www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Δημήτριος Ευ. Τζιούτζιος Εκτύπωση
Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2010 00:54

Μάρτιος 2011

Αποστρατεύτηκε ο αντιστράτηγος (ΠΒ) Δημήτριος Τζιούτζιος

yea22.3Κατά τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) της 8ης Μαρτίου 2011 για τις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποστρατεύτηκε ο Αντιστράτηγος (ΠΒ) Τζιούτζιος Δημήτριος του Ευθυμίου, που κρίθηκε "ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του" και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητή της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.


Αύγουστος 2010

Αντιστράτηγος Δημήτριος Τζιούτζιος

tzioutzios41218

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Ευθ. Τζιούτζιος γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο Κοζάνης το 1955, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε το 1978 ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Προήχθει στο βαθμό του Υποστρατήγου στις 07-03-09 και στο βαθμό του Αντιστρατήγου στις 08-03-11.

Τοποθετήσεις - Καθήκοντα

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε Μονάδες Πυροβολικού, Σχηματισμούς και Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, σε πολλές από τις οποίες ως Διοικητής.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του υποστρατήγου τοποθετήθηκε διοικητής στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και τελευταία διοικητής στη ΙΙ (2η) Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (Έδεσσα), που υπάγεται στο Β' Σ.Σ. και αναλαμβάνει όλο το βάρος των ειρηνευτικών αποστολών στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία...).

Στρατιωτική Εκπαίδευση

Είναι απόφοιτος του συνόλου των Σχολών του όπλου του, καθώς και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Μετάλλια - Παράσημα

Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια και οι διαμνημονεύσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό του.

Οικογενειακή Κατάσταση

Είναι νυμφευμένος με την Τζιούτζιου Πηνελόπη και έχει δύο παιδιά την Κατερίνα και τον Ευθύμη.


Διαδικτυακός χαιρετισμός του Υποστρατήγου Δημητρίου Τζιούτζιου

ως διοικητού της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

Καλώς ήλθατε στο διαδικτυακό τόπο της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

Σε ένα διεθνές περιβάλλον πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ανακατατάξεων, η επιβίωση ενός έθνους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της περιοχής, ρόλος ο οποίος προϋποθέτει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

Ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένος. Αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της στρατιωτικής ισχύος κατά τη διάρκεια διακλαδικών επιχειρήσεων, είναι η κοινή αντίληψη και καθιέρωση συνδυασμένου τρόπου δράσης των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος για την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων.

Η ΑΔΙΣΠΟ αποτελεί το θερμοκήπιο για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της διακλαδικότητας. Είναι η Σχολή στην οποία επιλεγμένοι αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καλούνται να αποκτήσουν, να αναβαθμίσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Καλούνται να αποκτήσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ικανά και αποτελεσματικά στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο για τις ανάγκες της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας, όσο και για την αντάξια συμμετοχή μας στους διεθνείς οργανισμούς και στα διεθνή επιτελεία.

Κάθε σπουδαστής αποκτά, μετά την αποφοίτησή του πέραν των άλλων, ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων σε εθνικά θέματα, σε θέματα διεθνών οργανισμών, διμερών και διεθνών σχέσεων και γενικότερα σε θέματα γεωπολιτική και γεωστρατηγικής.

Πάνω σε αυτή τη βάση από όποια θέση υπηρετήσει, ως ανώτερος και αργότερα ως ανώτατος αξιωματικός, με συνεχή παρακολούθηση και των εξελίξεων, θα δύναται, να κατανοεί τα τεκταινόμενα και να αποφασίζει ή να εισηγείται τη λήψη ορθών αποφάσεων.

Η φοίτηση στη Σχολή αξιωματικών φιλίων και συμμαχικών χωρών ενισχύει τις σχέσεις φιλίας και δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς προς αυτές των αρχών και θέσεων της χώρας μας για τα εθνικά και διεθνή θέματα.

Η Σχολή συνεργάζεται στενά με κρατικά πανεπιστήμια, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ινστιτούτα, επιλεγμένους συνεργάτες και διαλέκτες, καθώς και αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως. 

Υποστράτηγος Δημήτριος Τζιούτζιος
Διοικητής
 
ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1624

 

Σχόλια  

 
+5 # Κασάπης Π. 18-06-2012 22:49
Ήταν αρχηγός πυροβολαρχίας, με το βαθμό του λοχαγού, το 1982 στο στρατόπεδο Ρωμανέλη.[148 Μ.Μ.Β.Π.] Εγω υπηρετούσα τη θητεία μου ως σκοπευτής - πυροβολητής. Χαίρομαι που έφτασε μέχρι το βαθμό του στρατηγού. Ήταν άνθρωπος με ήθος και συνέπεια. Άξιος στρατιωτικός με γνώσεις. Kι ας μου "έριξε" 5 μέρες φυλάκιση άδικα :-)
Μαζί πήγαμε, με απόσπαση, μια πυροβολαρχία στη Κώ! Τι αναμνήσεις Θεέ μου ...
Στρατηγέ μου να είσαι καλά κι εσύ και ό,τι αγαπάς!
Παράθεση
 
 
+7 # Ορφανουδάκης Δημήτρης 02-10-2015 12:38
Ήταν λοχαγός μου στην 104 μονάδα πυροβολικού στο Πολύκαστρο Ν.Κιλκίς που υπηρέτησα το 1986-1988. Χάρηκα πραγματικά που έφτασε ψηλά για τη πρόκειται για έναν χαρισματικό Στρατιωτικό αλλά και άνθρωπο έντιμο, δίκαιο και υπερήφανο και πάντα ανέφερε με περηφάνια το χωριό του. Και εγώ υπηρέτησα φυλακή 10 ημέρες αλλά δικαία. Εύχομαι τα καλύτερα για αυτόν και την οικογένειά του, τέτοιους ανθρώπους δύσκολα βρίσκεις σήμερα. Δημήτρης Ορφανουδάκης Γαλιά Κρήτης Προϊστάμενος εσόδων Δήμου Φαιστού
Παράθεση
 
 
+1 # nigrita 20-07-2016 01:13
ton eixa dioikiti stin 165MBP stin eleuteroupoli kabalas
Παράθεση
 
 
+2 # ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04-12-2016 12:36
ΤΟ 1980 ΤΟΝ ΤΖΟΥΤΖΟ ΔΗΜ. ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΣΤΗΝ 148ΜΜΒΠ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΄΄ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΄΄
Παράθεση
 
 
+1 # κουρουβανης παναγιωτης 21-02-2017 17:17
Πολυκαστρο 1987, να εισαι καλα στρατηγε μου, αξιος παντα...
Παράθεση
 
 
+2 # Νταγκουλης Ιωαννης 01-09-2017 15:57
Τον είχα Διοικητή στην Ελευθερούπολη.Ωραίος σε όλα του
Παράθεση
 
 
+1 # Πατερίτσες Γεώργιος 15-12-2018 22:07
Τον είχα διοικητή στα ΤΕΕ Τυχερού Εβρου το 1992, φοβερά καλός άνθρωπος
Παράθεση
 
 
0 # ΜΠΕΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΡΑ 06-11-2019 19:41
Τον ειχα υπολοχαγο στην Κω το 1982. Ειχε ερθει απο Κοζανη.Φοβερος ανθρωπος με αδαμαντινο χαρακτηρα.Με την συμπεριφορα του με βοηθησε σαν ανθρωπο στη ζωη μου.Οταν τον θυμωναμε μας φωναζε[Ακουστε να δειτε οταν μιλαει οΤΖΟΥΤΖΙΟΣ μεχρι και τα πουλια σταματανε να πετανε.το καταλαβατε ?]
Παράθεση
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack