Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 28χρονου υπηκόου Αλβανίας στο Καλονέρι Κοζάνης

el.as. banerΕξιχνιάστηκε χθες (16-11-2014) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, ανθρωποκτονία σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, υπήκοου Αλβανίας, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 23-10-2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, (26 και 51 χρονών) για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

Συγκεκριμένα, την 23-10-2014 δηλώθηκε η εξαφάνιση του 28χρονου, που αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας από συγγενικό του πρόσωπο.

Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 26χρονος και ο 51χρονος από κοινού τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αφού έμαθαν ότι το θύμα είχε πληρωθεί και την επόμενη ημέρα θα μετέβαινε στην Αλβανία, τον επισκέφτηκανστο ποιμνιοστάσιο που εργάζονταν και με την πρόφαση ότι θα πήγαιναν οι τρεις τους για καφέ σε γειτονική περιοχή τον έπεισαν να επιβιβασθεί στο αυτοκίνητο μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σταμάτησαν, αποβιβάστηκαν από το όχημα και με σκοπό να τον ληστέψουν, τον τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τον αρχικά με μαχαίρι και ακολούθως πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια αφού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ, τον έριξαν σε παρακείμενο αρδευτικό φρεάτιο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας υπεδείχθη το αρδευτικό φρεάτιο, που βρισκόταν το πτώμα, όπου χθες (16-11-2014) βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ανασύρθηκε παρουσία του Ιατροδικαστή Δυτικής Μακεδονίας.

Η ταυτοποίηση αναμένεται να παραγματοποιηθεί και εργαστηριακά, με αντιπαραβολή γενετικού υλικού του πτώματος, με γενετικό υλικό από πρόσωπο του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων (που είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας για παρόμοια υπόθεση) θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.