Δήλωση υποψηφιότητας της Μόρφως Μπούντα με την «Ελπίδα» της Γ. Ζεμπιλιάδου

mpounta1 5Την δύσκολη αυτή εποχή της κοινωνικοοικονομικής κρίσης επέλεξα να αγωνιστώ στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο, αποδεχόμενη την πρόταση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου να συμμετάσχω στις προσεχείς εκλογές σαν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ελπίδα», ...

πιστεύοντας ότι τώρα απαιτείται από όλους μας να δώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η χώρα μας να βαδίσει σε έναν παραγωγικό δρόμο στο πλαίσιο της ΕΕ, με κοινωνικό κράτος και ενεργούς πολίτες ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον και όραμα.

Δυο λόγια για τη ζωή μου...

Ονομάζομαι Μόρφω Μπούντα. Γεννήθηκα το 1964 στην Ελάτη Κοζάνης, και είμαι το δεύτερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας. Όταν ήμουν τεσσάρων χρονών χάσαμε τον πατέρα μου κι έτσι τέσσερις γυναίκες αγωνιστήκαμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και βασικές αρχές την μόρφωση, την εργασία, την κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, καθώς και την πίστη στη ζωή.

Τελείωσα το Λύκειο Δεσκάτης, δουλεύοντας τα καλοκαίρια, όπως και οι αδερφές μου και πέρασα από επιλογή στη Νοσηλευτική των ΤΕΙ Θεσ/νίκης. Στη συνέχεια παντρεύτηκα και απέκτησα τρία παιδιά. Δεν εξάσκησα το επάγγελμα της νοσηλεύτριας, ασχολήθηκα αρχικά με αγροτικές καλλιέργειες και στη συνέχεια από το 1991 μέχρι και το 2011 έζησα στην Αθήνα. Εκεί εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, όμως παράλληλα ασχολήθηκα με παραδοσιακά κεντήματα. Για κάποιο διάστημα διατήρησα μια μικρή δική μου επιχείρηση με παραγωγή και εμπόριο παραδοσιακών κεντημάτων. Το 2011 με την οικονομική κρίση της χώρας η επιχείρηση δεν άντεξε και έτσι επέστρεψα στο χωριό αφού τα δύο μεγάλα παιδιά πήραν το δρόμο τους και η μικρή μου κόρη πήγε στο σχολείο Τρανοβάλτου.

Από το 2011 ζω στην Ελάτη αξιοποιώντας τη μικρή μου περιουσία, συνεχίζοντας τα παραδοσιακά κεντήματα και παράλληλα ξεκινώντας την παραγωγή παραδοσιακών μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού με απολύτως φυσικές πρώτες ύλες.

Με τα κοινωνικοπολιτικά ασχολήθηκα, κυρίως στα νεανικά μου χρόνια, μέσα από το Σύλλογο του χωριού και την αριστερά. Στη συνέχεια απομακρύνθηκα λόγω ιδεολογικών διαφορών και κυρίως λόγω της γενικότερης πολιτικής δράσης των κομμάτων και των πελατειακών σχέσεων. Ωστόσο παρέμεινα στο χώρο της κεντροαριστεράς και παρακολουθούσα τις εξελίξεις με ενδιαφέρον και κριτικό μάτι.