Παιδική παράσταση αφήγησης με τη Βάϊα Λαμπροπούλου* στην Κοζάνη

lampr141025Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε το 6ο διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου (Ελλάδα, Γαλλία, Αλγερία), που  διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.  Σήμερα στη βιβλιοθήκη της πόλης οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παιδική παράσταση αφήγησης με τη Βάϊα Λαμπροπούλου με τίτλο:

«Το σεντούκι θα ανοίξει»… Υπάρχουν σεντούκια που όταν ανοίξουν φαίνονται άδεια. Δεν είναι όμως. Απλά ξέρουν να κρύβουν καλά την αόρατη πραμάτεια τους. Κρύβουν ιστορίες και παραμύθια. Και μόλις αυτά τα παράξενα σεντούκια ανοίξουν, τότε ένα πλήθος από λέξεις ξεπηδούν και σχηματίζουν γοητευτικές περιπέτειες. Είναι ιστορίες που έρχονται από το παρελθόν για να συναντήσουν τη φαντασία των σημερινών παιδιών.

Η Βαΐτσα Λαμπροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πλατανόρευμα* Κοζάνης. Εργάζεται ως νηπιαγωγός. Εργάσθηκε επίσης και στην ειδική αγωγή. Έχει ταξιδέψει στα παραμύθια μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων θεάτρου. Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης από το ξεκίνημά του, το 2009.

ΘανάσηςΤέγος

* Η Βαΐτσα Λαμπροπούλου είναι κόρη του Κώστα Λαμπρόπουλου από το Πλατανόρευμα και της Όλγας Δ. Καβουρίδου από το Μικρόβαλτο.