www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Πρόβλημα και με το νερό της Ελάτης - Ανεξαρτητοποίηση Ν. Λαζαριώτη στη συνεδρίαση 30.1.2015 Εκτύπωση
Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2015 01:12

sinedr15301Εν μέρει ακατάλληλο για πόση κρίθηκε και το νερό της Ελάτης, μετά από στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης  Λευτέρης Παλούκας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

syn15301Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελάτης, με πρωτοβουλία του κλήθηκε η Επιθεώρηση Υγιεινής της Περιφέρειας και στις 8 Δεκεμβρίου 2014 έκανε δειγματοληψίες  νερού σε δυο από τις τέσσερις πηγές -η μια είναι γεώτρηση- από όπου υδροδοτείται το χωριό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το νερό της μιας πηγής κλήθηκε ακατάλληλο για πόση. Η πρώτη ενέργεια ήταν η απομόνωση αυτής της πηγής από το δίκτυο, που -κατά τον πρόεδρο- θα δημιουργήσει πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού τις αμέσως επόμενες μέρες. Κατόπιν αυτού ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εφοδιαστούν οι κάτοικοι της Ελάτης με εμφιαλωμένο νερό, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις υπηρεσίες του δήμου για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων στα ζητήματα της αλληλογραφίας με την Επιθεώρηση Υγιεινής. Αίτημα που εγκρίθηκε λίγο αργότερα στη συζήτηση του θέματος της ημερήσια διάταξης «περί χορήγησης εμφιαλωμένου νερού στις ΤΚ Πολυρράχου και Λαζαράδων».

Ο κ. Παλούκας δεν σταμάτησε εδώ για το θέμα αφού, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατέθεσε στην εισαγγελία «μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με το ερώτημα γιατί έφτασαν οι πηγές να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ελάτης αναφέρθηκε σε δυο ακόμη θέματα, που απασχόλησαν τους κατοίκους του χωριού το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα:

- Διαμαρτυρήθηκε έντονα -νιώσαμε εγκαταλελειμμένοι, ανέφερε- για τον τρόπο αντιμετώπισης της χιονόπτωσης από το δήμο τις μέρες Χριστουγέννων και ζήτησε να βρίσκεται  σε μόνιμη βάση στην Ελάτη μηχάνημα αποχιονισμού.

- Διαμαρτυρήθηκε για την μη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του δήμου, της προθεσμίας ενστάσεων των κτηνοτρόφων για τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Για τα δυο πρώτα θέματα ο πρόεδρος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον χωρικό αντιδήμαρχο Καμβουνίων Θύμιο Δισερή, που απαντώντας ανέφερε ότι για το θέμα της αλληλογραφίας με την Επιθεώρηση Υγιεινής δεν είχε καμιά ενημέρωση, ενώ για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης είπε ότι και στην περίπτωση της Ελάτης έγινε το καλύτερο δυνατό, όπως και στα υπόλοιπα χωριά του ορεινού όγκου.

Από τα υπόλοιπα της συνεδρίασης ξεχωρίσαμε:

- Πρώτη ενέργεια του σώματος ήταν η ανάδειξη νέου αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Λαζαριώτη -που διαβάστηκε* από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης και η θέση της «Ενωτικής Κίνησης» όπου ανήκε, που διαβάστηκε** από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο-  και την αυτονόητη έκπτωσή του από το αξίωμα. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 3 λευκά ο Γιώργος Μπάκανος που προτάθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση. Σε ανάλογη διαδικασία η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δέσποινα Ιωαννίδου αναδείχτηκε (ψήφοι 17-9 )αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , θέση που κατείχε επίσης ο Νίκος Λαζαριώτης.

- Ακολούθησε -πρώτη συνεδρίαση του 2015-  από το δήμαρχο Θανάση Κοσματόπουλο η κοπή της βασιλόπιτας που ανέδειξε τυχερό τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Παναγιωτούλα.

- Στα θέματα που κυριάρχησαν εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν αυτά που αφορούν με τα προβλήματα του περιφερειακού δρόμου της ΛΑΡΚΟ που υπέστη κατολισθήσεις και του δρόμου Βελβεντού - ΥΗΣ Πολυφύτου, που έχει απαγορευτεί από την αστυνομία η διέλευση οχημάτων  λόγω κατάπτωσης βράχων. Στην ίδια θεματολογία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του «σύντομου δρόμου» Βελβεντού-Καταφυγίου, που κατά το δήμαρχο παρουσιάζει πολλά προσκόμματα (*συν. ηχητικό ντοκουμέντο) από την Περιφέρεια.

* Ηχητικό ντοκουμέντο 

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

*Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Λαζαριώτη

Είναι γνωστό ότι συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014 σαν συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο <Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού> και επί κεφαλής τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο είχε αποκλειστικό σκοπό την προσφορά στον τόπο που ζω χωρίς άλλους πολιτικούς συνειρμούς.

Αυτό αποδεικνύεται εξ άλλου από το γεγονός της κομματικής διαφοροποίησης μου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.  Μια στάση με μεγάλο προσωπικό ηθικό κόστος γιατί δεν είμαι χθεσινός στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν έκανα λάθος που έβαλα το συμφέρον του τόπου, τουλάχιστον έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πάνω από την κομματική επιλογή θα το δείξει ο χρόνος. 

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια πολιτική διαδρομή δεκαετιών που δεν διαγράφεται. Έδωσα το παρόν και μάχες και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο σε πολύ δύσκολες για το κόμμα (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ – ΣΥΡΙΖΑ) καταστάσεις όταν τα ελάχιστα μέλη και οι φίλοι αγωνίζονταν όχι για την εξουσία αλλά για το όριο εισόδου στη βουλή για να κρατηθεί ζωντανό το όνειρο.

Με τη δημοτική ομάδα που κερδίσαμε τις εκλογές το 2010 με συνδέουν κόπος, αγώνας, έντιμες σχέσεις, κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα του Δήμου και  κυρίως ανθρώπινες σχέσεις που θα έχουν συνέχεια στο χρόνο.

Όμως οι δημοτικές εκλογές του 2014 τελείωσαν και οι δημότες επέλεξαν νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επειδή πάντα ήμουν ξεκάθαρος ως προς τις πολιτικές μου θέσεις  δεν θέλω να αιωρούνται ερωτηματικά για την σημερινή πολιτική μου στάση αλλά και τη στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τον πρώην δήμαρχο που με τίμησε ορίζοντας με αντιδήμαρχο σε όλη τη διάρκεια της θητεία μας 2011-2014 μας  συνδέουν όσα προανέφερα για τον Δήμο. Υπάρχουν όμως πολιτικές διαφορές οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του Δήμου. Ο καθένας μας έχει κάνει τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του οι οποίες σε κεντρικό πολιτικό - κομματικό επίπεδο δεν συμπίπτουν.

Οι ιστορικές στιγμές που ζούμε απαιτούν ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Η μάχη των εθνικών εκλογών και  το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ξεπερνούν τα προσωπικά όρια. Δηλώνω παρόν στη μάχη και στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τα προηγούμενα δηλώνω  από σήμερα την ανεξάρτητη παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ανεξαρτητοποίηση μου δεν σημαίνει ότι απορρίπτω την θητεία ούτε πολύ περισσότερο τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάσθηκα.

Όπως με εκτιμούν  έτσι θα συνεχίσω και εγώ να τους εκτιμώ.

 

**Δήλωση του πρώην Δημάρχου Β. Κωνσταντόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαριώτη Ν.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η ανεξαρτητοποίηση και η αποχώρηση του κ. Λαζαριώτη Ν. από την παράταξή μας.

Στη δημοτική παράταξη που συγκροτήσαμε στις εκλογές του 2010 αλλά και στις εκλογές του 2014, συμμετείχαν πολίτες προερχόμενοι απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις και διαδρομές, που είχαν όμως ως μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

Σε όλους μας ήταν γνωστό ότι ο κ. Λαζαριώτης προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Τον ΣΥΡΙΖΑ των πέτρινων χρόνων, τότε που κάποιοι σε πείσμα των καιρών έμειναν πιστοί στις ιδέες τους και αγωνίζονταν για να ζωντανέψει το όνειρο. Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ήρθε η δικαίωσή τους. Η τιμή και η δικαίωση ανήκει κυρίως σ’ αυτούς, στους πρωτεργάτες με πίστη και συνέπεια στην ιδεολογία τους..

Όμως αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα στην συνεργασία μας. Το αντίθετο μάλιστα. Όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και υπήρξε για όλα τα χρόνια της δημοτικής μας περιόδου ένας από τους πιο στενούς μου συνεργάτες.

Λειτουργήσαμε ως ομάδα και οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ήταν συλλογικές.

Τα όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια, την διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση του δήμου, την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, τα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν εκτελεστεί σε όλη την έκταση του δήμου, τα έργα που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ήταν αποτέλεσμα της δικής μας συλλογικής προσπάθειας. Και βέβαια σημαντική ήταν και η συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη.

Κόπος, μόχθος, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εντάσεις, συνεννοήσεις, συνθέσεις, σφυρηλάτησαν μια αξιοζήλευτη ενότητα στην παράταξη και δημιούργησαν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης. 

Ποτέ οι πολιτικές ή κομματικές μας προτιμήσεις δεν μας εμπόδισαν στην χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής μας στα πλαίσια του δήμου. Πάμπολλες δε φορές καταγγείλαμε τις κυβερνήσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές που τα τελευταία χρόνια γονάτισαν το λαό και στραγγάλισαν την λειτουργία των δήμων.

Τιμούμε την συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη στην λειτουργία της παράταξης και στην επίτευξη των αποτελεσμάτων του δήμου. Τιμούμε την ιδεολογική του συνέπεια. Για μας θα παραμένει πάντα φίλος.

Όμως δεν κατανοούμε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του. Βεβαίως σεβόμαστε το δικαίωμά του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται και να χαράζει την δική του πολιτική και προσωπική πορεία.

Κι ο καθένας κρίνεται γι αυτό.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Β. Κωνσταντόπουλος

Πρώην Δήμαρχος  Σερβίων - Βελβεντού

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack