Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης

U1KfPNK1412Ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή από το Διοικητικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης. Η τακτική επιχορήγηση από το Δήμο Κοζάνης θα είναι περίπου στο 1,1εκ. ευρώ συν τις διάφορες συνδρομές,

... ενώ στις 175χιλ. ευρώ θα κινηθεί ο προϋπολογισμός της Κοζανίτικης Αποκριάς, μειωμένος κατά  32χιλ. ευρώ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αναφορικά με τον προυπολογισμό του ΟΑΠΝ, όπως προαναφέραμε ο Δήμος Κοζάνης θα συνεισφέρει με 1,1εκ. ευρώ. Από αυτά,  80% θα πάνε σε πάγια δαπάνες, ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε στις δράσεις του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. Φάνη Φτάκα, στην επιχορήγηση του Δήμου θα προστεθεί και η είσπραξη από το λογιστήριο του ΟΑΠΝ, των συνδρομών από το Φωτογραφικό και Εικαστικό Εργαστήρι και τα τμήμα Μαζικού Αθλητισμού. Επιπλέον προϋπολογίστηκε να εισπραχθεί ένα ποσό 50.000χιλ. ευρώ για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση  των εγκαταστάσεων ενώ όπως τόνισε η κα Φτάκα, όλοι οι χρήστες των δομών του ΟΑΠΝ λαμβάνουν αποδείξεις από το λογιστήριο του Οργανισμού.
Η κα Φτάκα χαρακτήρισε συνολικά  τον προϋπολογισμό “διαχειριστικό” με κανόνες όμως διαφάνειας και νομιμότητας.
Αναφορικά τώρα με την Κοζανίτικη Αποκριά, ο προϋπολογισμός για φέτος θα είναι στα 175χιλ. ευρώ με στόχο αν είναι εφικτό να μην χρησιμοποιηθούν και όλα τα χρήματα.  “Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο περσινός απολογισμός” ανέφερε η κα Φτάκα η οποία υπογράμμισε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί το συνολικό κόστος, χωρίς εκπτώσεις όμως στην ποιότητα.
Οι ποσότητες σε κιχιά και κρασιά την ερχόμενη Αποκριά θα περιοριστούν ενώ για την προμήθεια τους θα γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός. Επίσης αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 50 ευρώ η επιχορήγηση στους Φανούς και από 1350 ευρώ να γίνει 1300 ευρώ.
“Στόχος μας είναι η διαφάνεια στη διαχείριση ενός εξαιρετικού πολύπλοκου συστήματος και θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα υπάρχουν ευνοημένοι και μή αλλά θα χρησιμοποιηθούν αντικειμενικά κριτήρια”

«ΧΡΟΝΟΣ» Κοζάνης