωσε αναρμοδιότητα(!), λέγοντας ότι τις επαφές με το Υπουργείο Παιδείας τις έκανε αποκλειστικά η διευθύντρια κ. Ζυγούρη.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης 16.3.2011 με διοργανωτές τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων Τρανοβάλτου και Ελάτης, συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσιτσόπουλος, οι πρέδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βάσω Παπανικοπούλου (Τρανοβάλτου) και Γιώργος Μπισιρίτσας (Ελάτης), οι δημοτικοί σύμβουλοι Σερβίων-Βελβεντού Μενέλαος Μακρυγιάννης, Έφη Τσίγκα και Τάσος Αλεξόπουλος, κ.α.

kinitkamv16.3.2011_2kinitkamv16.3.2011_3kinitkamv16.3.2011_4kinitkamv16.3.2011_5

kinitkamv16.3.2011_6kinitkamv16.3.2011_7kinitkamv16.3.2011_8kinitkamv16.3.2011_9

kinitkamv16.3.2011_10kinitkamv16.3.2011_11kinitkamv16.3.2011_12kinitkamv16.3.2011_13


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις
.

από τους κατοίκους των Καμβουνίων

.

tr15.3.11_1

Οι αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου αγώνα στη συγκέντρωση της Τρίτης 15 Μαρτίου 2011 στο Τρανόβαλτο που έγινε πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και της Τοπικής Κοινότητας Τρανοβάλτου, ενάντια στην αναπάντεχη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης χωρίς καν να έχουν γίνει ούτε οι προσχηματικές διαβουλεύσεις, έχουν ως εξής:

- Διαμαρτυρία των κατοίκων την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 12:00 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ) με τη συμμετοχή και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης

- Κλείσιμο του δρόμου Κοζάνης – Λάρισας στο ύψος του Τριγωνικού, την Πέμπτη 17 Μαρτίου και την Παρασκευή 18 Μαρτίου και κατά τις ώρες 12:00-14:00

- Κλείσιμο του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Τρανοβάλτου το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαρτίου 2011. Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών Λυκείου της περιοχής (Α' και Β' τάξη) τις ίδιες ημέρες

- Επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας, στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

-Περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα

tr15.3.11_2tr15.3.11_3tr15.3.11_4

tr15.3.11_5tr15.3.11_6tr15.3.11_7

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack