Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 
Ιερές  Ακολουθίες Μεγάλης  Τεσσαρακοστής 
.

eppatr27.6.2012_A21.3.13ep1. Προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών, κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου (αρχής γενομένης από την Παρασκευή 22 Μαρτίου). Η πρώτη θα αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.

2. Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου, Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), εορτάζεται η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ..

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ των Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών, που διακόνησαν στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και υπέρ των Ευεργετών και Δωρητών. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

3. Στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, επίσης, θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου (στις 6.00 μ.μ.) όχι ο κατανυκτικός Εσπερινός, αλλά ο Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού, κατά τον οποίο  θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Μάστορας, με θέμα: «Νηστεία παθοκτόνος και ου σωματοκτόνος».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως