«Όχι» στη νέα μέθοδο αξιολόγησης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση Υπαλλήλων ΟΤΑ στο Κοβεντάρειο

poeota21 6Δράσεις και παρεμβάσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014 της δήθεν, όπως λένε, «αξιολόγησης», αποτέλεσε το αντικείμενο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχετικά με τις θέσεις αλλά και τις αντιδράσεις των εργαζομένων προκειμένου να μην εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Ν.4250/2014 για τη «δήθεν αξιολόγηση» έχει, άλλωστε, αποφασίσει, μεταξύ άλλων,  να εντείνει τις δράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «για συλλογική, ενωτική και δυναμική αντίδραση, ώστε με κάθε τρόπο αυτός ο Νόμος (4250/2014) να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

To μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Γκρέτζης, ο οποίος έδωσε χθες το «παρών» στη συνέλευση, μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για μια «δήθεν αξιολόγηση που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση», υποστηρίζοντας πως «δεν πρόκειται για ουσιαστική αξιολόγηση, καθώς είναι μια συγκριτική αξιολόγηση, που θέτει κάποια ποσοστά: Το 25% των υπαλλήλων θα θεωρούνται άριστοι, το 60% μέτριοι και το υπόλοιπο 15%  θα θεωρούνται άχρηστοι.

Δεν πρόκειται περί ουσιαστικής, αλλά περί προσχηματικής αξιολόγησης, από την οποία προσπαθούν να βρουν κόσμο που θα τοποθετηθεί σε μια μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμότητας. Και από εκεί το κράτος θα τραβά υπαλλήλους για να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις. Εμείς δε διαφωνούμε καθόλου με μια ουσιαστική αξιολόγηση, με βάση τις εργασίες των υπαλλήλων στην Τ.Α., με σκοπό την αναβάθμισή και των ίδιων, αλλά και των υπηρεσιών, προκειμένου να έχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας».

Π.Π. από τον «Πρωινό Λόγο»