Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, βουλευτές και στελέχη της "Χρυσής Αυγής"
.

michaloliakos_xeir10.13Στις φυλακές Κορυδαλλού έφθασαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης και η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά. Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα είναι δρακόντεια, με αποκλεισμό και περιφερειακών δρόμων. 'Αγνωστο, εξάλλου, παραμένει το πώς θα κρατηθούν τελικά οι τέσσερις προφυλακισθέντες. 

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα κρατηθούν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γγ του κόμματος, και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα προαυλίζονται ξεχωριστά. Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

Στο μεταξύ ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο βουλευτής που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φώναξε προς τους δημοσιογράφους ότι "η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν". Επίσης,  συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Η 50χρονη θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη, στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ καθώς και τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι βουλευτές Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

express.gr