Τέσσερις* νεκροί σε φοβερή καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό

troxaio egnatia14105 1 1 2troxaio egnatia14105 1 2troxaio egnatia14105 1 3

Τέσσερις νεκροί (δύο γυναίκες και δύο άνδρες) και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της καραμπόλας 35 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων τρεις νταλίκες, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. 

Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιπυραγός Χρύσανθος Αθανασόπουλος, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πέντε τραυματίες, όμως έχουν τραυματιστεί περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά οχήματα στο νοσοκομείο της Βέροιας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 23 τραυματίες.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μέση όταν μία νταλίκα έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων στο σημείο. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα.

Τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε απανθρακωμένος, ενώ ο οδηγός της νταλίκας, που κατάφερε να βγει από το όχημα, συνελήφθη και ανακρίνεται για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Από τις αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Newsroom ΔΟΛ

* 6.10.2014

- Τελικά ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους πέντε (5). Πρόκειται για τις Γαλεάδου Ευδοξία και Γκανίδου Θεοδούλα από την Βέροια, τον Μπλιάτκα Δημήτριο από τη Νάουσα, τον Κωνσταντίνο Τραντόπουλο από το Δρυόβουνο Βοΐου και έναν αλλοδαπό (Βούλγαρο).

ΠΡΟΣΘ. 6.10.2014: Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για το τραγικό τροχαίο

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και στον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

 Επισημαίνεται ότι, είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.

troxaio-ntalika-veroia2345