Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κλάδος του μαρμάρου (Τρανοβάλτου) θα είναι ο τιμώμενος κλάδος της 29ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας
.

ekthesiako13.9Ο κλάδος του μαρμάρου (Τρανοβάλτου) θα είναι ο τιμώμενος κλάδος της 29ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων από τις 18 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

 «Ο στόχος μας μπορεί να μην εκπληρώθηκε στο 100% κάτι που οφείλεται στην οικονομική κρίση που διανύουμε, παρόλα αυτά η φετινή έκθεση θα προβάλει τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Και το ΕΒΕ Κοζάνης και το Εκθεσιακό Κέντρο κάναμε έναν άθλο, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η φετινή έκθεση», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έγινε σήμερα στα γραφεία του εκθεσιακού κέντρου των Κοίλων ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κώστας Κυριακίδης.

Ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Ευρενιάδης, έκανε λόγο για μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε μεταξύ Εκθεσιακού Κέντρου, ΕΒΕ Κοζάνης, αλλά και με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που χορήγησε το ποσό των 20.000Ε.  «Η προσέλκυση των εκθετών είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες. Για πρώτη φορά παρατηρείται αλματώδη αύξηση των νέων εκθετών που αγγίζει το 40% του συνόλου. Φέτος  τα είδη της έκθεσης  που μπορεί να δει κανείς είναι η θέρμανση & η εξοικονόμηση ενέργειας, τα κουφώματα, τα αγροτικά μηχανήματα, τα έπιπλα, τα τρόφιμα, τα ποτά & το μάρμαρο», ανέφερε ο κ. Ευρενιάδης.

Από τη μεριά του ο κ. Παναγιώτης Αποστολίδης μέλος του Εκθεσιακού Κέντρου συνεχάρη τους διοργανωτές όπου παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας όπως είπε, «κατάφεραν να διατηρήσουν την έκθεση σε υψηλά επίπεδα». Ο αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τους επιχειρηματίες και γενικότερα τον κόσμο του νομού να επισκεφτούν την έκθεση, ενώ έκανε γνωστό πως από το νέο έτος και μετά στο εκθεσιακό κέντρο θα γίνουν ξεχωριστές κλαδικές εκθέσεις.

Μέχρι και σήμερα οι έκθετες έφτασαν τους 111, ενώ 10-15 αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα. Παράλληλα με την έκθεση τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα , θα διοργανωθούν εκδηλώσεις με πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο από διάφορους συλλόγους της περιοχής, ενώ θα λειτουργήσει  λούνα πάρκ για τη διασκέδαση των παιδιών. Επίσης θα γίνει παρουσίαση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοζάνης για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της & θα κληρωθούν  6 εισιτήρια διαρκείας στους επισκέπτες της έκθεσης. Ακόμη θα διοργανωθούν 4 ημερίδες, οι δύο είναι σε εξέλιξη & οι άλλες δύο  σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΟ. με την πρώτη να αφορά το πρόγραμμα εξωστρέφεια, όπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  στην αίθουσα τύπου. Η δεύτερη το Σάββατο που αφορά το πρόγραμμα LEADER γαστρονομία με στόχο την ενημέρωση των παιδιών & των νέων γενικότερα για τα τοπικά προϊόντα της  περιοχής μας. Στην έκθεση θα συμμετέχουν  τα επιμελητήρια των Ιωαννίνων, Πιερίας, και Καστοριάς, όπως και τα υπόλοιπα της Δυτικής Μακεδονίας. Η τιμή του εισιτήριου μειώθηκε από 2.5 Ευρώ που ήταν πέρσι, σε 2, ενώ έχουν εκδοθεί 25.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές κλπ.

Θανάσης Τέγος/kozan.gr