mikrovalto.gr

Συγκινητικό «τέλος εποχής» για τη μαθητική θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές του Θεάτρου» και τη Γιάννα Γκουτζιαμάνη

taideftes141312Το φινάλε της επιτυχημένης παρουσίασης του έργου «Κακοβελόνης ο Ισόθεος» από τη μαθητική θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές του Θεάτρου», το βράδυ του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου 2014, μας επεφύλασσε και το απρόβλεπτο «τέλος εποχής» της θεατρικής ομάδας, που εκτυλίχτηκε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Κι αυτό έγινε από την υπεύθυνη, δασκάλα, ιδρύτρια και ψυχή της μαθητικής θεατρικής ομάδας Γιάννα Γκουτζιαμάνη φιλόλογο, που φορτισμένη συγκινησιακά ανακοίνωσε την «παύση» των «Ταξιδευτών του Θεάτρου» μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοζάνης, στα οποία ανεβάστηκαν τριάντα (30) αξιόλογα θεατρικά έργα. «Μια παύση -όπως είπε η κ. Γκουτζιαμάνη- που δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει. Όσο χρειαζόμαστε και όσο αφουγκραζόμαστε τους εαυτούς μας και τους καιρούς Θα μας οδηγήσουν από μόνα τους τα πράγματα…».

Τον τρυφερό και τρεμάμενο από τη συγκίνηση ευχαριστήριο και αποχαιρετιστήριο(;) λόγο προς τη δασκάλα τους, από πλευράς των μαθητών «ταξιδευτών» -επί σκηνής και πολλοί που συμμετείχαν σε παλιότερες παραστάσεις- εκφώνησε η Δώρα Λυπηρίδου, παλιότερα συνεργάτης της, που συνεχίστηκε με μια μεγάλη ομαδική αγκαλιά από όλους, θέλοντας να της δείξουν «όση περισσότερο αγάπη μπορούσαν»…

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ…

Γιώργος Μαστρ.