Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α.  Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ: Σε κυβέρνηση τραπεζιτών είμαστε όλοι επίορκοι    
 .                                                                                        

 dimosypal19.4Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των κυβερνητικών, οι Έλληνες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

-Επίορκοι, τεμπέληδες, βύσματα: Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

-Φοροφυγάδες, κλέφτες, απατεώνες: Αυτοί είναι οι γιατροί, υδραυλικοί, δικηγόροι, μηχανικοί, ταξιτζήδες, μικροεπιχειρηματίες και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες.

-Διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, λαμόγια: Αυτοί είναι συνολικά όλοι οι έλληνες εργαζόμενοι κατά Πάγκαλο και Γ. Παπανδρέου.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση των εργαζομένων δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε μας προκαλεί έκπληξη. Έκπληξη μας προκαλεί ότι ακόμα βρίσκονται συμπολίτες μας που πέφτουν στη παγίδα του «διαίρει και βασίλευε», που ακόμα πιστεύουν τους επαγγελματίες ψεύτες  και υπαλλήλους των τραπεζιτών.

Που ακόμα πιστεύουν ότι θυσιάζοντας κάποιους εργαζόμενους θα σωθεί η χώρα. Τώρα πως θα σωθεί η χώρα με κατεστραμμένο λαό, αυτό μόνο η λογική Ψαριανού   μπορεί να το εξηγήσει.

Και καθώς τελευταία είθισται να μιλάμε με αριθμούς, ας αναφέρουμε κάποιους λίγους και ενδεικτικούς:

-Δημοσιονομικό όφελος από απομάκρυνση 14.000 δημοσίων υπαλλήλων: 180 εκ. ευρώ/ετησίως.

-Κόστος παραμονής στρατιωτικής δύναμης που έχει η Ελλάδα σε 15 χώρες: 320 εκ. ευρώ/ετησίως.

-Ζημιά δημοσίου από συμβάσεις Ζίμενς (ομόφωνο επίσημο πόρισμα επιτροπής Βουλής): Πάνω από 2 δις. ευρώ. Η υπόθεση έκλεισε με συμβιβασμό που ψήφισαν πασοκ-νδ στα 170 εκ. ευρώ.

Κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θέλει την παραμονή στη δουλειά υπαλλήλων που κλέβουν, δωροδοκούνται, ζουν εις βάρος των υπολοίπων. Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν όσοι καταδικάζονται οριστικά και αμετάκλητα. Φυσικά και είμαστε υπέρ των γρήγορων και αξιόπιστων δικαστικών αποφάσεων. Μία υπόθεση που σέρνεται χρόνια ουσιαστικά  συνιστά αρνησιδικία. Και η έλλειψη δικαιοσύνης συνιστά έλλειψη δημοκρατίας.

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις. Τα πειθαρχικά συμβούλια όμως τα πάγωσε η κυβέρνηση-όχι οι υπάλληλοι.. Οι χρονοβόρες και ατελέσφορες δικαστικές διαδικασίες θεσμοθετήθηκαν από τα κεντρικά υπουργεία –όχι από τους εργαζομένους. Και βέβαια η οριοθέτηση συγκεκριμένου αριθμού επιόρκων χωρίς αποφάσεις συνιστά και υποκατάσταση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική και ουσιαστικά ένα δικαστικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα επίσης με το νέο πειθαρχικό κώδικα, αυτό τον ανήθικο και εξωφρενικό κατασκεύασμα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν ενώ δεν αναγνωρίζετε κανένα τεκμήριο αθωότητας. Ο εργαζόμενος έτσι τελεί υπό ένα συνεχή εκβιασμό καθώς κινδυνεύει να απολυθεί ακόμα και για αστικές διαφορές με γείτονα του που ουδεμία σχέση έχουν με την υπηρεσία του!

Σκοπός φυσικά είναι η κάμψη κάθε αντίδρασης στην συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας από τις Ενωμένες Τραπεζικές Δυνάμεις.

Οι υπάλληλοι που παρασιτούν πρέπει να απομακρυνθούν. Άμεσα και με δίκαιες διαδικασίες. Προς το παρών όμως, οι μόνοι επίορκοι στη συνείδηση του λαού (και αυτό είναι το μόνο που μετράει) , είναι οι συμμετέχοντες στην καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του λαού της. Και αυτοί πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.