Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ο ‘’Φόβος’’ του Νίκου Κουρού

Fear-poster1414Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα συμμετάσχει η δεύτερη κατά σειρά ταινία του κοζανίτη δημιουργού Νίκου Κουρού ''Στο φόβο'', γνωστή και με τον ξενόγλωσσο τίτλο ''Fear''.

Η ασπρόμαυρη μικρού μήκους ταινία με θέμα το φασισμό στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα, γυρισμένη με μηδενικό προυπολογισμό από Κοζανίτες αλλά και Πτολεμαιδιώτες ερασιτέχνες και επαγγελματίες συντελεστές, αφού προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή αλλά και ελληνικά φεστιβάλ (Food Festival-Αλβανία, Hollywood Weekly Magazine-ΗΠΑ, Viewster-καταλαμβάνοντας την 11η θέση ανάμεσα στις 560 ταινίες του ιντερνετικού διαγωνισμού, Φεστιβάλ Κύπρου, Πελοποννησιακό), αφήνοντας πολύ θετικά σχόλια, προβάλλεται και για το αθηναικό κοινό αυτή την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στο σινεμά Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια) στις 21.00 μ.μ το βράδυ.
Μαζί με το ‘’Φόβο’’ την ίδια ημέρα στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ θα προβληθεί και η ταινία του Πτολεμαιδιώτη δημιουργού Φάνη Τοψαχαλίδη ‘’Σχέση Κατά’’.
Να αναφέρουμε ότι στις αρχές της νέας χρονιάς, οι δύο μικρού μήκους ταινίες του Νίκου Κουρού ‘’Στο σκοτάδι’’ και ‘’Στο φόβο’’, θα προβληθούν και από την ΕΡΤ-3, ενώ ο ‘’Φόβος’’ θα προβληθεί με τη νέα χρονιά και για το κοζανίτικο κοινό στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
Στο μεταξύ ο κοζανίτης δημιουργός ετοιμάζει την τρίτη του ταινία με τίτλο ‘’Ευχαριστώ για την αποδοχή’’, ταινία που καταπιάνεται με τις ιντερνετικές σχέσεις και πως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

links

http://shortfilmfestival.kouinta-production.gr/el/tainies/4o-festival-psifiakoy-kinimatografou-athinas/elliniko-diagonistiko-mythoplasias-greek-competition-fiction/fear