Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης  στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού
.

Mε αφορμή πληροφορία που διέδωσε σκόπιμα ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, κατά τη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης (Top TV), για την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία συγχύσεων σε σχέση με την δημοτική παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σερβίων Βελβεντού, καθώς φαίνεται, ότι έγινε με υστεροβουλία και αποσκοπούσε στη δημιουργία εντυπώσεων προς όφελός του, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Ο πολιτικός μας χώρος δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές από το παρελθόν τακτικές φιλόδοξων τοπικών παραγόντων και «επίδοξων δημάρχων», οι οποίοι συνήθως στην αρχή επιδίωκαν να λάβουν  χρίσματα και υποστήριξη από τα κόμματα τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), αλλά  όταν δεν τους «έβγαινε» σήκωναν μπαϊράκι, προσέφευγαν σε διασπάσεις, προσωπικές επιλογές ή δημιουργούσαν «ανεξάρτητα» σχήματα. Όλα ενταγμένα σε μια τυχοδιωκτική λογική, προσωπικής ανάδειξης και επικράτησης πάντα, κι ας οδηγούσαν το χώρο και τον κόσμο τους σε διασπάσεις και στον αλληλοσπαραγμό.
  • Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια σειρά προβλεπόμενες καταστατικά δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη των δυνάμεων που θα υποστηρίξει στις κατά τόπους αυτοδιοικήσεις. Ειδικά για τις δημοτικές εκλογές, με καταστατική δέσμευση, υποστηρίζει μια και μόνο παράταξη σε κάθε Δήμο. Και να είναι σίγουρος ο κ. Δήμαρχος ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη του υπερασπίζονται τη συλλογική και δημοκρατική τους λειτουργία, καθώς και τη συνοχή της οργάνωσης τους.
  • Ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουμε, ύστερα από απόφαση της συνέλευσης των μελών μας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης  στο Δήμο μας (ΑΝΤ.Α.Μ.Α.) και σήμερα πρωτοστατεί στην παραπέρα οργάνωση και την ανάπτυξη και εκλογικού σχήματος. Έκτοτε, η απόφαση μας αυτή, τονίζεται σε όλες τις σχετικές  ανακοινώσεις όλων των συντεταγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σε εμάς δεν ταιριάζει, στο όνομα προσωπικών επιδιώξεων ή φιλοδοξιών,  να υποσκάπτουμε και να διασύρουμε τη δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία της οργάνωσης μας, άλλωστε όσοι συμμετέχουμε στην οργάνωση, όχι μόνο επειδή είμαστε καταστατικά δεσμευμένοι, τηρούμε και υπερασπιζόμαστε τόσο το δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων, όσο και το σεβασμό και την υλοποίηση τους.

Προκαλούμε τον Δήμαρχο να μας παρουσιάσει ανάλογη δήλωση υποστήριξής του από κάποιο όργανο  του ΣΥΡΙΖΑ, ειδάλλως να περιοριστεί στο χώρο που τον υποστηρίζει και να μην ψευδολογεί υποβολιμαία.