"Και πριν αλέκτωρ λαλήσει"...

Στον "αέρα" η τρίτη φάση αποκατάστασης των ΜΑΒΕ

Ερωτηματικά για ενδεχόμενο ΧΥΤΑ Αμιάντου στην περιοχή 

mave261411Ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο "Πρωινός Λόγος", αναφορικά με την τρίτη φάση αποκατάστασης του έργου των ΜΑΒΕ, των πρώην μεταλλείων αμιάντου, έργο που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Η τρίτη φάση της αποκατάστασης των ΜΑΒΕ, αν χρειαστεί θα έρθει προς συζήτηση στο περιφερειακό Συμβούλιο  και σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις. Να σημειωθεί πως από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή υπήρξε μελέτη που αφορούσε την τρίτη φάση της αποκατάστασης των ΜΑΒΕ (πρώην μεταλλείων Αμιάντου), ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες, οι οποίες αμφίβολο παραμένουν αν τελικά θα προχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα περιφερειακή αρχή έχει ενστάσεις, ωστόσο είναι σίγουρο ότι αν τεθεί η μελέτη επί τάπητος για να αποφασιστεί η τύχη του έργου, θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία ενός "κλωβού" που θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές που υπάρχουν για την ταφή αμιάντου. Η διαφορά στην τρίτη φάση του έργου είναι ότι ενώ οι δύο προηγούμενες φάσεις αποκατάστασης των ΜΑΒΕ προέβλεπαν την αποκατάσταση του εργοστασίου, σε αυτή τη φάση προτείνεται να γίνουν οι εγκαταστάσεις ώστε να γίνεται ταφή αμιάντου (από στρατιωτικές εγκαταστάσεις) όλης της χώρας.

Β.Σ. (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)