Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Σερβίων

.
sxoleio17.8Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Σερβίων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: την εξωτερική εγκατάσταση θερμοπροσόψεων  σε όλο το κτίριο, την θερμομόνωση της στέγης, καθώς και την αντικατάσταση των κουφωμάτων συνολικού κόστους 310.000 ευρώ. 

Το εν λόγω έργο αποτελεί τμήμα της ολοκληρωμένης πρότασης  που κατέθεσε ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» (http://ai-vres.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2254.html), συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε στις επιλέξιμες δαπάνες. 

Αφορά δε, παρεμβάσεις αύξησης της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια του Γυμνασίου/Γενικού Λυκείου Σερβίων, του Δημαρχείου και την περιβαλλοντική παρέμβαση στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς στα Σέρβια (http://ai-vres.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5045.html). 

Το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου/Γενικού Λυκείου Σερβίων κατασκευάστηκε το 1971 και έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 4.303,01τ.μ.
Το συγκρότημα χαρακτηριζόταν «ενεργειακά υποβαθμισμένο» καθώς δε διέθετε κανενός είδους θερμομονωτική επάρκεια και βρίσκεται σε περιοχή με ψυχρό κλίμα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού να δαπανά υπέρογκα ποσά για τη θέρμανση του κτιρίου χωρίς την ανάλογη θερμική απόδοση. Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση προβλέπεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 51%.
ai-vres