Επιμένει στην ΑΠΟΧΗ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  του Βελβεντού

velv17epik 1 2 4 2 5Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου αλλά και λίγο μετά την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Στο περιθώριο, λοιπόν, της προεκλογικής διαδικασίας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου η κοινωνία του Βελβεντού  υπογραμμίζει και διατρανώνει για μια ακόμα φορά το αίτημα της αυτοδιοικητικής της ανεξαρτησίας,

...η οποία αναιρέθηκε με τον «Καλλικράτη» το 2010 και δεν αποκαταστάθηκε μέχρι και σήμερα με τη συνέργεια ή την αδράνεια των Κυβερνήσεων που πέρασαν αλλά και τοπικών, περιφερειακών και αθηνοκεντρικών πολιτικών δυνάμεων, που είχαν τη δυνατότητα να ενεργήσουν αλλά δεν το έπραξαν.

Η κοινωνία του Βελβεντού αγωνίζεται αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Η τελευταία πρωτοβουλία εκδήλωσης της βούλησής της ήταν το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 24 & 25 Μαρτίου 2014 μετά από απόφαση, σχεδόν καθολική, της μαζικής λαϊκής συνέλευσης στις 17 Μαρτίου 2014. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το συντριπτικό ποσοστό του 74% ήταν ο αγώνας να συνεχιστεί με την αποχή μας από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και με την παράλληλη δέσμευση για μια νέα λαϊκή συνέλευση έτσι ώστε να ληφθεί  απόφαση για τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ωστόσο, μερικοί -ελάχιστοι- συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και κάποιοι που όχι μόνο συμμετείχαν στη Λαϊκή Συνέλευση της 17ης Μαρτίου και στο δημοψήφισμα, αλλά και δημοσίως δεσμεύτηκαν να σεβαστούν το αποτέλεσμα αυτών των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, έσπευσαν να υποστηρίξουν ή ακόμα και να ενσωματωθούν σε εκλογικά σχήματα, επιλήσμονες των δημόσιων λόγων και υποσχέσεών τους. Αλήθεια τι συνέπεια και αξιοπιστία μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς, αν τυχόν εκλεγούν, όταν στις 17 Μαρτίου υπόσχονταν σεβασμό στις αποφάσεις και την επόμενη κιόλας μέρα «ξέχασαν» την υπόσχεσή τους;

Κάποιοι άλλοι που (σκοπίμως;) δεν συμμετείχαν είτε στη Λαϊκή Συνέλευση είτε στο δημοψήφισμα θεωρούν ότι «νομιμοποιούνται» και έχουν το άλλοθι να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι. Ελάχιστοι και αυτοί και κυρίως για να εξυπηρετήσουν ατομικά τους συμφέροντα ή για να τροφοδοτούν επικοινωνιακά παιχνίδια. Μη σεβόμενοι συλλογικές αποφάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν σε αντιπροσωπευτικές δημοκρατικές διαδικασίες και επιλέγοντας αντ’αυτού την προσωπική στρατηγική.

Σε όσους επέλεξαν αυτή την τακτική οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας του Βελβεντού για την αυτονομία συνεχίζεται και κυρίως δεν μπορεί να δοθεί με τη συμμετοχή και την νομιμοποίηση του Καλλικρατικού Δήμου ή με τη συμμετοχή στα περιφερειακά σχήματα.

Ο αγώνας μας δεν μπορεί να δοθεί με την ψήφο μας και τη συγκατάθεσή μας στην πολιτική εξουσία, που με περισσή ευκολία μας ενέπαιξε καταργώντας ως αυτοδιοικητικό οργανισμό τον Δήμο μας, για να ισορροπήσει περιστασιακές κομματικές αντιδράσεις το 2010 αλλά και αδιαφόρησε στην πράξη για το αίτημά μας από τότε μέχρι σήμερα. Ουδείς μπορεί να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ή δε γνωρίζει. Όλα τα, μέχρι σήμερα, σχήματα πλαισιώνονται και από πρόσωπα που γνώριζαν και γνωρίζουν το ζήτημα του Βελβεντού.

Με δεδομένο ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αυτόν τον καιρό αξιολογεί και εξετάζει το σύνολο -άρα και τη χωροταξία- του «Καλλικράτη» και θα αντιμετωπίσει και την περίπτωση του Βελβεντού, έστω και μετά τις τρέχουσες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θεωρούμε ότι το σημαντικότερο επιχείρημα που μπορεί να διαφοροποιήσει και να υπογραμμίσει το αίτημά μας είναι η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ. Αλλιώς δεν διαφέρουμε σε τίποτα από όσους πανελληνίως αντιδρούν εκ του ασφαλούς, αλλά είναι ενσωματωμένοι στο τρέχον σύστημα. Φυσικά αυτός θα μπορούσε να είναι ο εύκολος δρόμος, τον οποίο όμως ομόθυμα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε.

Επιπλέον πιστεύουμε, ότι ο στόχος της επανασύστασης του Δήμου Βελβεντού υπερβαίνει τόσο τις τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες που αφορούν την πολιτική διαχείριση του τόπου για ορισμένο χρόνο όσο και οποιεσδήποτε κομματικές υπαγορεύσεις, προσωπικές φιλοδοξίες και ευκαιριακά συμφέροντα που  μπορεί να κινούν υποψηφιότητες συμπολιτών μας.

Και εν πάσει περιπτώσει δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας επειδή κάποιοι αδιαφορούν, όπως εξάλλου και μερικοί άλλοι αδιαφόρησαν και το 2010 και συμμετείχαν στις εκλογές, αγνοώντας συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις χωρίς να βοηθήσουν σε τίποτα -όπως αποδείχτηκε- τον αγώνα μας αλλά και τον τόπο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μη νομιμοποιήσουν δια της ψήφου τους αυτή τη δήθεν συμμετοχή.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να τηρήσουν και να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις που πήραμε δια του δημοψηφίσματος της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μη συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 

Κανένας αγώνας δεν σταματά επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται.

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ