ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση υποψηφίων στο Βελβεντό από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο

konstvelv6 5Τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους στην Δ.Ε. Βελβεντού παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού και επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας, προχώρησε σε έναν απολογισμό της δημαρχιακής του θητείας, ενώ ανέπτυξε και τον σχεδιασμό για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Ειδική αναφορά μετά από σχετικές ερωτήσεις έγινε από τον κ. Κωνσταντόπουλο σε ζητήματα όπως το συνολικό χρέος αλλά και το χρέος που προήλθε από τον πρώην Δήμο Βελβεντού καθώς και το θέμα των υποτροφιών που προέρχονται από το κληροδότημα.

Ειδικά για τον πρώην Δήμο Βελβεντού και το ζήτημα της εκταμίευσης μέρους χρημάτων από τη δωρεά για το κολυμβητήριο τόνισε ότι κακώς έγινε αυτή η εκταμίευση, αφορούσε πραγματικές δαπάνες που εμφανίζονται ενώ ήδη ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού έχει ξεκινήσει την επιστροφή αυτών των χρημάτων στον λογαριασμό.

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος σχετικά με τις υποτροφίες που δίνονται από το κληροδότημα ξεκαθάρισε ότι αυτό (το κληροδότημα) έχει αυτοτελή οικονομική διαχείριση. Δεν δόθηκαν υποτροφίες γιατί δεν υπήρχαν έσοδα από την προηγούμενη μισθώτρια εταιρία (χρωστά 370χιλ ευρώ). Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού κέρδισε τον δικαστικό αγώνα και εξασφάλισε την καταβολή αυτού του ποσού ενώ παράλληλα το κληροδότημα έχει και πάλι έσοδα με αποτέλεσμα οι υποτροφίες να επανέλθουν και θα δίνονται κανονικά.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

5/5/2014

Φίλες και Φίλοι

Βρισκόμαστε σήμερα στο Βελβεντό, ως συνδυασμός ΄΄ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ΄΄ Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, για να παρουσιάσουμε στους πολίτες του Βελβεντού ένα σύντομο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την τριετία 2011-2013 και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Αγαπητοί Συνδημότες

Είναι γνωστός σε όλους μας ο αγώνας που κάνουν οι κάτοικοι του Βελβεντού για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά και εγώ προσωπικά δεν είχαμε καμία ευθύνη για την παλινωδία της τότε κυβέρνησης και την ενσωμάτωση του Δήμου Βελβεντού στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας σεβαστήκαμε τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και προκειμένου να διευκολύνουμε την επιτυχή έκβαση του αγώνα αυτού, είχα δεσμευτεί δημόσια αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι εφ’ όσον η κυβέρνηση θελήσει ν’ ανοίξει το χωροταξικό του Καλλικράτη, να επανασυστήσει εκ νέου τον Δήμο Βελβεντού και ερωτηθεί η Δημοτική Αρχή, θα πήγαινα με θετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του.

Δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα από τήρηση ισορροπιών, δεν άνοιξε το χωροταξικό και σήμερα βρισκόμαστε πάλι, όσον αφορά την συγκρότηση του Δήμου Σερβίων -Βελβεντού, εκεί που είχαμε ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Μας είχε ζητηθεί να πάρει από μόνο του το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση για απόσχιση της Δημοτική Ενότητας Βελβεντού και την δημιουργία νέου Δήμου.

Δεν το κάναμε γιατί θα ήταν σαν να αυτοκαταργούμαστε και ως Δημοτική Αρχή αλλά και ως Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν υπήρχε και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για μια τέτοια ενέργεια και άρα η οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ήταν για το θεαθήναι.

Γι’ αυτό και είχαμε ζητήσει νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση με την οποία θα συμφωνούσαμε.

Προσπαθήσαμε αυτά τα τρία χρόνια να λειτουργήσουμε στο Βελβεντό παρέχοντας υπηρεσίες στους πολίτες και να κάνουμε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το οικιστικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούν προϋποθέσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα και ανάπτυξης της περιοχής.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο Βελβεντό δεν κάναμε αυτά που μπορούσαμε και θα θέλαμε να κάνουμε. Ο βασικότερος λόγος ήταν η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής, που κυρίως οφείλονταν στην έλλειψη εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη Διοίκηση του Δήμου.

Το μοντέλο της ετεροδιοίκησης χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας δεν μπορούσε να έχει και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το έργο μας στην Δημοτική Ενότητα Βελβεντού, τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας στην τοπική κοινωνία δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα των έξι μηνών η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας έστω και την ύστατη στιγμή να επανασυστήσει το Δήμο Βελβεντού. Και είχαμε πάλι επαναλάβει ότι η Δημοτική Αρχή θα ήταν θετική σε μία τέτοια περίπτωση, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως και πάλι οι προσδοκίες και οι ελπίδες διαψεύστηκαν.

Παρακολουθούσαμε επίσης διακριτικά και χωρίς να παρεμβαίνουμε, τις διαδικασίες έκφρασης της θέλησης της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της.

Οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, της Γενικής Συνέλευσης αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έγιναν σεβαστά από εμάς.

Δεν είχαμε μέχρι πριν από λίγες μέρες συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού, ακριβώς για τον λόγο του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων της τοπικής κοινωνίας.

Όμως από τη στιγμή που πολιτικά αντίπαλος συνδυασμός είχε ανακοινώσει υποψηφιότητες στην Δημοτική Ενότητα Βελβεντού ήμασταν υποχρεωμένοι – κα το κάναμε σε σύντομο χρονικό διάστημα – να συγκροτήσουμε και εμείς συνδυασμό, τον οποίο σε λίγο θα σας παρουσιάσουμε.

Πρόκειται για άτομα δικά σας, καταξιωμένα στην κοινωνία του Βελβεντού, πρόσωπα καθαρά που θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία μέσα από την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να κάνει μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του πρώην Δήμου Βελβεντού.

Φίλες και Φίλοι

Λειτουργήσαμε ως Δημοτική Αρχή με συλλογικότητα, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και σεβασμό στον πολίτη.

Ο απολογισμός πεπραγμένων της τριετίας που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απόλυτα θετικός. Έγινε οικονομικό και οργανωτικό νοικοκύρεμα του Δήμου, έγιναν μικρά και μεγάλα έργα, σε όλη την έκταση του Δήμου σε κάθε χωριό σε κάθε Δημοτική Eνότητα.

Συγκεκριμένα:

-          Παραλάβαμε ένα δυσβάστακτο χρέος για το μέγεθος του Δήμου ύψους περίπου 8,5 εκ. ευρώ, 2,0εκ περίπου σε δάνεια και 6,5 εκ. περίπου υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εργολάβους, αιρετούς, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Το χρέος αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 6,2 εκ. ευρώ) προέρχεται από τον πρώην Δήμο Σερβίων και τα υπόλοιπα 2,3 εκ. ευρώ από τους πρώην Δήμους Καμβουνίων και Βελβεντού.

-          Στο τέλος τις τριετίας είμαστε περήφανοι ν’ ανακοινώσουμε στους πολίτες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους (εργολάβους, προμηθευτές κλπ.) που αφορούσε την χρονική περίοδο προς το 2010, έχει σχεδόν στο σύνολό τους εξοφληθεί ενώ οι δόσεις των δανείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία εξυπηρετούνται κανονικά.

-          Ταυτόχρονα δεν δημιουργήσαμε υποχρεώσεις (χρέος) της δικής μας θητείας. Τα έτη 2011 και 2012 είναι καθαρά, ενώ ήδη πληρώνουμε υποχρεώσεις του τελευταίου τριμήνου του 2013 και του α’ τριμήνου του 2014. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποχρεώσεις του Δήμου της τάξης του 1,2 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι δημότες οφείλουν προς το Δήμο πάνω από 1,5 εκ. ευρώ.

-          Κατορθώσαμε μέσα από σκληρή και επίπονη δουλειά, με συλλογική προσπάθεια Δημοτικής Αρχής και υπαλλήλων, να εξυγιάνουμε τον Δήμο αποτινάσσοντας το χρέος και να δημιουργήσουμε ένα δήμο οικονομικά εύρωστο, υγιή, έτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος και την ανάπτυξη του τόπου μας.

-          Προχωρήσαμε σε ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου με αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε κάθε Δημοτική Ενότητα, έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται στον τόπο διαμονής τους και να μην αναγκάζονται για κάθε υπόθεσή τους να μεταβαίνουν στην έδρα του Δήμου.

-          Όλα αυτά έγιναν σε ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον σε μία χώρα χρεοκοπημένη με τις χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση μειωμένες δραματικά. Σήμερα η τακτική επιχορήγηση (λειτουργικές δαπάνες) των Δήμων από την κυβέρνηση είναι μειωμένη κατά 60% σε σχέση με το 2010, ενώ η επιχορήγηση για την εκτέλεση μικρών έργων (ΣΑΤΑ) είναι μειωμένη σε ποσοστό περίπου 70% σε σχέση με το 2010.

-          Προχωρήσαμε στην εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων σε κάθε οικισμό σε κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα. Ενδεικτικά θα αναφέρω μόνον τις μεγάλες παρεμβάσεις που έγινα σε Σέρβια και το Βελβεντό τα τρία αυτά χρόνια για να γίνει κατανοητή η προσπάθεια που καταβάλλαμε ως Δημοτική Αρχή:

Για τα Σέρβια

•            Αποπεράτωση κλειστού Γηπέδου Σερβίων.

•            Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Σερβίων και του Δημαρχείου.

•            Ανάπλαση της πόλης των Σερβίων.

•            Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.

•            Αναστήλωση Διατηρητέου Ράπτη στην πλατειά των Σερβίων.

Για το Βελβεντό

•            Ανάπλαση Καταφυγίου (ολοκληρώθηκε).

•            Ανάπλαση Αγίας Κυριακής (ολοκληρώθηκε).

•            Ανάπλαση Παλαιογρατσάνου (βρίσκεται σε εξέλιξη).

•            Ανάπλαση του Βελβεντού (υπάρχει ανάδοχος και σύντομα το έργο θα ξεκινήσει)

•            Παράλληλα στο ΤΟΕΒ Βελβεντού έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις με δύο προτάσεις, η πρώτη το 2011 – 2012, προϋπολογισμού 600.000€, με την οποία τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικές υδροληψίες στο δίκτυο άρδευσης, η δεύτερη παρέμβαση 600.000€ το 2012 -2013, με την οποία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδροληψιών, ενώ ταυτόχρονα έγινε και εκσυγχρονισμός του αντλιοστασίου. Με τον εκσυγχρονισμό αυτό επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25%.

•            Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε στους πολίτες του Βελβεντού, ότι έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η τρίτη πρόταση μας για το ΤΟΕΒ Βελβεντού ύψους 434.000€, που αφορά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του αντλιοστασίου και των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Βελβεντού.

•            Παράλληλα συνεργαστήκαμε άριστα με τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΟΕΒ Βελβεντού (το προηγούμενο, με πρόεδρο τον κ. Κοσμά και το τωρινό με πρόεδρο τον κ. Φραγκουλάκη), για την υλοποίηση της κατασκευής του υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Σε τρεις καθοριστικές περιπτώσεις η δημοτική αρχή ξεμπλόκαρε το έργο για την συνέχεια και ολοκλήρωση του.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ΤΟΕΒ, και σε λίγο χρονικό διάστημα το εργοστάσιο αυτό θα είναι πραγματικότητα.

Φίλες και φίλοι

Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού είναι ένας δήμος πλέον ισχυρός, υγιής, εύρωστος με συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχεδιασμό για το μέλλον. Έχοντας αποτινάξει το βραχνά του χρέους μπορούμε πλέον να μιλάμε για ανάπτυξη. Είναι η ώρα της ανάπτυξης. Όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στοχεύουν σε αυτό, την ανάπτυξη. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας όλους τους παραγωγικούς μηχανισμούς.

Να αναφερθώ καταρχήν στην απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Τσαυτάρη που προβλέπει ότι στον ορεινό όγκο από την Καστανιά, το Μεταξά το Λιβαδερό και μέχρι την Ελάτη θα λειτουργήσει η Πρώτη Κτηνοτροφική Ζώνη σε όλη τη χώρα. Στη ζώνη αυτή θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις υποδομών δηλαδή ομβροδεξαμενές, ποτίστρες, αγροτική οδοποιία, ηλεκτρικά δίκτυα, επιχορηγήσεις κτηνοτρόφων.

Μεγάλο μας στοίχημα στον ορεινό όγκο είναι η κατασκευή ταμιευτήρων και αρδευτικών δικτύων. Ήδη υπάρχουν οι οικονομοτεχνικές και αναγνωριστικές μελέτες για τα πατατοχώραφα Καστανιάς και τους κάμπους Λιβαδερού και Τριγωνικού. Επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση μελετών εφαρμογής ώστε να ακολουθήσει η ένταξη των έργων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Στα Καμβούνια ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις σημαντικές παρεμβάσεις.

Έχουμε συμφωνήσει με τη ΔΕΗ για την κατασκευή αντλιοστασίων και ταμιευτήρων στην κτηματική περιοχή Καμβουνίων για την άρδευση 15χιλ. στρεμμάτων προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ ως ανταποδοτικό όφελος για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα.

Ο Δήμος θα προχωρήσει στις μελέτες εφαρμογής και στην ένταξη του έργου κατασκευής αρδευτικών δικτύων στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Σημαντική παρέμβαση στην περιοχή είναι η ένταξη της Ελάτης στο Πρόγραμμα Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες. Είναι ένα από τα δύο χωριά σε όλη τη χώρα που θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση και παρεμβάσεις στις κατοικίες κόστους 15-20χιλ ευρώ με άμεσο αποτέλεσμα και όφελος κάθε χρόνο 1500-3000χιλ ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Αυτό είναι ανάπτυξη.

Τα αρδευτικά στον ορεινό όγκο είναι ανάπτυξη.

Για το Τρανόβαλτο και το ζήτημα των μαρμάρων μετά και τη συνεργασία του δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προχωρούμε σε ένα σχέδιο συνολικής αξιοποίησης των κοιτασμάτων και επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων.

Προβλέπονται ειδικές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ώστε να επανενεργοποιηθούν οι επιχειρήσεις ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσουν μέσω του Τοπικού Πόρου τις μελέτες οδοποιίας και ηλεκτροδότησης. Μέσα στη διετία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων προβλέπεται να απασχοληθούν 200 και πλέον άτομα, ενώ στην πενταετία θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες οριστικής αδειοδότησης, έκδοσης των αδειών εκμετάλλευσης των λατομείων και της ορθολογικής λειτουργίας των επιχειρήσεων μαρμάρου.

Αυτό είναι ανάπτυξη.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν και εξελίσσονται στον ΤΟΕΒ Βελβεντού μειώνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής. Το ίδιο θα γίνει και για τα άλλα ΤΟΕΒ του Δήμου.

Σημαντική καινοτομία είναι η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα JESSICA. Προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία στα Σέρβια μέσα από το πρόγραμμα αυτό εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (προϋπολογισμού 7,5εκ. ευρώ) με την αξιοποίηση και τη χρήση ζωικών αποβλήτων, παραγωγής Pellets με την αξιοποίηση της βιομάζας και δικτύου τηλεθέρμανσης που θα καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης του ΔΑΚ Σερβίων του Κέντρου Υγείας και των Σχολικών μονάδων της περιοχής. Μία παρέμβαση που μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης για όλη την περιοχή - Σέρβια, Πλατανόρευμα, Βελβεντό - καθώς ο πληθυσμός των οικισμών αυτών (πάνω από 10χιλ. άτομα) έχει το κρίσιμο μέγεθος για ένα βιώσιμο δίκτυο τηλεθέρμανσης.

Όσον αφορά την Δ.Ε. Βελβεντού προβλέπονται τα παρακάτω για το επόμενο χρονικό διάστημα:

  • Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στο ΥΠΕΚΑ για την έγκριση της αναθεώρησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Βελβεντού. Παράλληλα θα πρέπει να εγκριθούν οι διαδικασίες για την διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων γης.
  • Μελέτη ανάπλασης του χώρου του παλιού φυτωρίου με ταυτόχρονη τουριστική ανάδειξη της περιοχής με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης του πρώην φυτωρίου.
  • Υπάρχει μελέτη για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου, ενώ για την Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού έχει ήδη υποβληθεί η μελέτη σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και αναμένεται η ένταξή του έργου αυτού, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  • Πεζόδρομος προς Αθλητικό Κέντρο από το ύψος της παλιάς αποθήκης ΑΣΕΠΟΠ
  • Hστεγανοποίηση δεξαμενής ΤΟΕΒ Βελβεντού με ταυτόχρονη κατασκευή κρουνού εκκένωσης.
  • Η κατασκευή σύγχρονων αποδυτηρίων στο Αθλητικό Κέντρο.
  • Η συνέχιση των αναπλάσεων στους οικισμούς της Δ.Ε. Βελβεντού για την περαιτέρω αισθητική τους αναβάθμιση.
  • Η τουριστική ανάδειξη της περιοχής μέσα από τα προγράμματα LEADER.
  • Η επέκταση Σχεδίου Αγ. Κυριακής

Προβλέπονται επίσης:

Αγαπητοί συνδημότες,

Στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας αλλά και η τοπική μας κοινωνία θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η ενότητα στη βάση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και της προσωπικότητας των άλλων, είναι στοιχεία απαραίτητα όσο ποτέ άλλοτε.

Στον Δήμο μας οι τοπικές κοινωνίες ανέπτυξαν ιστορικά και διαχρονικά τα ιδιαίτερά τους χαρακτηριστικά, ανάλογα και με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αποτελούν και τον πλούτο μας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

Η εργατικότητα, η συνεταιριστική κουλτούρα των Βελβεντινών, η εμπειρία σε θέματα αγροτικής παραγωγή, των δύο συνεταιρισμών του Βελβεντού, μπορούν καθοριστικά να βοηθήσουν ολόκληρη την περιοχή με την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η εργατικότητα των Σερβιωτών, σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Σερβίων μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους δύο συνεταιρισμούς του Βελβεντού και περαιτέρω ανάπτυξή τους και επέκταση τους σε νέες αγορές.

Η ιστορική παρουσία των Σερβιωτών, η ανεκτικότητα, μπορούν να δημιουργήσουν ώσμωση απόψεων και ιδεών πάντα με θετικό αποτέλεσμα.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την βαθιά μας πεποίθηση για πλήρη συνεργασία των κοινωνιών του Δήμου μας, προς όφελος των πολιτών του, ενότητα στη βάση. ενότητα στις επιχειρήσεις, ενότητα στην κοινωνία, ενότητα παντού.

Φίλες και Φίλοι

Στις εκλογές της 18ης Μαίου ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή. Κάθε επιλογή, της συμμετοχής στις εκλογές ή όχι είναι σεβαστή.

Για όσους όμως από σας αποφασίσουν να ψηφίσουν ζητούμε την ψήφο σας, την στήριξή σας γιατί:

-          Έχουμε δημιουργήσει ένα δήμο ισχυρό και οικονομικά υγιή και βιώσιμο.

-          Βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα παροχής υπηρεσιών

-          Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεσματικής διοίκησης

-          Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας

-          Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας είναι πρόσωπα καθαρά, με κοινωνική και εθελοντική προσφορά χρόνων σε κοινωνικούς φορείς

-          Γιατί έχουμε την δύναμη και τη θέληση να δουλέψουμε ακούραστα για την πρόοδο του τόπου μας.

Αγαπητοί δημότες,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν, δειλά – δειλά στην αρχή, αργότερα με προκλητικό τρόπο, στο πολιτικό προσκήνιο των τόπων μας, άνθρωποι που είχαν διοικήσει τον πρώην Δήμο Σερβίων και φέρουν την ακέραια ευθύνη για την οικονομική και οργανωτική κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τον Δήμο αυτό.

Ένα Δήμο Σερβίων υπερχρεωμένο, αναξιόπιστο με δεκάδες αγωγές στην πλάτη του (πάνω από 45) και με τεράστιο χρέος (6,2 εκ.ευρώ).

Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε κακοδιαχείριση στο Δήμο και η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στα δικαστήρια.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο κλεισίματος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΤΟΥΠΑΣ του πρώην Δήμου Σερβίων, διαπιστώθηκε από τους ορκωτούς λογιστές σωρεία παραβάσεων.

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο δε εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης έχει λάβει σχετική εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης αυτής.

Οι άνθρωποι αυτοί που αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Διοίκησης του Δήμου Σερβίων επί δεκαετία και ευθύνονται για την τραγική του κατάσταση, σήμερα επανεμφανίζονται ανερυθρίαστα στο πολιτικό προσκήνιο και αποτελούν εκ νέου την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου.

Είναι προφανές ότι για την κατάσταση του πρώην Δήμου Σερβίων δεν ευθύνονται όλοι όσοι υπήρξαν αιρετοί στο Δήμο αυτό (πρόεδροι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) αλλά οι ηγέτες της τότε Διοίκησης, που σήμερα επανεμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο.

Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα σε όσους από το Βελβεντό επέλεξαν να πλαισιώσουν τον συνδυασμό του κ. Κοσματόπουλου. Δεν συγχωρείται άγνοια.

Η υπερχρέωση του πρώην Δήμου Σερβίων ήταν ένα από τους βασικούς λόγους, για τον οποίο η τοπική κοινωνία του Βελβεντού αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται την ενσωμάτωση με τον υπόλοιπο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Με την συμμετοχή τους σε κοινό ψηφοδέλτιο είναι σαν να δίνουν συγχωροχάρτι σε όλους όσους ευθύνονται για την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου Σερβίων.

Φίλες και φίλοι,

Στις επερχόμενες εκλογές έχετε να επιλέξετε μεταξύ του δικού μας Συνδυασμού και του Συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου, έχετε να επιλέξετε μεταξύ:

•             Του νοικοκυρέματος του Δήμου, της χρηστής και διαφανούς Διοίκησης που εκφράζει ο συνδυασμός μας και της κακοδιαχείρισης και της υπερχρέωσης που φέρει ως ιστορική κληρονομιά ο συνδυασμός του κ. Κοσματόπουλου.

•             Του νέου, του φρέσκου, του ελπιδοφόρου που εγγυάται ο δικός μας συνδυασμός και του παλαιοκομματικού, του γερασμένου, του φθαρμένου, που εγγυάται ο συνδυασμός του κ. Κοσματόπουλου.

•             Μεταξύ συγκροτημένου, συμπαγούς συνδυασμού και διοίκησης του Δήμου που χαρακτηρίζει τον δικό μας συνδυασμό και της διανομής του Δήμου σε βιλαέτια που υπόσχεται ο συνδυασμός του κ. Κοσματόπουλου.

•             Μεταξύ του δικού μας συνδυασμού που έχει όραμα, πρόγραμμα και εγγυάται ότι θα το πετύχει και τις ασάφειες στον λόγο και πρόγραμμα για το αύριο του τόπου που εκφέρει ο συνδυασμός του κ. Κοσματόπουλου.

Η απάντηση είναι απλή και αυταπόδεικτη

Ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, που φέρνει το νέο, το φρέσκο, την ελπίδα, την προοπτική με όραμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα και εγγυάται ένα Δήμο οικονομικά εύρωστο, με χρηστή Διοίκηση, διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες και προοπτική για το μέλλον.

Όλοι μαζί για την ΝΙΚΗ!

Καλό αγώνα και με την ΝΙΚΗ!