mikrovalto.gr

Συναρμολογήθηκε η πλωτή εξέδρα πλησίον της γέφυρας Ρυμνίου

plotlim191410 1plotlim191410 2

Πλησίον και νότια της γέφυρας Ρυμνίου -ανάμεσα στη γέφυρα και στο πλατανόδασος- συναρμολογήθηκε η πλωτή εξέδρα-«νησίδα», που αποτελεί ένα τμήμα υλοποίησης του έργου κατασκευής έξι συνολικά πλωτών «λιμενίσκων» στη λίμνη Πολυφύτου, στοχεύοντας στην τουριστική αξιοποίηση της λίμνης, που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό για μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη!

Το έργο «Ολοκλήρωση Λιμναίων Υποδομών Πολυφύτου», προϋπολογισμού 2.625.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, κατόπιν του διαγωνισμού που έγινε στις 20 Αυγούστου 2013, ανατέθηκε στην εταιρεία «Πυθαγόρας ΕΠΕ» και αφορά την κατασκευή πλωτών «λιμενίσκων» (έξι τον αριθμό) σε Βελβεντό, Ίμερα, Σπάρτο, Κρανίδια, Σέρβια και Ρύμνιο.

Τα τεχνικά στοιχεία που δίνονται για την κατασκευή στη θέση του Ρυμνίου «είναι πλωτή νησίδα σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου διαστάσεων περίπου 21Χ24 μ., για την υποστήριξη λειτουργιών και παροχής κυματικής προστασίας, με τον εξοπλισμό του πλωτού έργου να περιορίζεται σε σκάλα ανόδου ασφαλείας, φωτοσημαντήρα και δέστρες μικρών σκαφών».

Ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο πρόσβασης στη εξέδρα του Ρυμνίου (γεωγραφικό στίγμα, Ρύμνιο ΔΒΔ 40ο 07,53Β – 21ο 51,21Α), όσον αφορά την αποεπιβίβαση οικοτουριστών, μιας και δεν προβλέπεται -όπως στις υπόλοιπες πέντε πλωτές κατασκευές- η κατασκευή επιπλέον πλωτής πεζογέφυρας μέχρι την όχθη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σύντομη περιγραφή του έργου «…δεν διαθέτει πρόσβαση στην όχθη, με στόχο τη μηδενική παρέμβαση στην παρόχθια ζώνη».

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr