Υβρεολόγιο ντροπής 

tzekis14125Όταν είσαι επώνυμος και καλείσαι σε τηλεοπτικό κανάλι, ίσως πρέπει να τρως μεγάλη μπουκιά, αν ιδίως ο σωματότυπός σου το επιβάλει αυτό, παρά να λες μεγάλες αρλούμπες.

Ο κύριος Κραουνάκης σε τηλεοπτική εκπομπή είπε σε άσχετο χρόνο...

και σε άσχετο θέμα συζήτησης το εξής υβριστικό και άκρως επικίνδυνο εθνικά «Με ρώτησε ένας φίλος. Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία».

Θαυμάσια κύριε Κραουνάκη. Ίσως οι γνώσεις σου στη μουσική και είναι καλές, ίσως να γνωρίζεις τη μέθοδο της επικοινωνίας άριστα, αλλά στην περίπτωση αυτή έκανες ξερή.

Αν, λέω, αν διάβαζες λίγο και ήξερες ότι ο Παύλος Μελάς σε επιστολές του στη γυναίκα του Ναταλία Μελά περιγράφει την Ελληνικότητα των πόλεων που επισκέφθηκε κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα. Αν διάβαζες Ελληνικά, στην Καβάλα που διετέλεσες έμμισθος  καλλιτεχνικός Διευθυντής το έτος 1997, θα διάβαζες στα μνημεία ατέλειωτους καταλόγους νεκρών που στήθηκαν στις πλατείες της   Ανατολικής Μακεδονίας όταν κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Βούλγαροι κατάσφαξαν τον Ελληνικό πληθυσμό και εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά όπως το Δοξάτο

Αν διάβαζες τις περιηγήσεις των ξένων τουριστών την περίοδο της Τουρκικής κατοχής θα ήξερες, αν διάβαζες Ελληνικά κάτι θα διάβαζες για τις επαναστάσεις του 1878 στον Όλυμπο και την Ελίμεια, αν διάβαζες Ελληνικά θα σιγοτραγουδούσες το τραγούδι του χορού το Ζάλογγο, κάτι θα άκουγες για τα κατορθώματα των ηρώων της Νάουσας, την καταστροφή της Κασσάνδρας.

Αν γνώριζες ιστορία θα σιωπούσες από θαυμασμό για την αντοχή των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία που κατάπιε η Βουλγαρία, την Ελληνική Επανάσταση στη Μολδοβλαχία, τον Ιερό Λόχο και γεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω από τον ατέλειωτο θησαυρό των κειμηλίων με την Ελληνική σφραγίδα.

Τέλος θα γνώριζες τουλάχιστον τον Έλληνα εκ Βλάστης Νικόλαο Δούμπα που θεωρείται ο πρωτεργάτης και προστάτης των μουσουργών της Βιέννης.

Αλλά πιστός στην προοδευτική κουλτούρα που σε έκανε διάσημο με τα θαυμάσια παγκοσμίου κλάσης τραγούδια σου του τύπου, «κυκλοφορώ και οπλοφορώ», ξεκάρφωτα αποφάσισες να γίνεις χάριν μιας μικρής και πρόσκαιρης δημοσιότητας, υβριστής της χώρας που σε τάισε ώστε να μπορείς  χορτάτος να…… σκέφτεσαι; και να ασχημονείς.