Την Τρίτη 29 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για κατάρτιση 4400 άνεργων τεχνιτών και 500 μηχανικών

tee25 14 7Την Τρίτη 29 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για κατάρτιση 4400 άνεργων τεχνιτών και 500 μηχανικών, με επιδότηση 2000 ευρώ και απασχόληση 4 μηνών (100 ημερών) για 1700 εξ αυτών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΡΑΣΗ

Για τη δράση «Κατάρτιση με επιχορήγηση  ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση» δικαιούχος φορέας είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας  (από κοινού με την ΕΥΕ/ΕΚΤ). Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των γνώσεων και των εργασιακών δεξιοτήτων ανέργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών, με διάθεση επιταγών κατάρτισης και παροχή υπηρεσιών επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης με υποχρεωτική απασχόληση στον παραγωγικό τομέα Β΄ της οικονομίας:

Δραστηριότητες συναφείς με την μεταποίηση

Ορυχεία

Μεταλλεία

Λατομεία

Άντληση πετρελαίου, φυσικού αερίου

Χειρισμός, επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων έργου

Οργάνωση και διοίκηση τμημάτων παραγωγής εργοταξίου

Προβλέπει ότι το 30%  των καταρτισθέντων θα προσληφθεί από  επιχειρήσεις φορείς της πρακτικής άσκησης, με πλήρη απασχόληση για 100 τουλάχιστον ημερομίσθια, διάρκειας όχι μικρότερης από 4 μήνες.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτισθέντες λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.000 €

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι ακόλουθοι:

1.Τεχνίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

  • Κάτοχοι επαγγελματικού διπλώματος ή άδειας συναφούς με τις κωδικοποιημένες κατά ΣΤΕΠ-92* ειδικότητες ή/και
  • Όσοι διαθέτουν εμπειρία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προβλεπόμενους κατά ΣΤΑΚΟΔ-08* οικονομικούς τομείς ή/και
  • Κάτοχοι αντίστοιχης/ισότιμης επαγγελματικής άδειας, διπλώματος ή εμπειρίας που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό

*(βλέπε http://www.voucher.gov.gr, πλήρες κείμενο πρόσκλησης ΠΑΡ. Ι.Α. και ΠΑΡ. Ι.Β. σελ.85)

2.Διπλωματούχοι Μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, με τις εξής ειδικότητες:

Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός (ΜΜΜ)

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΗΜ)

Μηχανολόγος Μηχανικός (ΜΜ)

Χημικός Μηχανικός (XM)

Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

3.Άνεργοι τεχνίτες και διπλωματούχοι μηχανικοί που περιλαμβάνονταν στους πίνακες των «εν δυνάμει ωφελούμενων» της προηγούμενης πρόσκλησης (Α’) και δεν εγράφησαν στο Μητρώο ωφελούμενων

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

1.Τεχνίτες:

·Διάρκεια ανεργίας

·Ηλικία υποψηφίου

·Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου

·Αποδεδειγμένη εμπειρία σε συναφή επαγγέλματα

2.Διπλωματούχοι Μηχανικοί:

·Διάρκεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας

·Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (μέγιστο έως 12.000€)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετέχει στην παρούσα δράση πρέπει:

1.Να συμπληρώσει και να υποβάλει «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr, έως τις 29 Ιουλίου 2014. Εναλλακτικά μπορεί να απευθυνθεί στο Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. για την υποβολή της αίτησής του.

2.Να καταθέσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Γραφείο Υποδοχής Αιτήσεων, Νίκης 4, 10536, Αθήνα, 1ος όροφος έως και 12 Αυγούστου 2014 τα εξής δικαιολογητικά:

Αντίγραφο του επαγγελματικού διπλώματος  ή/και της άδειας επαγγέλματος (όσοι δεν υπέβαλλαν στην Α’ πρόσκληση. Όσοι υπέβαλλαν στην Α’ πρόσκληση δύναται να υποβάλλουν μόνο τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά)

Βεβαίωση προϋπηρεσίας  του Εργοδότη, εφόσον ο τεχνίτης έχει δηλώσει επαγγελματική εμπειρία (όσοι δεν υπέβαλλαν στην Α’ πρόσκληση. Όσοι υπέβαλλαν στην Α’ πρόσκληση δύναται να υποβάλλουν μόνο τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά)

Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας του οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα του 2012)

Υπεύθυνη Δήλωση  του αρθ. 8 του Ν.1599/86 με θεώρηση  του γνησίου της υπογραφής του

Το Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Επιμόρφωσης Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), έχει ήδη έλθει σε συμφωνία με επιχειρήσεις ώστε να διασφαλισθεί η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης και απασχόλησης για εκατοντάδες θέσεις, σε όλες τις περιφέρειες.

Στην ιστοσελίδα του Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. (www.iekemtee.gr) υπάρχει όλη η σχετική με το Πρόγραμμα πληροφόρηση. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με e-mail για οτιδήποτε σχετικό προκύπτει, για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.