Ψήφισμα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για τη «συγκριτική αξιολόγηση» των εργαζομένων στους δήμους

dimarxeio serv-velv banner 185Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ΟΜΟΦΩΝΑ, εκφράζει την αντίθεσή του στο Ν. 4250/2014 με τον οποίο προωθείται η «συγκριτική αξιολόγηση» των εργαζομένων στους δήμους, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά.

Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού μέσω υποτιθέμενων βελτιώσεων που επιχειρήθηκε με το Ν. 4281/2014, δεν κατέστει δυνατόν να κρύψουν την πραγματική στόχευση, που δεν είναι άλλη απ’ τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και την ταυτόχρονη διάλυση των δομών των δήμων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν συναινεί και δεν υποστηρίζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που εισάγουν την «αξιολόγηση» με ποσοστώσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα, που αποσκοπεί σε απολύσεις εργαζομένων, σε μειώσεις μισθών, στον πελατειακό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης και στην διάλυση δομών των Δήμων.

Δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να στείλει στοιχεία που σχετίζονται με την «συγκριτική αξιολόγηση» του Ν.   4250/2014, όπως επιμερισμού ποσοστών κ.λ.π.

     Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 310/2014.

Σέρβια 22/9/2014

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  

Ζήνων Παπαδημητρίου