mikrovalto.gr

Η Ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες στα Σέρβια

hmserb14152 1hmserb14152 2hmserb14152 3

Παρουσία αρκετού κόσμου -στην πλειοψηφία τους νέοι αγρότες-, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια, ημερίδα με θέμα τις εναλλακτικές καλλιέργειες.

Βασικός ομιλητής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο φυτωριούχος-καλλιεργητής και εκπρόσωπος της εταιρείας Ulterfita Λευτέρης Γιαλετζής με έδρα τα Σέρβια, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο και στα οικονομικά δεδομένα βιολογικής καλλιέργειας Ιπποφαούς,  Goji Berry, Αρώνιας, Μύρτιλου, Φραγκοστάφυλου και Βατόμουρου. Ενδιαφέρουσα ήταν πάντως η πρόταση που έκανε ο κ. Γιαλετζής, αναφερόμενος στη διάθεση εκ μέρους της εταιρείας που εκπροσωπεί, σε συνεργασία με το δήμο Σερβίων-Βελβεντού, 100 στρεμμάτων γης σε 50 νέους άνεργους αγρότες του δήμου (2 στρ για τον καθένα) για εναλλακτικές καλλιέργειες, προσφέροντας και τα αντίστοιχα φυτά, οι οποίοι θα δεσμεύονται με ιδιωτικό συμβόλαιο ως προς τον τρόπο καλλιέργειας και τη διάθεση του προϊόντος (δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες).

hmserb14152 4hmserb14152 5hmserb14152 6hmserb14152 7 

Επόμενη ομιλήτρια ήταν η Τεχνολόγος Γεωπονίας με ειδίκευση Msc στην Αγροχημεία και τις βιολογικές καλλιέργειες Αναστασία Σιάνου, η οποία αναφέρθηκε στις υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με τα βελτιωτικά εδάφους, τις εφαρμογές λιπασμάτων και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στη βιολογική καλλιέργεια.

Τέλος την παρουσίαση προϊόντων της ΕΜ Hellas σχετικά με εφαρμογές ενεργών μικροοργανισμών στη γεωργία και την κτηνοτροφία έκανε ο Σταύρος Καρασσαβίδης, που αναφέρθηκε επιπλέον και σε προϊόντα μαγνητικής επεξεργασίας του νερού ποτίσματος των φυτών (της εταιρείας Magnetizer), καθώς επίσης και στα βελτιωτικά εδάφους AGLEV SI της ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Α.Ε.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις των ενδιαφερομένων αγροτών προς τους ομιλητές.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος.

Γ.Μ./mikrovalto.gr