www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Επιστολές Ενεργών Πολιτών Φρουρίου Εκτύπωση
Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 12:32
ΑΠΟ: "ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΙΟΥ".................................ΦΡΟΥΡΙΟ 25.8.2010

ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΣ:      κ. ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΟΥΡΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ & Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Δ.Ε.Η.  Α.Ε
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30

10432  ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.Α.ΔΕΣΚΑΤΗΣ

 

ΘΕΜΑ: ΦΡΑΓΜΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ-ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ- Δ. ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

 

Την Κυριακή 15 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί στο καφενείο του χωριού στο ιστορικό ΦΡΟΥΡΙΟ του νομού ΚΟΖΑΝΗΣ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση – λαϊκή συνέλευση των κατοίκων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο δήμαρχος ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ κ.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΟΒΟΛΗΣ  και οι απανταχού ΦΡΟΥΡΙΩΤΕΣ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του χωριού και τέθηκαν θέματα για το μέλλον του. Στη συνέχεια συστάθηκε συντονιστική επιτροπή η οποία έχει ως άμεσο στόχο την ανάδειξη των αναγκών των κατοίκων προς τους αρμόδιους φορείς.

Αναφερόμενοι στα παραπάνω και σχετικά με το έργο του ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ και λαμβάνοντας υπόψη:

Τις ανησυχίες για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων της περιοχής που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την δραστηριότητα  της ΔΕΗ.

Την καλύτερη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με την ΔΕΗ ώστε να επιλυθούν μερικά προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την πολιτική παροχών της επιχείρησης προς τις τοπικές κοινωνίες σε άλλα έργα.

Το γεγονός ότι τα έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης χωρίς καθυστερήσεις και επιβαρύνσεις και με την ανοχή των κατοίκων του ΦΡΟΥΡΙΟΥ.

Την αδιαφορία και εγκατάλειψη που υφίσταται γενικότερα το χωριό και η περιοχή μας.

Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση των παρακάτω έργων:

ΟΔΟΠΟΙΙΑ, ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΚΙΟΣΚΙΑ

1. Άσφαλτος στο υφιστάμενο χωματόδρομο ΦΡΟΥΡΙΟΥ- ΛΑΖΑΡΑΔΕΣ σαν τμήμα του παραλίμνιου δρόμου. Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη από τον ΔΗΜΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ.

2. Βελτίωση οδοποιίας -ΘΕΣΗ ΕΛΑΤΙΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΣΤΕΨΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ και δημιουργία χώρου αναψυχής-κιόσκι.

3. Βελτίωση οδοποιίας ΦΡΟΥΡΙΟ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΝΕΡΑΚΙ και δημιουργία χώρου αναψυχής-κιόσκι.

4. Βελτίωση οδοποιίας ΦΡΟΥΡΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙΑΛΩΝΑ και διασταύρωση προς ΚΑΣΤΡΟ ΣΩΣΚΟΥ και δημιουργία χώρου αναψυχής-κιόσκι.

5. Βελτίωση οδοποιίας ΦΡΟΥΡΙΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-Παλιούρια και δημιουργία χώρου αναψυχής-κιόσκι.

6. Ανάπλαση του χώρου ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΡΥΣΗΣ.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ

1. Μελέτη - κατασκευή έργων άρδευσης περιοχής ΚΑΜΠΟΥ

2. Προκαταρκτική μελέτη έργων άρδευσης υπολοίπων καλλιεργήσιμων εκτάσεων η να γίνουν γεωτρήσεις βάσει της μελέτης ΙΓΜΕ και για ύδρευση δύο κτηνοτροφικών μονάδων.

Σημειώνουμε ότι οι κάτοικοι του χωριού ποτέ δεν αντέδρασαν ώστε το έργο να καθυστερήσει, αντιθέτως ότι χρειάστηκε η ΔΕΗ κατά καιρούς από το 1970 μέχρι σήμερα, την διευκόλυναν.(Όπως προσπελάσεις, δοκιμαστικά λατομεία, έκταση εγκατάστασης σεισμογράφου.)

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Με εκτίμηση,

Η    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ    ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΑΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΚΡΑΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 2464024600, 6937273451, Λιάκος ΧρήστοςΓάτσος Α. Παναγιώτης                                            28 Ιανουαρίου 2010
Κατάγομαι από το Φρούριο
Δ.Δ. Τρανοβάλτου

Δήμου Καμβουνίων

Στεργιοπούλου - 6 -  Τρίκαλα
Τ.Κ.  42 100
Τηλ. 24310 35986 (απόγευμα)

Κιν.  6978189177

Προς :  κ. Δακή Γιώργο
Νομάρχη Κοζάνης
Κοινοποίηση :

- Δήμαρχο Καμβουνίων Ν. Κοζάνης

 

ΘΕΜΑ : ΔΕΗ Α.Ε. - ΕΡΓΑ στην περιοχή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ιλαρίωνα. Παροχές προς τις τοπικές κοινωνίες.

 

Κύριε Νομάρχη,

 

Διαβάζοντας την ομιλία του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κατά την επίσκεψή του στις 29 Δεκεμβρίου 2009 στην Δυτική Μακεδονία «καρδιά» της Επιχείρησης και του Ηλεκτρικού Συστήματος¨ κατά τον ίδιο και το δικό σας υπόμνημα επισημαίνω τα παρακάτω :

Ο κ. Α. Ζερβός ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του και μετά από ενημέρωση ήρθε να κάνει τις εξαγγελίες της νέας Διοίκησης για διάφορα μέτρα στη Δυτική Μακεδονία.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε στο ΥΗΕ Ιλαρίωνα (ετήσια παραγωγή ενέργειας περίπου 430 GWh εξασφαλίζοντας επιπλέον σημαντική μείωση των εκπομπών CO2), αν και μικρή η ποσότητα στη συνολική παραγωγή ενέργειας στην περιφέρεια.

Επικαλείται :
- τις εύλογες ανησυχίες των Τοπικών Κοινωνιών για το περιβάλλον,
- την κοινωνική ευημερία των κατοίκων της περιοχής,
- ευρείες συναινέσεις,
- την πραγματοποίηση παροχών προς τις Τοπικές Κοινωνίες

και κλείνοντας ζήτησε από όλους ενεργή στήριξη για τις πρωτοβουλίες της ΔΕΗ και ότι η στήριξη αυτή είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, έτσι ώστε η ΔΕΗ να εξακολουθήσει να είναι μοχλός ανάπτυξης και κοινωφελούς χαρακτήρα.

Σχόλιο :

Η ΔΕΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ιλαρίωνα περίπου είκοσι (20) χρόνια. Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι άλλαξαν πολλοί στη διάβα του χρόνου.

Ολοι έκαναν περίπου τις ίδιες εξαγγελίες πλην όμως ουδεμία βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του χωριού πραγματοποιήθηκε.

Η Αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος - εξαρτάται από τις Υπηρεσίες Ελέγχου.

Αντισταθμιστικά οφέλη-παροχές σε έργα στην περιοχή του δήμου,  νομίζω ότι δεν έγινε σχεδόν τίποτα, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ του ’60.

Υπάρχει σήμερα άραγε άλλο χωριό στην ΠΕΡΙΟΧΗ μας, με τέτοιο δρόμο ;

Και εσείς κύριε Νομάρχη, νομίζω {μπορεί να κάνω και λάθος} ότι έπρεπε να τονίσετε τα προβλήματα, τα αιτήματα, αλλά και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. (προσπελάσεις, αποθέσεις, δανειοθάλαμοι, πεζογέφυρα, μελέτες Π.Ε. κατά την λειτουργία του έργου κλπ) μετά από μία σχετική ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από τον Δ/ντή του Εργοταξίου της ΔΕΗ.

Στο συγκεκριμένο έργο η ΔΕΗ δεν είχε καμία καθυστέρηση από τους κατοίκους, όπως συμβαίνει με άλλα μεγάλα έργα, με αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος της ίδιας της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση του Δημόσιου.

Με  Εκτίμηση

Π. Γάτσος

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack