Σε λειτουργία ο ανελκυστήρας στο Δημαρχείο Σερβίων

dimarxeio serv-velv banner 185Σε λειτουργία τέθηκε ο ανελκυστήρας στην είσοδο του Δημαρχείου Σερβίων - Βελβεντού, που έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία, αλλά και ηλικιωμένους. Η κατασκευή του αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας, με δεδομένο ότι η πρόσβαση στο δημαρχείο ήταν αρκετά δύσκολη έως αδύνατη.

Η κατασκευή και λειτουργία ασανσέρ ήταν από τις πρώτες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, Αθανάσιου Κοσματόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Στη σημασία της κατασκευής ανελκυστήρα, αναφέρθηκε και ο κ. Θωμάς Παπαστέργιος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, τονίζοντας πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη ευπρόσδεκτη για τα άτομα με αναπηρία» υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δυσκολία πρόσβασης σε δημόσια και δημοτικά κτίρια και χώρους αναψυχής.

Για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η διευκόλυνση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, τοποθετώντας όπου απαιτείται ασανσέρ και ράμπες για εύκολη πρόσβαση ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των όποιων ανάλογων προβλημάτων ώστε να ακολουθήσει η ολοκληρωμένη παρέμβαση μέσα από αντίστοιχα προγράμματα.