ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ/Γ' ΚΑΤΗΓ. ΕΠΣΚ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2014-2015
18η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - Κυριακή 26 Απριλίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 0-7

aias15264pic 01aias15264pic 02aias15264pic 03

Φιλική προπόνηση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πέρασμα του Αίαντα Μικροβάλτου από τις Αυλές, από όπου έφυγε νικητής με το επιβλητικό 0-7 επί του τοπικού Απόλλωνα, στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 για τη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία (Α΄ όμιλος) της ΕΠΣ Κοζάνης, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Το παιχνίδι δεν χωρά σε καμιά κριτική, αφού η ομάδα των Αυλών ξεκίνησε τον αγώνα με 9 παίκτες, που από το 5ο λεπτό και μετά έγιναν 10, και παρουσιάστηκε πολύ αδύναμη να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις της συνάντησης.

ΒΙΝΤΕΟ με φάσεις και όλα τα γκολ του αγώνα

Τα γκολ του αγώνα:

0-1 στο 3΄ από τον Κώστα Κουτσιούκη με έξοχο πλασέ, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κώστα Θεοδουλίδη

0-2 στο 12΄ από το Γιάννη Καραμήτρο, με απευθείας χτύπημα κόρνερ

0-3 στο 21΄ και πάλι από το Γιάννη Καραμήτρο με τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Σαΐτη

0-4 στο 48΄ με κεφαλιά του Κώστα Κουτσιούκη (δεύτερο γκολ και γι αυτόν), μετά από κόρνερ του Καραμήτρου

0-5 στο 52΄ από τον Γιώργο Σαΐτη με κεφαλιά, μετά από σέντρα -και πάλι- του Καραμήτρου

0-6 στο 68΄ με κοντινή βολίδα από τον Φίλιππα Χαρισόπουλο, μετά από κατά μέτωπο επίθεση

0-7 στο 74΄ το κλείσιμο του σκορ από το Βασίλη Μαρκόπουλο, με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή

Φυσικά καλή και η διαιτησία των Δεληζήση – Καλύβα Α. – Καλύβα Ε., που δεν αντιμετώπισε καμιά απολύτως δυσκολία.

Slide Whow 19 ΦΩΤΟ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Ποντίκης Λάμπρος, Χαρισόπουλος Φίλιππας, Χατζόπουλος Βασίλης,  Καπρίνης Στέλιος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Θεοδουλίδης Κώστας, Θεοφάνους Χρήστος, Κουτσιούκης Κώστας, Σαΐτης Γιώργος, Καραμήτρος Γιάννης, Παπαδόπουλος Σάκης.

Γ.Μ.


 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ 1-3

aias15184 01aias15184 02aias15184 03

Έχοντας το κίνητρο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ την άνοδο στη Β΄ κατηγορία, η ομάδα της Δόξας Λευκόβρυσης επικράτησε εκτός έδρας του Αίαντα Μικροβάλτου με σκορ 1-3, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της προτελευταίας -17ης- αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησαν μια δίκαιη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο και με τη βοήθεια του αέρα, ανήκε στην ομάδα της Λευκόβρυσης που προηγήθηκε νωρίς με 0-2. Το Μικρόβαλτο έκανε αισθητή την παρουσία του στο 37΄, όταν και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία από τον Καραμήτρο να προωθήσει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από φανταστική απόκρουση του τερματοφύλακα Παναγιωτίδη σε βολίδα του Γιαννόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο -ο αέρας πλέον ήταν υπέρ των γηπεδούχων- οι παίκτες του Αίαντα μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 58΄ με το Γιαννόπουλο, με πέναλτι που κέρδισε ο Καραμήτρος, όταν ανατράπηκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Και ενώ διαφαινόταν ότι το παιχνίδι θα γινόταν ντέρμπι, ήρθε η αποβολή του Χαρισόπουλου στο 70΄ που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και κάπου εκεί …τέλειωσαν όλα. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φάση της αποβολής οι Μπομπόναρης και Χαρισόπουλος πιάστηκαν στα χέρια και τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα -θα μπορούσε στη φάση αυτή να είχαν αποβληθεί και οι δυο απευθείας με κόκκινη κάρτα-, που τελικά την «πλήρωσε» ο Χαρισόπουλος που είχε δεχτεί άδικα λίγο νωρίτερα κίτρινη κάρτα για δικαιολογημένη διαμαρτυρία για εφαρμογή του κανονισμού. Αν δεν είχαμε την αποβολή ίσως το παιχνίδι να εξελίσσονταν διαφορετικά. Η συνέχεια, παρά τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για τον Αίαντα στο 79΄ -διπλή απίθανη απόκρουση του Παναγιωτίδη σε σουτ του Γιαννόπουλου και στη συνέχεια του Καραμήτρου από 5 μέτρα- ανήκε στους φιλοξενούμενους, που έχασαν κλασικές ευκαιρίες (78΄, 82΄, 84΄) και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 89΄ με το Βασιλειάδη κλειδώνοντας τη νίκη. Η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε στο 91΄ από το Γιαννάκη Παπαδόπουλο, που έκανε ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο στην ομάδα, δεν θα άλλαζε επί της ουσίας το νικητή του αγώνα.

SLIDE-SHOW 27 ΦΩΤΟ

Τα γκολ της συνάντησης:

0-1 στο 12΄ με το Μπουμπόναρη με εξ επαφής κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Πασιάκου

0-2 στο 18΄ με τον Παναγιωτίδη, που εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση αμυντικού με τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου

1-2 στο 58΄, με εκτέλεση πέναλτι του Γιαννόπουλου, που είχε κερδίσει -όπως προαναφέραμε- ο Καραμήτρος

1-3 στο 89΄ με κοντινό πλασέ του Βασιλειάδη

Καλή η διαιτησία των Λαζαρίδη, Πραχάλη, Κεχαγιά.      

Οι συνθέσεις του αγώνα :

ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ: Αλεξόπουλος Αντώνης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Χατζόπουλος Βασίλης, Καπρίνης Στέλιος, Θεοφάνους Χρήστος, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Καραμήτρος Ιωάννης, Θεοδουλίδης Κωνσταντίνος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Χαρισόπουλος Φίλιππας.

ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ: Παναγιωτίδης Περ., Παναγιωτίδης Χρησ.,  Λαφαζανίδης  Γεωρ., Τσαναξίδης  Κων., Μπουμπόναρης Νικ., Νιάφας Γεωρ., Περβολαράκης Κων. (90΄ Ζυμπάς Αρ.), Σαββίδης Δημ., Βακουφτσής Κων. (74΄ Ντερίλας Γεωρ.), Πασιάκος Χρησ., Βασιλειάδης Ιωαν. (86΄ Τσιώγκας Αθαν.). 

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Παπαδόπουλος Αργ., Παντελίδης Βασ..

Γ.Μ./mikrovalto.gr


 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 5 Απριλίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ - ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 0-1

aiasar1554 1aiasar1554 2aiasar1554 3

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα του Μικροβάλτου, το απόγευμα της Κυριακής 5 Απριλίου 2015 στο γήπεδο του Αργίλου επικρατώντας της Αναγέννησης με σκορ 0-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα μπήκε καλύτερα, είχε την κατοχή και δημιούργησε αρκετές φάσεις για να ανοίξει το σκορ (11΄, 15΄, 27΄, 44΄), αλλά οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν με αντεπιθέσεις είχαν τις δυο κλασικότερες ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Η πρώτη στο 18΄ με τον Καραμήτρο που «κρέμασε» τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και η δεύτερη με τον Γιαννόπουλο μετά από πάσα του Παπαδόπουλου,  που από τρία μέτρα σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αίαντα ήταν καλύτεροι, πήραν και την κατοχή δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους τους, που με τη σειρά τους δεν τα κατάφεραν σε 2-3 επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησαν στην εστία του Αλεξόπουλου. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Κώστας Θεοδουλίδης στο 83΄μετά από κόρνερ του Γιαννόπουλου, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στο κέντρο άμυνας της Αναγέννησης και με καλοζυγισμένη καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον καλό τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αντιδράσει, γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο χρόνο που απέμεινε μέχρι τη λήξη οι παίκτες του Αργίλου δεν βρήκαν το κουράγιο να αντιδράσουν καθόλου, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έχασαν άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ!

Γενικά η νίκη του Αίαντα ήταν δίκαιη, απέναντι βέβαια σε μια καλή ομάδα όπως είναι η Αναγέννηση Αργίλου που διεκδικούσε τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς από την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου.  

Πολύ καλή η διαιτησία του Κουντουράκη, με επόπτριες τη Μπέλτσου και τη Φραντζοπούλου.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Πετρανών Ρούλη Γαβριηλίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο στις 30.3.2015.

aiasar1554 4aiasar1554 5aiasar1554 6aiasar1554 7

aiasar1554 8aiasar1554 9aiasar1554 10aiasar1554 11

aiasar1554 12aiasar1554 13aiasar1554 14aiasar1554 15

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΑΡΓΙΛΟΥ: Παπαδόπουλος Γεωργ., Σόφογλου Πετ., Κεχαΐδης Ηλ., Παπαδόπουλος Κων., Κεχαΐδης Αν., Τανίδης Χρησ., Πεΐμανίδης Βασ., Κακουλίδης Κων. (71΄ Αδαμόπουλος Κων.), Τσαβδαρίδης Φωτ., Σιαμπανόπουλος Κων., Φιντικίδης Αν. (61΄ Καραγιαννίδης Ραφ. ).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Αγραφιώτης Δημ., Καζαντζίδης Κων..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ : Αλεξόπουλος Αντώνιος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοφάνους Χρήστος (80΄ Ποντίκης Λάμπρος), Καραμήτρος Ιωάννης, Χατζόπουλος Βασίλης, Θεοδουλίδης Κώστας, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Καπρίνης Στέλιος,  Παπαδημητρίου Γεώργιος,  Μαρκόπουλος Βασίλης, Γιαννόπουλος Αντώνιος.

Γ.Μ.


 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 2 Απριλίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 4-2

 elpaias1542 1elpaias1542 2elpaias1542 3

Πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης αναδείχτηκε και μαθηματικά η ομάδα των Ελπίδων ΑΕ Κοζάνης μετά τη νίκη της επί της ομάδας του Αίαντα Μικροβάλτου με σκορ 4-2, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, που τη βρίσκει πλέον προηγούμενη με 36 βαθμούς, έναντι 26 βαθμών της ομάδας της Λευκόβρυσης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, που διεξήχθη την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στο Στρατιωτικό γήπεδο Κοζάνης, οι γηπεδούχοι πήραν μια δίκαιη νίκη, μια νίκη ανόδου της ομάδας στην παραπάνω κατηγορία, που βέβαια πανηγυρίστηκε έξαλλα.

 Η ομάδα του Μικροβάλτου περιορίστηκε μεν σε παθητικό ρόλο, αλλά μέχρι το 65΄ κρατούσε τους αντιπάλους μακριά από την εστία και με το σκορ εκείνη τη χρονική στιγμή στο 1-1, φαινόταν ότι θα μπορούσε να χαλάσει τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος των γηπεδούχων. Ένα καλό εικοσάλεπτο (65΄-85΄) για την πρωτοπόρο ομάδα των Ελπίδων ήταν αρκετό για να πετύχει άλλα τρία τέρματα και να δημιουργήσει τουλάχιστον ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Η ομάδα το Μικροβάλτου στο τελευταίο 5λεπτο πέτυχε άλλο ένα γκολ, είχε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά μέχρι εκεί…

Τα γκολ της συνάντησης:

1-0 στο 45΄ με προβολή του Δεληζήση, μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ

1-1 στο 60΄ με τον Καραμήτρο η ισοφάριση για το Μικρόβαλτο με κοντινό πλασέ, μετά από μπαλιά του Κουτσιούκη και αδράνεια των αμυντικών των γηπεδούχων

2-1 στο 68΄ με διαγώνιο συρτό σουτ του Ρηγάκη από πλάγια δεξιά θέση

3-1 στο 77΄ όταν σε συρτή σέντρα του Κόρδα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Αλεξόπουλο Αχ. και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του

4-1 στο 83΄με τον Τσολακίδη με κοντινή προβολή, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Αλεξόπουλου

kar1410174-2 στο 87΄ η μείωση του σκορ για το Μικρόβαλτο και πάλι με τον Καραμήτρο -διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας με 6 γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του-, που κέρδισε μια κόντρα στο ύψος της περιοχής και πέτυχε με δυνατό τεχνικό σουτ το καλύτερο γκολ της συνάντησης  

  Πολύ καλή η διαιτησία της Γάτσου και των εποπτών Λαμπριανίδη και Αραβοπούλου.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ : Τσέπουρας Αντ., Κόρδας Ευαγ., Δεληζήσης  Νεσ. (85΄ Σγουρός Δημ.), Maloku Eav., Μπακόλας Χρησ., Αβραμίδης Δημ., Καλαφατίδης Κων., Κωδωνάς Αλ. (51΄ Ρηγάκης Ανδ.), Σταυριανουδάκης Βασ., Τσολακίδης Ιωαν., Κασαπίδης Δημ. (81΄ Καντρής Κων.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Σπανοθύμιος Ανδ., Κατακαλίδης Ιωαν., Βούρκας Μιχ., Κουτσοσίμος Γεω.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ : Αλέξόπουλος Αντώνιος,  Παλιανόπουλος Αθανάσιος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοφάνους Χρήστος (60΄ Καραντώνης Κώστας), Καραμήτρος Ιωάννης, Σαΐτης Γιώργος, Χατζόπουλος Βασίλης, Θεοδουλίδης Κώστας (68΄ Παπαδόπουλος Αθανάσιος), Καπρίνης Στέλιος (81΄ Παπαδημητρίου Γεώργιος), Κουτσιούκης Κώστας, Γιαννόπουλος Αντώνιος.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι:  Μαρκόπουλος Βασίλης, Ποντίκης Λάμπρος, Χαρισόπουλος Απόστολος.

elpaias1542 08elpaias1542 10elpaias1542 12elpaias1542 27

Γ. Μαστρ.

(Φ26 Top-Sport)


14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 14 Μαρτίου 2015

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΑΟ ΚΡΟΚΟΥ 6-1

aiaskr15143 1aiaskr15143 2aiaskr15143 3

Επιβλητική νίκη με σκορ 6-1 πέτυχε η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επί του Α.Ο. Κρόκου, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2015 στο γήπεδο Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Οι γηπεδούχοι με πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα και μεγάλη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, δεν άφησαν περιθώριο στη νεανική ομάδα του Κρόκου -που παρατάχτηκε με αρκετές ελλείψεις- να αντιδράσει, παρότι προσπάθησε δημιουργώντας 3-4 καλές φάσεις που «σταμάτησε» ο τερματοφύλακας Αλεξόπουλος και το δοκάρι στο 68΄, πέρα από το γκολ της «τιμής» που πέτυχε στο 84΄και ενώ ο δείκτης του σκορ ήταν ήδη στο 6-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς από την πλευρά των νικητών ο Γιάννης Καραμήτρος που πέτυχε τα 4 γκολ και κέρδισε τα δυο πέναλτι της ομάδας του, ενώ μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα και ο ταλαντούχος 15χρονος Μάρκος Τσιάρας από τους φιλοξενούμενους.

Το φιλμ του αγώνα:

  • 1-0 στο 5΄ με δυνατό σουτ του Καραμήτρου από το ύψος της περιοχής
  • 15΄ ακύρωση γκολ του Θεοχάρη που πέτυχε με απευθείας χτύπημα κόρνερ, για φάουλ του Παπαδόπουλου σε αμυντικό
  • 2-0 στο 36΄ και πάλι από τον Καραμήτρο που δέχτηκε μπροστινή μπαλιά από τον Γιαννόπουλο
  • 3-0 στο 52΄με τον Καραμήτρο (3ο) με πέναλτι, που καταλογίστηκε όταν η μπάλα χτύπησε σε απλωμένο χέρι αμυντικού σε σέντρα από αριστερά
  • 4-0 στο 56΄ μετά από κοντινό πλασέ του Αντώνη Γιαννόπουλου, μετά από εκπληκτική μπαλιά του Σαΐτη
  • 5-0 στο 64΄με πέναλτι του Θεοχάρη, που κέρδισε ο Καραμήτρος όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή
  • 68΄ δοκάρι για τους φιλοξενούμενους μετά από δυνατό σουτ του Τερζανίδη
  • 6-0 στο 82΄ και πάλι από τον Καραμήτρο (4ο προσωπικό), που διεκδίκησε μακρινό γέμισμα της μπάλας στην περιοχή του ΑΟ Κρόκου, εκμεταλεύτηκε το γύρισμα του αμυντικού στον τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα
  • 6-1 στο 84΄ το γκολ της «τιμής» για τους φιλοξενούμενους, με κοντινό σουτ του Τερζανίδη

Πολύ καλή η διαιτησία των Πελετίδη – Μπαλιάκα – Στρατούδη.  

aiaskr15143 4aiaskr15143 5aiaskr15143 6aiaskr15143 7

aiaskr15143 8aiaskr15143 9aiaskr15143 10aiaskr15143 11  

aiaskr15143 12aiaskr15143 13aiaskr15143 14aiaskr15143 15aiaskr15143 16

aiaskr15143 17aiaskr15143 18aiaskr15143 19aiaskr15143 20aiaskr15143 21

Οι συνθέσεις του αγώνα :

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αντώνης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Χατζόπουλος Βασίλης,  Καπρίνης Στέλιος, Θεοφάνους Χρήστος, Θεοχάρης Απόστολος, Κουτσιούκης Κώστας, Γιαννόπουλος Αντώνης (66΄ Ποντίκης Λάμπρος), Σαΐτης Γιώργος, Παπαδόπουλος Σάκης, Καραμήτρος Γιάννης.

Α.Ο. ΚΡΟΚΟΥ: Χαραλαμπίδης Ι., Μανώλας Σ., Ρωσσίδης Α (42΄Νικοκάβουρας Α.)., Παπαδόπουλος Π., Μανώλας Δ. (67΄ Τούνας Ν.), Τσιάρας Μ., Μιμήτος Ε., Καρατζέτζος Π., Δελλής Π., Τερζανίδης Ι., Μιμήτος Κ. (55΄ Δότσιος Γ.).

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Μητράγκας Ι., Καρανάνος Ι., Πλάκας Κ. Τσιώγκας Χ.

Γ.Μ.-Α.Γ.


12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 14 Φεβρουαρίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ 0-1

aiasmet14215 1aiasmet14215 2aiasmet14215 3

Άτυπη ρεβάνς για την βαριά εντός έδρα ήττα στον πρώτο γύρο με 0-4 πήρε η ομάδα του Μεταξά, επικρατώντας του Αίαντα Μικροβάλτου με 0-1 στο χιονισμένο γήπεδο Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης.

Ήταν ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αλλά με τους αποφασιστικούς φιλοξενούμενους  -που παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με την εικόνα του πρώτου γύρου-, να παίρνουν τη νίκη με γκολ που πέτυχαν στο 24΄, στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη αντεπίθεση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το γκολ το πέτυχε ο Νίκος Μπιλιώνης με πλασέ από πολύ πλάγια θέση, όταν βρέθηκε μόνος του αμαρκάριστος στα δεξιά της επίθεσης.

Το Μικρόβαλτο «σπατάλησε» σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει τέρμα (2΄ την ευκαιρία του αγώνα με τον Γιαννόπουλο που μόνος του σούταρε δυνατά από κοντά αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε, στο 19΄με τον Θεοχάρη, στο 31΄ και πάλι από τον Γιαννόπουλο, στο 47΄από τον Κουτσιούκη - απόκρουση τερματοφύλακα), αλλά βρήκε απέναντί του και τον τερματοφύλακα του Μεταξά Καραμούζα σε μεγάλη μέρα,  αφού αποσόβησε  5-6 πολύ δύσκολες καταστάσεις για την εστία του.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη το γεγονός ότι ακυρώθηκαν σαν οφσάιντ δυο γκολ (11΄και 75΄) των γηπεδούχων που φάνηκαν οριακά, με την εικόνα του βίντεο πάντως να μην διαφωτίζει τις φάσεις.

Με βάση τις ευκαιρίες των δυο ομάδων, ασφαλώς και το Μικρόβαλτο δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι, χωρίς να παραβλέπουμε και την παλικαρίσια εμφάνιση της ομάδας του Μεταξά.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Λαζαρίδη-Ντούλε-Καλύβα, με τους δυο επόπτες -όπως προαναφέραμε- να παίρνουν επάνω τους -ανά μια ο καθένας- τις δυο φάσεις των γκολ-οφσάιντ των γηπεδούχων.    

aiasmet14215 4aiasmet14215 5aiasmet14215 6aiasmet14215 7

aiasmet14215 8aiasmet14215 9aiasmet14215 10aiasmet14215 11

aiasmet14215 12aiasmet14215 13aiasmet14215 14aiasmet14215 15

aiasmet14215 16aiasmet14215 17aiasmet14215 18aiasmet14215 19      

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αντώνιος, Χαρισόπουλος  Απόστολος, Χατζόπουλος Βασίλης, Χαρισόπουλος Φίλιππας, Καπρίνης Στέλιος , Θεοφάνους Χρήστος (46΄ Παλιανόπουλος Νίκος),  Θεοδουλίδης Κωνσταντίνος, Θεοχάρης Απόστολος, Κουτσιούκης Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Σαΐτης Γιώργος (66΄ Μαρκόπουλος Βασίλης).

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι : Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Κωτούλας Κων/νος, Ποντίκης Λάμπρος, Καραντώνης Κων/νος.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ:  Καραμούζας Αργ., Μόσχος Κων., Φωτιάδης Ελ., Μπιλιώνης Αργ., Ζήκος Παν., Γκουτζιώτης Αντ., Πιστόλας Χρησ., Πιστόλας Γ., Μπιλιώνης Νικ. (81΄ Τσαμπούρης Κων.), Σιαμέτης Σωκ., Μπλαχάβας Χαρ. (77΄Νατσιός Χρησ.)

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Λαβαντσιώτης Δημ., Καρανάτσιος Ιωαν., Λαβαντσιώτης Αντ., Καρανάτσιος Αθαν., Παυλίτσας Παν..

Γ.Μ.


 11η Αγωνιστική/Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΑΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ/ΚΗΠΟΥ/ΣΠΑΡΤΟΥ 4-2

aiaskai1572 1aiaskai1572 2aiaskai1572 3

Ευρεία νίκη με σκορ 4-2 επί της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου πέτυχε ο Αίας Μικροβάλτου το απόγευμα του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο διαφαινόταν η εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 3-0, όμως τους «λαχτάρησε» στο τέλος όταν από δυο λάθη της αμυντικής γραμμής οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2, για να έρθει από τον πάγκο ο Μαρκόπουλος για να ηρεμήσει τα πράγματα πετυχαίνοντας το τελικό 4-2.

Ένα δίκαιο σκορ που αντικατοπτρίζει την ανωτερότητα του Αίαντα, με την ομάδα της Καισαρειάς  να «παλεύει» το ματς και να είναι ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Φάσεις-γκολ:

11΄ το 1-0 από τον Βασίλη Χατζόπουλο που πέρασε δυο αντιπάλους και με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής και με πολλά σώματα μπροστά του, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων

15΄ 2-0 από τον Αντώνη Γιαννόπουλο, που από πάσα του Σαΐτη ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε με δυνατό αριστερό βολέ

55΄ η ευκαιρία του αγώνα από τον Τρομπούκη για τους φιλοξενούμενους που ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά έφυγε αρκετά πλάγια, που τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και απέκρουσαν

62΄ 3-0 από τον Γιώργο Σαΐτη που πλάσαρε σωστά, μετά από απόκρουση του Γκούμα σε μπάσιμο του Θεοφάνους

66΄ 3-1 η μείωση του σκορ από τον Ντίνα με απευθείας χτύπημα μακρινού φάουλ, με τη μπάλα να σκάει μπροστά στον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου και να τον αιφνιδιάζει

77΄ 3-2 μετά από κακή συνεννόηση Χατζόπουλου-Αλεξόπουλου, αφού σε γύρισμα του πρώτου ο τερματοφύλακας βρέθηκε εκτός θέσης (αυτογκόλ)

82΄ 4-2 από το Βασίλη Μαρκόπουλο με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από χτύπημα φάουλ του Κουτσιούκη και απόκρουση αμυντικού

Καλές ευκαιρίες για τον Αίαντα χάθηκαν στο 31΄, 38΄,50΄ και 72΄.

Καλή η διαιτησία των Κουτσώνα – Ντούλε – Καλύβα.

aiaskai1572 4aiaskai1572 5aiaskai1572 6aiaskai1572 7

aiaskai1572 8aiaskai1572 9aiaskai1572 10aiaskai1572 11

aiaskai1572 12aiaskai1572 13aiaskai1572 14aiaskai1572 15

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Χαρισόπουλος  Απόστολος, Χατζόπουλος Βασίλης, Χαρισόπουλος Φίλιππας (68΄ Κωτούλας Κων.), Καπρίνης Στέλιος (50΄ Θεοφάνους Χρησ.), Παλιανόπουλος Αθανάσιος, Θεοδουλίδης Κωνσταντίνος (77΄ Μαρκόπουλος Βασ.), Θεοχάρης Απόστολος, Κουτσιούκης Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Σαΐτης Γεώργιος.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Καβουρίδης Αχιλλέας.

ΑΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ:  Γκούμας Κων., Παπαδόπουλος Ιωαν., Τρομπούκης Λαζ. (61΄Ρουσόπουλος Ρουσ.), Μεντελής Στ. (65΄ Παπατσιμούλας Νικ.), Τσαβδαρίδης Δημ., Καραμήτσος Γεωρ., Τρομπούκης Γεωρ., Μαυρομάτης Βασ., Τρομπούκης Λαζ., Σκουτέλας Γεωρ., Ντίνας Ευαγ..

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Παλημάρκος Γεωρ., Πουρνάρας Βασ., Κάντζιος Νικ., Χαρίσης  Γεωρ., Τζιδημόπουλος Εμμ.

Γ.Μ.


Β ΓΥΡΟΣ/10η Αγωνιστική - Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 3-2

danaias15311 1danaias15311 2danaias15311 3

Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι και με ανατροπή της …ανατροπής, η ομάδα των Δαναών Κοζάνης επιβλήθηκε της ομάδας του Αίαντα Μικροβάλτου με σκορ 3-2, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2015 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στον Άργιλο κάτω από συνεχή βροχόπτωση, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατ. ΕΠΣ Κοζάνης και 1ης του 2ου γύρου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, από δυο πολύ καλές ομάδες που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, καλά προετοιμασμένη, πλήρης μετά από πολύ καιρό και ενισχυμένη με νέους παίκτες που αποκτήθηκαν την περίοδο του Ιανουαρίου, κατέβηκε αποφασισμένη για τη νίκη, που θα σήμαινε και την αντεπίθεση για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης για άνοδο. Και έδειχνε να τα καταφέρνει αφού μέχρι το 65΄ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της και προηγούνταν από το 57΄ με 1-2. Από το 65΄ και μετά ανέβηκαν οι γηπεδούχοι, πίεσαν, ισοφάρισαν στο 69΄σε 2-2 και πέτυχαν το νικητήριο γκολ στο 85΄ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με τη συνολική μορφή του αγώνα, το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Οι κυριότερες φάσεις:

4’ χάνεται μεγάλη ευκαιρία από τον Αντώνη Γιαννόπουλο για τους φιλοξενούμενους, όταν κλέβοντας τη μπάλα από αμυντικό, βγήκε μόνος του, σούταρε δυνατά αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα.

25΄το 1-0 για τους Δαναούς με τον Βάρκα, που βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και αριστερά, προχώρησε και πλάσαρε τον Αλεξόπουλο που απέκρουσε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

41΄ 1-1 με μακρινό απευθείας φάουλ του Γιάννη Καραμήτρου, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

57΄ η ανατροπή για τον Αίαντα σε 1-2 με αριστερό σουτ κεραυνό του Αντώνη Γιαννόπουλου στην κίνηση, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας αναμφισβήτητα το καλύτερο γκολ του αγώνα.

69΄ το 2-2 για τους γηπεδούχους με συρτό σουτ του Σίμου από το ύψος της περιοχής.

72΄ καταλογισμός πέναλτι σε βάρος του Χαρισόπουλου Φ. του Αίαντα, μετά από απόκρουση σε εξ επαφής σχεδόν σέντρα επιθετικού των γηπεδούχων. Πέναλτι πάντως που δεν καρποφόρησε αφού ο τερματοφύλακας Αλεξόπουλος έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα.

85΄ το νικητήριο γκολ (3-2) για τους γηπεδούχους με κοντινό πλασέ από τον Μπαγκατζούνη, που είχε μπει σαν αλλαγή.

Ο καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διαιτητής Σπέντζας, ελέγχεται για τον «εύκολο» καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος των φιλοξενούμενων σε σουτ εξ επαφής, όπου ο αμυντικός δεν φαίνεται να απλώνει το χέρι, ενώ αντίθετα έδειξε «παίζετε» στο 59΄ όταν αμυντικός των γηπεδούχων φάνηκε να απλώνει το χέρι να αποκρούσει, με τη μπάλα να βρίσκει ώμο και χέρι.

Χωρίς λάθη οι επόπτες Κουντουράκης και Χρυσοστομίδης.  

danaias15311 4danaias15311 5danaias15311 6danaias15311 7

danaias15311 8danaias15311 9danaias15311 10danaias15311 11 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΑΝΑΟΙ 2000 ΚΟΖΑΝΗΣ: Μακεντούδης Α., Κανελλιάς Κ., Χατζησαββίδης Φ., Μαλιάρας Κ., Σφριττζέρης Π., Κούργιας Ε. (68΄ Μπαγκατζούνης), Κεμεντσετζίδης Π., Δεληογλάνης Θ., Βάρκας Ι. (89΄ Μουλάι), Τηλέμης Α., Σίμος Π. ( 73΄ Ιωάννου Δ.).

Αναπληρωματικοί: Μανώλας Α., Συμεωνίδης Α.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αντ., Χατζόπουλος Βασ. (63΄ Θεοφάνους), Χαρισόπουλος Απ., Κουτσιούκης Κων., Καραμήτρος Ιωάν., Θεοχάρης Απ. (85 Παπαδόπουλος Αθ.), Θεοδουλίδης Κων. (68΄ Κωτούλας Κων.), Καπρίνης Στ., Χαρισόπουλος Φιλ., Σαΐτης Γ., Γιαννόπουλος Αντ.

Αναπληρωματικοί: Καραντώνης Κ., Αλεξόπουλος Αχ., Καβουρίδης Αχ., Μαρκόπουλος Β.   

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr


9η Αγωνιστική - Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ 5-0

aias142911 1aias142911 2aias142911 3

Εύκολο απόγευμα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 για την ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, που κατέκτησε μια άνετη νίκη με σκορ 5-0 επί του Απόλλωνα Αυλών, στο φινάλε του 1ου γύρου του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, με πολλές απουσίες, παρουσιάστηκε πολύ αδύναμη και παραδόθηκε αμαχητί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα των Αυλών ξεκίνησε τον αγώνα με εννέα παίκτες, που έγιναν δέκα μετά το 15λεπτο.

Κατόπιν αυτών το παιχνίδι δεν χρήζει περαιτέρω κριτικής, αφού οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ …χαμένων ευκαιριών με τρία δοκάρια (ένα ο Γιαννόπουλος και δύο ο Πουλαράκης) και πετυχαίνοντας σε ρυθμό ρελαντί πέντε τέρματα.

Το πλέον αξιοσημείωτο της συνάντησης και εξόχως συγκινητικό ήταν το γεγονός, ότι με την επίτευξη του πρώτου γκολ ο σκόρερ Γιαννόπουλος "αποκάλυψε" στην εσωτερική φανέλα τη φωτογραφία του 35χρονου φίλου του Σάκη Τζουκόπουλου που "έφυγε" για το μεγάλο "ταξίδι" στις 2 Νοεμβρίου 2014 και έτρεξε με τους συμπαίκτες του προς την κερκίδα για να το αφιερώσει… (δεν απέφυγε πάντως -και σωστά- την κίτρινη κάρτα του διαιτητή).

Τα γκολ του αγώνα:

1-0 στο 11΄ με κοντινή προβολή του Αντώνη Γιαννόπουλου, μετά από κόρνερ του Θεοχάρη

2-0 στο 60΄ και πάλι από τον Αντώνη Γιαννόπουλο με δυνατό σουτ από κοντά

3-0 στο 62΄ χατ-τρικ από τον Αντώνη Γιαννόπουλο από πλάγια θέση, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα

4-0 στο 71΄ με δυνατό σουτ του Πουλαράκη

5-0 στο 82΄ έκλεισε το σκορ ο Σάκης Παπαδόπουλος, στο παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Αίαντα, σε αντεπίθεση και μετά από λάθος αμυντικού

Καλή η διαιτησία των Παπαδημητρίου - Φτάκα - Χρυσοστομίδη, σε ένα παιχνίδι βέβαια με μηδενικό βαθμό δυσκολίας.

aias142911 4aias142911 5aias142911 6aias142911 7

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αντώνης, Σαΐτης Γιώργος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Χαρισόπουλος Φίλιππας, Καπρίνης Στέργιος, Παπαδόπουλος Σάκης, Πουλαράκης Νίκος, Καραντώνης Κώστας, Θεοδουλίδης Κώστας, Θεοχάρης Απόστολος, Γιαννόπουλος Αντώνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ:   Δημόkας Αθαν., Χερνάντεζ - Λαπατίνας Παν., Κούτσιας Αντ., Βαρταλάμης Ηλ., Μπασδέκης Ευθ., Τρογαίδης Ιωαν., Παπαδόπουλος Γεωρ., Τσιρέκας Νικ., Σαλτσίδης Γεωρ., Λάσπας Βασ., Βαϊσίδης Αν.

Γιατρός αγώνα: Κάτανα Παρασκευή

Γ.Μ.-Α.Γ.


8η Αγωνιστική - Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 3-2

aiasL221411 1aiasL221411 2aiasL221411 3

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα, η Δόξα Λευκόβρυσης στο 93’ λύγισε με σκορ 3-2 την αντίσταση του Αίαντα Μικροβάλτου που είχε προηγηθεί δυο φορές, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014 στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. στον Άργιλο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι του Μικροβάλτου ήταν ελαφρώς καλύτεροι και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1, παρά την πίεση που δέχτηκαν στα τελευταία λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι, έκλεισαν την αντίπαλη ομάδα στην περιοχή της και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι στο 61΄. Η ομάδα του Μικροβάλτου αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε εκ νέου στο 65΄. Η ολική πίεση στη συνέχεια των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 81΄με την ισοφάριση και έκλεισε ιδανικά γι αυτούς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ της αγωνιστικής, μετά από εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Παντελίδη, βυθίζοντας τους φιλοξενούμενους στην απογοήτευση, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν και είχαν πιστέψει σε κάτι καλύτερο.

Με βάση την εικόνα του 2ου ημιχρόνου, όπου οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική υπεροχή (ευκαιρίες 47΄, 53΄, 75΄, 84΄), το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφήνοντας βέβαια την πικρία στους φιλοξενούμενους που προηγούνταν μέχρι το 81΄ και τελικά έχασαν το παιχνίδι.

Τα γκολ του αγώνα:

0-1 στο 32΄ με αυτογκόλ του Μπουμπόναρη, μετά από ασυνεννοησία στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα

1-1 στο 61΄ με καλοχτυπημένο πέναλτι του Πασιάκου, στο οποίο είχε υποπέσει ο Μαρκόπουλος αποκρούοντας τη μπάλα στη γραμμή του τέρματος με το χέρι, μετά από χτύπημα κόρνερ

1-2 ξανά μπροστά το Μικρόβαλτο στο 65΄ με κοντινή κεφαλιά του Αλεξόπουλου

2-2 στο 81΄ η ισοφάριση για τους γηπεδούχους με τον Περβολαράκη, που κέρδισε μια κόντρα μέσα στην περιοχή, πέρασε έναν αμυντικό και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου

3-2στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (93΄) η ολική ανατροπή για τη Δόξα Λευκόβρυσης, με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Παντελίδη, μετά από απόκρουση των αμυντικών

Αρκετά καλή η διαιτησία των Κουτσώνα – Σπέντζα – Ντούλε.

aiasL221411 4aiasL221411 5aiasL221411 6aiasL221411 7

aiasL221411 8aiasL221411 9aiasL221411 10aiasL221411 11

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ: Σαββίδης Κ., Ντερίλας Γ., Λαφαζανίδης Γ., Τσαναξίδης Κ. (46΄ Παντελίδης Τ.), Μπουμπόναρης Ν., Τζήμας Π., Περβολαράκης Κ., Ηλιάδης Ι., Παναγιωτίδης Χρυ., Πασιάκος Χ., Βασιλειάδης Ι. (45΄ Βακουφτσής Κ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Σμαργιαννάκης Κ., Παπαδόπουλος Α., Τσαμπούρης Β., Θεοφάνους Χ., Ζυμπάς Α.

 ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αντώνης, Παλιανόπουλος Νίκος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοδουλίδης Κώστας,  Σαΐτης Γιώργος, Καραντώνης Κων/νος.,  Μαρκόπουλος  Βασίλειος, Καπρίνης Στέλιος, Θεοχάρης Απόστολος, Καραμήτρος Ιωάννης, Μάστορας Χάρης (46΄ Παπαδόπουλος Αθανάσιος).

ΓΜ-ΑΓ/mikrovalto.gr


7η Αγωνιστική - Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ 1-2

aias141115 1aias141115 2aias141115 3

Άλλη μια εντός έδρας ήττα για τον Αίαντα Μικροβάλτου, με 1-2 από την Αναγέννηση Αργίλου αυτή τη φορά, το απόγευμα του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

aias141115 4aias141115 5aias141115 6aias141115 7aias141115 8

aias141115 9aias141115 10aias141115 11aias141115 12aias141115 13

Η φιλοξενούμενη ομάδα του Αργίλου ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους και κατέκτησε μια δίκαιη νίκη, έχοντας και 3 δοκάρια (26΄, 39΄ και 71΄).

Η ομάδα του Μικροβάλτου, που έπαιξε φιλότιμα, έκανε αισθητή την παρουσία της προς το τέλος των δυο ημιχρόνων, μείωσε το σκορ στο 74΄ και λίγο έλειψε να "κλέψει" το Χ στο 85΄ όταν ο Καραμήτρος μόνος του από πολύ κοντά και λίγο πλάγια, έστειλε με πλασέ τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Αργίλου ξεκίνησε το παιχνίδι με 10 παίκτες …ελλείψει 11ου, που ισοσταθμίστηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου από τους γηπεδούχους, αφού δεν είχαν 12ο παίκτη να αντικαταστήσει τον Τίγκα που αποχώρησε τραυματίας.

Τα γκολ του αγώνα:

0-1 στο 37΄ από τον Τάσο Φυντικίδη με γυριστή κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ γέμισμα του Πεϊμανίδη

0-2 στο 55΄ με δυνατό σουτ του Σάββα Ελευθεριάδη έξω από την περιοχή

1-2 η μείωση για το Μικρόβαλτο στο 74΄ από τον Γιώργο Παπαδημητρίου, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Θεοχάρη, που έβγαλε τον σκόρερ μόνο του απέναντι από τον τερματοφύλακα

Πολύ καλή η διαιτησία των Δ. Σουλίδη – Στρατούδη – Πανυτσίδου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Παλιανόπουλος Νίκος,  Θεοδουλίδης Κώστας, Καραμήτρος Ιωάννης, Θεοχάρης Απόστολος, Καραντώνης Κων/νος, Καπρίνης Στέλιος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος,Τίγκας Ευρυπίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ:  Παπαδόπουλος Γ., Σοφόγλου Π., Ταρνανίδης Ι., Κεχαΐδης Αν., Χατζηγιαννακίδης Αρ., Κακουλίδης Κ., Ελευθεριάδης Σ., Καραγιαννίδης Ρ., Φυντικίδης Αν., Τανίδης Χ., Πεϊμανίδης Βασ..

 mikrovalto.gr


 6η Αγωνιστική - ΡΕΠΟ


5η Αγωνιστική - Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Α.Ο. ΚΡΟΚΟΥ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 4-0

krokaias14111 1krokaias14111 2krokaias14111 3

Βαριά ήττα με σκορ 4-0 υπέστη ο Αίας Μικροβάλτου στο γήπεδο του Κρόκου, από την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου ΑΟ Κρόκου, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Ίσως το τελικό σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα και να αδικεί τους φιλοξενούμενους, γεγονός πάντως είναι ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και άξιζαν τη νίκη. Είχαν σε πολύ καλή μέρα 3-4 νέους ταλαντούχους παίκτες και βέβαια τον κορυφαίο του αγώνα Γιάννη Τερζανίδη, που τα έκανε …σχεδόν όλα. Πέτυχε τα δυο από τα τέσσερα γκολ και έδωσε ασίστ σε ένα ακόμη. Από τις προσπάθειες των παικτών του Μικροβάλτου, ξεχώρισε η ευκαιρία του Γιαννόπουλου στο 56΄, που από το κέντρο του γηπέδου «χόρεψε» δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή μόνος του αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Τα γκολ του αγώνα:

1-0   στο 5΄με δυνατό σουτ του Οικονόμου από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ασίστ του Τερζανίδη που μπήκε από δεξιά και πάσαρε στον σκόρερ.

2-0   πολύ νωρίς στο 9΄ με τον Μιμήτο, που εκμεταλλεύτηκε μια άτυχη στιγμή του τερματοφύλακα Καβουρίδη, που σε μια εύκολη έξοδο για να μπλοκάρει τη μπάλα, στραβοπάτησε, «γύρισε» το γόνατο, χάνοντας τη μπάλα που ο σκόρερ την προώθησε στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου δεν μπόρεσε φυσικά να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε, ενώ τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί ο βαθμός της ζημιάς που έχει υποστεί.

3-0   στο 29΄ με τον Τερζανίδη, που μπήκε από δεξιά και κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων

4-0   στο 82΄ και πάλι με τον Τερζανίδη με κοντινό πλασέ, και ο οποίος νωρίτερα στο 68΄ είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ

Η διαιτησία των Λαζαρίδη-Ντούλε-Τσούλε ήταν πολύ καλή, αν και θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω από κίτρινη κάρτα, σε δυο -ένα από κάθε ομάδα- αδικαιολόγητα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα προς το τέλος του αγώνα. Με το σκορ να είναι στο 4-0…

krokaias14111 4krokaias14111 5krokaias14111 6krokaias14111 7

krokaias14111 8krokaias14111 9krokaias14111 10krokaias14111 11krokaias14111 12

51014aias 1

Γ.Μ.

 


4η Αγωνιστική - Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Αίαντα Μικροβάλτου και των Ελπίδων της ΑΕ Κοζάνης, που διεξήχθη στο γήπεδο του Τρανοβάλτου το απόγευμα του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής/1ου ομίλου/Γ΄ κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν καλύτερη από αυτή των γηπεδούχων, δημιούργησε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ και δικαιούνταν, με βάση την εικόνα που παρουσίασε, να ήταν αυτή η νικήτρια του ματς. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα, κράτησαν γερά στην άμυνα έχοντας σε πολύ καλή μέρα -και πάλι- τον τερματοφύλακά τους Καβουρίδη, αλλά μπροστά οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία των φιλοξενούμενων.

Οι καλές στιγμές που καταγράφηκαν ήταν, για της ομάδα της Κοζάνης στο 11΄, 31΄, 45΄, 59΄, 76΄, 84΄ και για την ομάδα του Μικροβάλτου στο 33΄, 46΄ και στο 78΄.

Καλή η διαιτησία των Σουλίδη Ε. – Ντούλε – Τσούλη, σε ένα ήσυχο παιχνίδι, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν σε δυο περιπτώσεις πέναλτι (στο 22΄και 61΄), με το διαιτητή, που ήταν πολύ κοντά στις φάσεις, να δείχνει «παίζετε».

51014aiaselpaek 251014aiaselpaek 351014aiaselpaek 451014aiaselpaek 5

51014aiaselpaek 651014aiaselpaek 751014aiaselpaek 851014aiaselpaek 9

51014aiaselpaek 1051014aiaselpaek 1151014aiaselpaek 1251014aiaselpaek 13

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Καβουρίδης Νίκος, Παλιανόπουλος Νίκος,  Θεοδουλίδης Κώστας, Καραμήτρος Ιωάννης, Μάστορας Χάρης (70΄ Γουλιός Γεώργιος), Σαΐτης Γιώργος, Πουλαράκης Νίκος (65΄ Ζιώγας Σπύρος), Γιαννόπουλος Αντώνιος (86΄ Αλεξόπουλος Αντώνιος), Τζουκόπουλος Ιωάννης, Τζιούτζιος Γεώργιος, Παλιανόπουλος Αθανάσιος.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οιΚαπρίνης Στέργιος.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ:  Γάτας Ι.,  Δεληζήσης Ν., Τσιούρας Α. (46΄ Κόρδας Ε.),  Αβραμίδης Δ.,  Μπακόλας Χ., Κουτσουσίμος Γ., Ρηγάκης Α. (86΄ Βρέκας Χ.), Κωδωνάς Α. (70΄ Καντρής Κ.), Σταυριανουδάκης Β., Τσολακίδης Ι., Κασαπίδης Δημ..

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Malocu Erk., Κατακαλίδης Ιωαν., Τσέπουρας Αντ., Σπανοθύμιος Ανδρ..

Γ.Μ.-Α.Γ.


3η Αγωνιστική - Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 0-4

aiasmet191410 1aiasmet191410 2aiasmet191410 3

Με το εντυπωσιακό σκορ 0-4, που έφερε τη σφραγίδα του σκόρερ Αντώνη Γιαννόπουλου που πέτυχε και τα 4 γκολ της συνάντησης, η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου πέρασε νικηφόρα από το Μεταξά το απόγευμα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η έκταση του σκορ δεν ανταποκρίνεται στη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, γιατί και η ομάδα του Μεταξά προσπάθησε, δημιούργησε φάσεις χωρίς όμως να τις ολοκληρώσει στην τελική προσπάθεια και διαμαρτύρεται για ένα γκολ που της ακυρώθηκε. Έχασε όμως κυρίως γιατί βρήκε μπροστά της τον Αντώνη Γιαννόπουλο σε πολύ μεγάλα κέφια, καθώς πέτυχε και τα 4 γκολ του Μικροβάλτου, το ένα καλύτερο από το άλλο

Τα γκολ του αγώνα:

- στο 15΄το 0-1, όταν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και κεραυνοβόλησε με αριστερό βολέ τον τερματοφύλακα του Μεταξά

- στο 19΄ το 0-2, όταν ξεπετάχτηκε σε κάθετη πάσα του Πουλαράκη και με μια απίθανη λόμπα, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην εστία του Μεταξά, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες τους

- στο 45΄ και μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια του Σαΐτη που ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και έκανε μπροστινή μπαλιά, ο Αντώνης Γιαννόπουλος από τα δεξιά αυτή τη φορά, κέρδισε τη μπάλα, συγκλίνοντας «χόρεψε» τον αντίπαλο αμυντικό και κάρφωσε τη μπάλα με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ για τρίτη φορά στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-3

- στο 46΄ με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, μετά την πρώτη εναλλαγή στον κύκλο του κέντρου του γηπέδου, ο Αντώνης Γιαννόπουλος σούταρε δυνατά και ψηλοκρεμαστά και έγραψε το …0-4, ένα σπάνιο και απίστευτο γκολ!

Πάντως την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα την είχαν στο 9΄ οι γηπεδούχοι, όταν επιθετικός βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα, αλλά σούταρε χλιαρά στα χέρια του Καβουρίδη. Ακόμη οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ στο 25΄ -το σκορ ήταν 0-2-, που φάνηκε κανονικό, αλλά ακυρώθηκε γιατί ό Πιστόλας που πέτυχε το γκολ είχε φωνάξει σε συμπαίκτη του να του αφήσει τη μπάλα (σύμφωνα με τον κανονισμό -προσωπικά το έμαθα σήμερα- απαγορεύεται). Άλλη μια μεγάλη φάση έκανε η ομάδα του Μεταξά στο 32΄να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά το δυνατό σουτ που επιχειρήθηκε από το ύψος της μικρής με κατεύθυνση το γάμα της εστίας του Καβουρίδη, αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου, που έκανε την απόκρουση του αγώνα…

Στο 45΄ ο αγώνας ουσιαστικά τέλειωσε, καθότι πέρα από το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο, όταν ο Παπαιωάννης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις, με καλύτερες στιγμές για το Μικρόβαλτο, το δοκάρι σε κεφαλιά του Σαΐτη στο 71΄και τις ευκαιρίες στο 63’, στο 70΄, και στο 80΄. Η ομάδα του Μεταξά κράτησε περισσότερο τη μπάλα, αλλά είχε μόλις δυο καλές στιγμές στο 69΄και στο 73΄.

Πάντως οι αριθμητικές ισορροπίες «αποκαταστάθηκαν» στο 70’ όταν το Μικρόβαλτο δεν είχε παίκτη (13ο) να αντικαταστήσει τον Τζουκόπουλο που τραυματίστηκε και οι φιλοξενούμενοι ακόμη έπαιξαν με παίκτη λιγότερο -με 9- από το 84΄ όταν αποβλήθηκε ο Μαρκόπουλος με δεύτερη κάρτα.

Η ομάδα του Μικροβάλτου, πέρα από τον δεινό σκόρερ της, έπαιξε πειθαρχημένα και δυνατά και κατέκτησε μια δίκαιη νίκη.

Η διαιτησία των Παπαχαρίση-Ηλιάδη-Σπέντζα, που θα μπορούσε να κατακυρώσει το γκολ του Πιστόλα που προαναφέραμε, έκανε «οικονομία» στις κάρτες εκατέρωθεν -και καλώς κατά τη γνώμη μας- σε κάποια σημεία του αγώνα που υπήρξε ένταση, και τέλειωσε τον αγώνα ομαλά, με τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές να αλληλοσυγχαίρονται.

aiasmet191410 4aiasmet191410 5aiasmet191410 6aiasmet191410 7

aiasmet191410 8aiasmet191410 9aiasmet191410 10aiasmet191410 11

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Καρασίμος Αν., Παπαϊωάννης Δημ., Γκουτζιώτης Αν., Φωκιάδης Ελ., Τσαμπούρης Κ., Λαβαντσιώτης Αν., Σιαμέτης Σωκ., Καρανατσιώτης Λ., Ζήκος Παν., (60΄ Παυλίτσας Ε.), Νατσιός Χρ., Πιστόλας Γ.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Καβουρίδης Ν., Παλιανόπουλος Ν., Παλιανόπουλος Αθ., Αλεξόπουλος Αχ., Θεοδουλίδης Κ., Σαΐτης Γ., Τζουκόπουλος Αλ., Πουλαράκης Ν., (62΄ Καραντώνης Κ.), Γιαννόπουλος Αν., Μαρκόπουλος Β., Καπρίνης Στ.

Γ.Μ.


2η Αγωνιστική - 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 1-2

aias141011 1aias141011 2aias141011 3

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τέσσερις (4) αποβολές -δυο από κάθε ομάδα-, ο Αίας Μικροβάλτου κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το γήπεδο της Αιανής, επικρατώντας επί της τυπικά γηπεδούχου ομάδας της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου με σκορ 1-2, το ηλιόλουστο απόγευμα του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν με 1-0 19΄, ενώ είχαν δοκάρι στο 34’ και την ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη στο 36΄. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι σ’ αυτό το διάστημα δεν παρουσίασαν τίποτε το αξιόλογο και είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 17΄ όταν σουτ του Νίκου Παλιανόπουλου από πολύ κοντά και πλάγια κατέληξε άουτ.

Στο 41’ έγινε η φάση που ίσως καθόρισε και την έκβαση του αγώνα, όταν σε παρατεταμένο μαρκάρισμα του παίκτη της Καισαρειάς (Τρομπούκης Λ.) στον Θεοχάρη, ο διαιτητής καταλόγισε το φάουλ, αλλά στο πέσιμο των δυο παικτών στο χορτάρι ο αμυντικός έδειξε να σφαδάζει από πόνο. Απειλήθηκε γενική σύρραξη αφού οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι υπήρξε εσκεμμένο χτύπημα, που την «πλήρωσαν» δυο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου, ο Παλημάρκος και Θεοχάρης αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Το επεισόδιο είχε και συνέχεια, αφού αποβλήθηκε για εξύβριση και ο Βαγγέλης Τρομπούκης της Καισαρειάς, που «έψαχνε»(!) αντίπαλο που τον κλώτσησε στην αναμπουμπούλα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες των δυο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπου παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή ισοφάρισαν γρήγορα στο 52΄, έχασαν κλασικές ευκαιρίες στο 55΄(Πουλαράκης), στο 61΄ (Μάστορας) στο 82΄ (Γιαννόπουλος), στο 83΄ (Μάστορας)και στο 87’ (Πουλαράκης), ενώ ενδιάμεσα -στο 70΄- είχαν πετύχει με πέναλτι την ολική ανατροπή σε 1-2. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πάλεψαν το παιχνίδι, έχασαν την ευκαιρία του αγώνα στο 64΄όταν εξ επαφής σουτ του Ντίνα απέκρουσε με το πόδι ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας Καβουρίδης, είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 75΄ και άλλη μια τελευταία ευκαιρία στο 92’ όταν καρφωτή κεφαλιά επιθετικού της έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Καραμήτρος του Μικροβάλτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:

1-0 στο 19’ από τον Λάζο Τρομπούκη, που απλά προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ντίνα, σχεδόν κοντά από το σημαιάκι του κόρνερ, στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 34΄ οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους, μετά από δυνατό σουτ του Βίλδου από το ύψος της περιοχής.

1-1 στο 52΄για τους φιλοξενούμενους, μετά από έξοχη μπαλιά του Σαΐτη και έξοχο τελείωμα από τον Καραμήτρο που πλάσαρε από κοντά στο «παραθυράκι» της εστίας του Γκούμα.

Στο 64΄η ευκαιρία του αγώνα για την Καισαρειά να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, όταν -όπως περιγράψαμε παραπάνω- το εξ επαφής πλασέ του Ντίνα αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου.

1-2 και ολική ανατροπή από το Μικρόβαλτο στο 70΄ μετά από εκτέλεση πέναλτι του Θεοδουλίδη, πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννόπουλος, όταν ανατράπηκε καθαρά από αμυντικό μέσα στην περιοχή.

Στο 75΄ ισχυρό σουτ του Τσιόλια αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αποκρούστηκε από τα ακροδάχτυλα του Καβουρίδη, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι -δεύτερο για τους γηπεδούχους- και επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, όπου την μπλόκαρε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου.

82΄, 83΄, 87΄, οι ανεπανάληπτες ευκαιρίες του Μικροβάλτου για διεύρυνση του σκορ.

Στο 92΄ -επίσης όπως προαναφέραμε- η μεγάλη ευκαιρία της Καισαρειάς να ισοφαρίσει -καρφωτή κεφαλιά άουτ-.

aias141011 4aias141011 5aias141011 6aias141011 7

Το Μικρόβαλτο ήταν απογοητευτικό στο πρώτο ημίχρονο και δύσκολα θα έφτανε στην ανατροπή αν δεν έπαιζε με παίκτη περισσότερο, ενώ η ομάδα της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου, που έδειξε πολύ βελτιωμένη και ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή περίοδο, δικαιούνταν με την εμφάνισή της τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η διαιτησία άφησε παραπονούμενους του γηπεδούχους, ενώ δεν θα έπρεπε να παραγνωρίσουν, ότι η κύρια αιτία της ήττας ήταν η αριθμητική ανισορροπία των ομάδων και ο εκνευρισμός που ακολούθησε και εκφράζονταν με διαμαρτυρίες κατά του διαιτητή σε κάθε φάση. Μια διαιτησία, της οποίας -κατά την άποψή μας- τα όποια λάθη δεν ήταν καθοριστικά και ουσιώδη. Και όλες οι αποβολές ήταν σωστές με το «γράμμα» του κανονισμού, όπως και ο καταλογισμός του πέναλτι.

Δυστυχώς είναι λυπηρό -γενικεύοντας το συλλογισμό μου-, ότι σ’ αυτή την κατηγορία παρατηρούνται αρκετά φαινόμενα αντιαθλητικής και υβριστικής συμπεριφοράς μεταξύ των παικτών εντός των αγωνιστικών χώρων -με μερική ευθύνη και των παραγόντων-, που κάνουν τη διαχείριση του αγώνα από τον κάθε διαιτητή ιδιαίτερα «λεπτή» και δύσκολη…

Για τη διαιτησία του αγώνα -Δ. Σουλίδης, Φτάκας, Τσούλης- τα είπαμε. Δεν υπέπεσε στο καθοριστικό λάθος…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ: Γκούμας Κ., Βίλδος Π., Τρομπούκης Λ. (72΄ Γερογιάννης Ι.), Μεντελής Σ., Τσιόλιας Ε., Παλημάρκος Γ., Ντίνας Ε., Τρομπούκης Λ. (66΄ Γαύρος Σ.), Τρομπούκης Ε., Χουιλίδης Ι. (50΄ Τρομπούκης Γ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Ταϊγανίδης Α., Παπαδόπουλος Ι., Φραγκιάδης Δ., Κουτσογιωργόπουλος Ν..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Καβουρίδης Νίκος, Παλιανόπουλος Νίκος, Παλιανόπουλος Αθανάσιος (66΄ Αλεξόπουλος Αχιλλέας), Θεοδουλίδης Κώστας, Καραμήτρος Ιωάννης, Γουλιός Γεώργιος (61΄ Μάστορας Χάρης),  Σαΐτης Γιώργος, Θεοχάρης Απόστολος, Χαρισόπουλος Απόστολος, Τζουκόπουλος Αλέκος (52΄ Πουλαράκης Νίκος), Γιαννόπουλος Αντώνιος.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι:  Μαρκόπουλος Βασίλης, Καβουρίδης Αχιλλέας, Αλεξόπουλος Αντώνιος.

Γ.Μ.-Α.Γ./mikrovalto.gr



Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 - 1η Αγωνιστική

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-2

14279 aias-dan 114279 aias-dan 214279 aias-dan 3

Με το …αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις περιόδου 2014-2015 η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, αφού ηττήθηκε το απόγευμα το απόγευμα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο γήπεδο Τρανοβάλτου από τους Δαναούς Κοζάνης με σκορ 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατέκτησαν μια δίκαια νίκη, αν και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή και στα δυο γκολ των Δαναών.

Στο πρώτο ημίωρο η ομάδα των Δαναών ξεκίνησε καλύτερα και αφού έχασε καλές ευκαιρίες στο 9΄, 13΄και 16΄, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 30΄ με πέναλτι που χτύπησε εύστοχα ο Τοπάλης. Πέναλτι που καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Σαΐτη στον Δεληογλάνη μέσα στην περιοχή σε μια ακίνδυνη φάση, που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Αίαντα, που βγήκε μπροστά και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες στο 34΄, στο 41’ και στο 45΄ για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στη φάση του 41ου λεπτού, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φάση του αγώνα, όταν μετά από σουτ του Πουλαράκη και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των Δαναών, ο επερχόμενος Ζιώγας πλάσαρε από κοντά στην κενή εστία αλλά η μπάλα αποκρούστηκε με υπερένταση από αμυντικό. Στη συνέχεια της φάσης φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή ο Τζουκόπουλος, με το διαιτητή να δείχνει «παίζετε» και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τον ευνοϊκό άνεμο, περιοριζόμενοι σε κάποια κερδισμένα κόρνερ που πέρασαν άκαρπα. Αντίθετα οι παίκτες των Δαναών, αντεπιτέθηκαν προς το τέλος του αγώνα πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ στο 83΄ και χάνοντας δυο ακόμη ευκαιρίες στο 77΄ και 92΄. Το 0-2 για τους φιλοξενούμενους έγινε όταν, μετά διείσδυση επιθετικού από αριστερά, που πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε στην κενή εστία, η απόκρουση του αμυντικού που πρόλαβε τη μπάλα κόντραρε στο σώμα του Βάρκα και κατέληξε στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες και τους φιλάθλους του Μικροβάλτου, που υποστήριξαν ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του.

Μέτρια έως αρκετά καλή η διαιτησία των Κωνσταντινίδη – Λαζαρίδη – Χρυσοστομίδη, που έδωσε κάποια «δικαιώματα» στους γηπεδούχους να διαμαρτυρηθούν.  

14279 aias-dan 414279 aias-dan 514279 aias-dan 614279 aias-dan 7

14279 aias-dan 814279 aias-dan 914279 aias-dan 1014279 aias-dan 11   

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ: Καβουρίδης Νίκος, Παλιανόπουλος Νίκος, Θεοδουλίδης Κώστας, Μαρκόπουλος Βασίλης, Καραμήτρος Ιωάννης, Τζιούτζιος Γεώργιος, Σαΐτης Γιώργος, Ζιώγας Σπύρος, Πουλαράκης Νίκος (58΄Μάστορας Χάρης), Τζουκόπουλος Αλέκος (58΄ Γιαννόπουλος Αντώνιος), Τζουκόπουλος Απόστολος (69΄ Αλεξόπουλος Αχιλλέας).

ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ: Μακεντούδης Αγ., Κανελιάς Κ., (88΄ Μαλιάρας ), Συμεωνίδης Αλ., Μπουντούρης Δημ., Τοπάλης Αν., Κατρακαζάς Αν., Βάρκας Ιωαν., (81΄ Χατζησαββίδης),  Δεληογλάνης Θεοδ., Κεμεντσετζίδης Παν., Τηλέμης Αθαν., Γυφτόπουλος Αχ., (71΄ Ιωάννου Δημ.).

Γ.Μ. - Α.Γ.


Πρόγραμμα Αγώνων Περιόδου 2014-2015

programma G14 6 1

programma G14 6 2