Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας «ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» την Τετάρτη 24/4 στην Πτολεμαΐδα
.

tainmikr20.4Την παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας του με τίτλο ”ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ” θα κάνει ο δημιουργός της Νίκος Κουρού, αυτή την Τετάρτη 24/4/2013 σε εκδήλωση-αφιέρωμα σε τοπικούς δημιουργούς που διοργανώνει η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας. Μια κινηματογραφική παραγωγή με μηδενικό κοστολόγιο προιόν της καλής θέλησης και δημιουργικής διάθεσης όσων συμμετείχαν.

”Και νά που γίνεται! Από το τίποτα, χωρίς μέσα, χωρίς μπάτζετ, χωρίς εμπειρία, αλλά με αρκετή γνώση, θέληση, δημιουργικότητα και μερικούς καλούς (πολύ καλούς θα έλεγα), ταλαντούχους (πολύ ταλαντούχους, μα την αλήθεια) φίλους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες (τι σημασία έχει πλέον), η μικρού μήκους ταινία μας με τίτλο ”Στο σκοτάδι”, ολοκληρώθηκε!

Ενα εντεκάλεπτο, που αναφέρεται στην Ελλάδα του σήμερα και σε κάποιους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την κρίση και τα αδιέξοδά της! Κάποιοι που δεν αντέχουν και φεύγουν. Κάποιοι που μένουν και μάχονται με το δικό τους τρόπο! Ισως κάποιοι από εμάς!

Πάνω σε μια στιγμή αγανάκτησης και οργής, θέλησα να γράψω. Κάπου να διοχετεύσω όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που προκαλεί η σημερινή μας πραγματικότητα και να τη μετατρέψω σε δημιουργικότητα. Νομίζω το κατάφερα, αν και δεν ήταν εύκολο. Σε μια κόλλα χαρτί μερικές αράδες που τις μοιράστηκα στη συνέχεια με φίλους! Και μετά η απόφαση να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτό το κειμενάκι!

Ξεκινήσαμε από τον περασμένο Αύγουστο, γυρίσαμε πλάνα, μετά κόψαμε, ράψαμε, βάλαμε μουσική και το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε στις αρχές του χρόνου! Ο κάθε φίλος- δημιουργός δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στον τομέα του!

Θα ήθελα πολύ να μιλήσω ξεχωριστά για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα. Και θα το κάνω…

Κατ’ αρχάς το Θόδωρο Χλιάπα, για την εξαιρετική φωτογραφία-καλύτερη μάλλον δεν γίνονταν!- όπως και τους Βασίλη Λότσιο, Ανδρέα Τζήμο και Ανέστη Γεωργιάδη που επιμελήθηκαν τα πλάνα μας, δίνοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα! Τον Γιάννη Παπαδημητρίου που έντυσε μουσικά την ταινία-πιστέψτε με η ταινία του χρωστά πολλά! Τον Μιχάλη Τεμέλκο, με τον οποίο ξοδέψαμε άφθονες ώρες-και ξενύχτια-στο μοντάζ! Τον Πέτρο Χουρναζίδη για την πολύτιμη συμβολή του στην καθοδήγηση των ηθοποιών. Τον Σάκη Μιχαηλίδη για τις εντυπωσιακές εναέριες λήψεις του. Τον Παντελή Βαλταδώρο που φιλοτέχνησε την αφίσα μας.Την αμερικανίδα φίλη μου Judi Caso, που επιμελήθηκε τους υπότιλους της αγγλικής εκδοχής της ταινίας.

Τα τρία κορίτσια που υποδύθηκαν τους αντίστοιχους γυναικείους χαρακτήρες της ταινίας, τη Γλυκερία Παπαδοπούλου, την Κατερίνα Τσιάρα και την Κωνσταντίνα Τεντόγλου- ατέλειωτες πρόβες, ελπίζω να μην τις ‘’βασάνισα’’ πολύ- όπως και το υπόλοιπο τιμ των συμμετεχόντων που απαρτίζεται από τους Γιάννη Αδαμίδη, Τάσο Γκλούμπο, Στεφανία Θεοδωρίδου, Κατερίνα Μπόσου, Αναστασία Ναλμπάντη, Γιώργο Παπαζαχαρία, Πέρη Παπαντώνη, Αναστασία Παπαφωτίου, που για ένα ολόκληρο οκτάωρο τους ταλαιπώρησα κάτω από τον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο, μέχρι να ολοκληρώσουμε το πλάνο!

 Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης για την παραχώρηση του σπιτιού, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, όπως και το Top Channel, τον Κώστα Κική και τη Ρίτα Τσιούρα που ανέλαβαν την παραγωγή της ταινίας.

Τέλος τους χορηγούς μας THEODOROS CHLIAPAS, PHOTOARTE PHOTOGRAPHY, ΚΛΙΚ FM ΚΟΖΑΝΗΣ 98.5, P & NPHOTOGRAPHY, VALTADOROS ARTQUALITY και τους καλούς φίλους Ντόρα Τσικαρδάνη, Φένη Τζιουρά, Νατάσα Σκαφίδα, Μένανδρο Μιχαηλίδη, Ηλία Γρηγοριάδη, Γιώργο Παναγιωτίδη και Παναγιώτη Χαρισόπουλο, που η βοήθειά τους μου ήταν πολύτιμη σε διάφορα στάδια της πραγματοποίησης αυτού του εγχειρήματος.

Αυτή την Τετάρτη 24/4/2013 λοιπόν και στα πλαίσια της εκδήλωσης-αφιερώματος σε τοπικούς δημιουργούς που κάνει η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας, επιχειρούμε μια πρώτη παρουσίαση-όχι προβολή, της ταινίας μας γιατί δεσμευόμαστε με τους όρους κάποιων Φεστιβάλ που την έχουμε υποβάλλει-προβάλλοντας ένα making of και trailer. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί! Η γνώμη σας μας είναι πάντα ευπρόσδεκτη και πολύτιμη!”