Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Κοζάνη για παράνομη υιοθεσία

astynomia 2Προχθές (28-11-2014) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνέλαβαν μια 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας καθώς και τρεις (3) ημεδαπούς (56, 40, και 26 χρονών) για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη χθες (29-11-2014) και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ως μεσολαβητής στον διακανονισμό της παράνομης υιοθεσίας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης ’’Μαμάτσειο’’, νοσηλευόταν 23χρονη αλλοδαπή επίτοκος κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων.

Από την έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι αυτά της τα είχαν προμηθεύσει σε προγενέστερο χρόνο, η 56χρονη από κοινού με την 26χρονη νύφη της και τον 40χρονο γιο της με σκοπό να αγοράσουν το βρέφος που κυοφορούσε η 23χρονη.

Το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό που θα εισέπραττε η 23χρονη μετά τη γέννηση και παράδοση του νεογέννητου ανερχόταν στο ύψος των δυόμιση χιλιάδων ευρώ (2.500€).

Το νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε προχθές (28-11-2014) το πρωί είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ’’Μαμάτσειο’’ μαζί με την μητέρα του που νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Οι τρεις ημεδαποί συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και ο 31χρονος συλληφθείς.