Στις 3 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για την κατεδάφιση των Γεφυρών του ΟΣΕ στην Κοζάνη

gefyra ose1581Δρομολογείται, επιτέλους, το έργο της κατεδάφισης των δύο γεφυρών του ΟΣΕ στην Κοζάνη, μιας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα, συναντήσεις των φορέων με τους αρμόδιους του ΟΣΕ στην Αθήνα, και παρουσία τόσο της περιφέρειας όσο και του Δήμου, αλλά και της ΑΝΚΟ που έχει αναλάβει και τη σχετική μελέτη, ο διαγωνισμός πλέον προκηρύσσεται στις 3 Φεβρουαρίου. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα η περίληψη δημοσίευσης του διαγωνισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΓΕΦΥΡΩΝ ΟΣΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»   με προϋπολογισμό 80.000,00 ΕΥΡΩ. Συνοπτικά οι εργασίες αφορούν στην κατεδάφιση της γέφυρας του ΟΣΕ στην διασταύρωση με την Εθνική οδό Κοζάνη- Λάρισα και της γέφυρας του ΟΣΕ στην διασταύρωση με την Εθνική οδό Κοζάνη- Θεσσαλονίκη στην είσοδο της Κοζάνης.    Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εξήντα (60) ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Να σημειωθεί πως στις δύο γέφυρες έχουν σημειωθεί ουκ ολίγες φορές τραγικά δυστυχήματα, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν θανατηφόρα. Για το λόγο αυτό ήταν ομόθυμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσει το γκρέμισμα των γεφυρών, οι οποίες βρίσκονται στις εισόδους της πόλης, επί των εθνικών οφών Κοζάνης - Λάρισας και Κοζάνης - Θεσσαλονίκης.

Β.Σ. – ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ