ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για προϊόντα της περιοχής Σερβίων-Βελβεντού

serv15291Κλιμάκιο Κινέζων επιχειρηματιών επισκέφθηκε τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των Κινέζων επιχειρηματιών συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων Νίκου Τέτου και Φώτη Ζυγούρη όπου και τους έγινε μία αναλυτική ενημέρωση για τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, των εξαγωγών και του τουρισμού.

 Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιμέρων και το ελαιοτριβείο, τους Συνεταιρισμούς του Βελβεντού, ΑΣΕΠΟΠ & ΔΗΜΗΤΡΑ και οινοποιεία της περιοχής συνοδευόμενοι από τον κ. Κοσματόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Παπαδόπουλου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Κουκάλη. Οι Κινέζοι επιχειρηματίες επικεντρώθηκαν σε προϊόντα που παράγονται στην περιοχή δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα φρούτα κ.α.

 «Είναι μία σημαντική μέρα για τον τόπο μας γιατί μέσα από τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, είμαστε αποφασισμένοι και το δείχνουμε με συγκεκριμένες ενέργειες να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται συνολική προσπάθεια ώστε να μπορεί η περιοχή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις επιχειρηματιών όπως οι φίλοι από την Κίνα που φιλοξενούμε σήμερα».