Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάληψη στο χώρο αρχαιολογικών ανασκαφών

στη θέση "Λογγάς" Ελάτης

kl1.9.10_2

Μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμβουνίων, στην κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου των ανασκαφών στη θέση "Λογγάς" της Ελάτης προχώρησαν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 οι κάτοικοι του δήμου Καμβουνίων -οι περισσότεροι από την Ελάτη-, διαμαρτυρόμενοι για τις ελάχιστες προσλήψεις εποχικού προσωπικού που έγιναν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το ως άνω έργο.

kl1.9.10_1kl1.9.10_3

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε από το δήμαρχο Αχιλλέα Ντοβόλη, δεν αξιολογήθηκε επαρκώς το κριτήριο της εντοπιότητας, με αποτέλεσμα από τα 95 άτομα εργατοτεχνικού προσωπικού που έχουν προσληφθεί, μόνο οι 12 να είναι δημότες Καμβουνίων. Κάτι που βέβαια δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία.

Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασε και ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος που παραβρέθηκε στο χώρο της κατάληψης.

Μετά και την άποψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που διατείνεται ότι οι προσλήψεις έγιναν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με το δεδομένο ότι το έργο αφορά και χρηματοδοτείται από τη ΔΕΗ, έγινε εναλλακτική πρόταση και αίτημα στη διοίκηση της ΔΕΗ για πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας μέχρι και 40 ατόμων και την παραχώρηση τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να καλυφθούν οι άνεργοι της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον δεν υπάρξει λύση εντός 2-3 ημερών, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες καταλήψεις, διαμαρτυρίες και άλλες μορφές αγώνα.

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(Αρχική σελίδα 31.8.2010)

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ "ΛΟΓΓΑΣ" ΕΛΑΤΗΣ

 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμβουνίων

την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 και από ώρα 7:30 πμ,

θα γίνει κατάληψη στο χώρο αρχαιολογικών ανασκαφών "Λογγάς" Ελάτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελάχιστες προσλήψεις εποχικού προσωπικού από το Δήμο Καμβουνίων, που έγιναν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το έργο αυτό, παραβλέποντας το κριτήριο της εντοπιότητας.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Καμβουνίων να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να ανατρέψουν την απόφαση αυτή.