Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, για διαρρήξεις-κλοπές στην Πτολεμαΐδα

narkotika-sillipsiΕξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές από καταστήματα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Συνελήφθησαν χθες (08-01-2015) το πρωί στην Πτολεμαΐδα, τρεις (3) ημεδαποί, δύο 20χρονοι και ένας 19χρονος για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα, την 07-01-2015 48χρονος ημεδαπός κατήγγειλε διάρρηξη σε γραφείο τεχνικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του, με έδρα στην Πτολεμαΐδα, από όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

Μετά από αστυνομική έρευνα συνελήφθησαν για την υπόθεση οι τρεις προαναφερόμενοι, ενώ όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα οι τρεις (3) συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα και διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα από την 18-12-2014 διέρρηξαν δέκα έξι (16) καταστήματα αφαιρώντας διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα πέντε (5).

Μέρος των κλοπιμαίων διατέθηκε για την αγορά  Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν δυο (2) ζεύγη μάλλινων γαντιών, δυο (2) καλύμματα προσώπου και το χρηματικό ποσό των έντεκα χιλιάδων επτακοσίων δέκα (11.710) ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.