Κυριακή 17 Μαρτίου 2013/22:45 μμ

Το χρονικό της απόπειρας απόδρασης και η παράδοση του βαρυποινίτη κακοποιού Ριζάι

Ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους οι όμηροι
.

Παραδόθηκε ο Ριζάι - ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους οι όμηροιΟ αλβανός κακοποιός εγκατέλειψε την προσπάθεια να διαφύγει και παραδόθηκε στους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τις 20.30 την Κυριακή, βάζοντας τέλος σε ένα 24ωρο θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega θέλουν τους άνδρες των ΕΚΑΜ να εισέρχονται στο χώρο όπου βρισκόταν ο Αλκέτ Ριζάι και να τους λέει «εντάξει, αρκετά ως εδώ, δεν μπορώ να πάω παρακάτω, πάρτε τους ανθρώπους, ας σταματήσουμε εδώ».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το βράδυ του Σαββάτου ο Ριζάι μαζί με δύο ακόμη άτομα αλβανικής υπηκοότητας έφτασαν στο χώρο του εσωτερικού θυρωρείου, λίγα μέτρα πριν την έξοδο των φυλακών, λίγο πριν τις 21.00. Με την απειλή δύο μαχαιριών, μίας χειροβομβίδας και εκρηκτικών κατάφεραν να πάρουν ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους φρουρούς στην εξωτερική πλευρά, οι οποίοι ενεργοποίησαν τον συναγερμό και εκκινήθηκε άμεσα ο αυτόματος μηχανισμός σφράγισης των εσωτερικών θυρών. Ενας από τους ομήρους κατάφερε εκείνη την στιγμή να διαφύγει και όπως φαίνεται αποτέλεσε και τον αρχικό διαπραγματευτή με το Ριζάι και τους συνεργούς του, πριν φτάσει στο σημείο ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές.

Οπως έγινε αντιληπτό μετά την παράδοσή του, τελικά ο Ριζάι «μπλόφαρε» για τον οπλισμό που διέθετε, καθώς τα «εκρηκτικά» ήταν ένα ραδιοφωνάκι με μονωτικές ταινίες και μερικά καλώδια να εξέχουν, ενώ τα «μαχαίρια» ήταν σίδερα.

Είχε προηγηθεί μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, με ομάδες των ΕΚΑΜ να περικυκλώνουν το χώρο, αλλά να μην επεμβαίνουν, καθώς δεν ήταν σαφές το αν οι τρεις δράστες διέθεταν οπλισμό και τι είδους.

Νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε με ρίψη χημικών η επέμβαση στις φυλακές, καθώς άλλοι κρατούμενοι είχαν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, καθώς η αστυνομία αναζητά δύο οχήματα που κατά πληροφορίες βρίσκονταν κοντά στις φυλακές όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα, με σκοπό να παραλάβουν τους δραπέτες.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο Αλβανός κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φύλακες και με τη βοήθεια συγκρατουμένων του να τους οδηγήσει στο φρουραρχείο, κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Από χθες τη νύχτα βρίσκεται στο Μαλανδρίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάριος Σκανδάμης, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και ενημερώνοντας τον υπουργό, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι χθες βρίσκονταν εκτός υπηρεσίες. Ο χώρος της φυλακής έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες με άνδρες των ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη εκ νέου σε εξοχική κατοικία του Άνω Σουλίου Μαραθώνα.

Από το ethnos.gr


Κυριακή 17 Μαρτίου 2013/2:45πμ

Θρίλερ με το βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι που κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους!

.

alkriz17.3Να αποδράσει από τις φυλακές Μαλανδρίνου επιχειρεί ο Αλκέτ Ριζάι. Από το βράδυ του Σαββάτου, βρίσκεται στο φρουραρχείο, πέντε μέτρα μακριά από την πόρτα της εξόδου των φυλακών. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός βαρυποινίτης κρατούμενος ζητάει να του διατεθεί όχημα προκειμένου να διαφύγει απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με αιματοχυσία.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκονται αυτή τη στιγμή εισαγγελικός λειτουργός που επιβλέπει τη διαπραγματευτική διαδικασία, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ενώ η ηγεσία του υπουργείου είναι ενήμερη και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της ΕΚΑΜ, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το είδος και η ποσότητα οπλισμού που ενδεχομένως φέρει ο κρατούμενος, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των ομήρων. Κατά πληροφορίες κρατά ως όμηρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κατά άλλες πηγές τέσσερις. Μαζί με τον Ριζάι βρίσκονται δυο ακόμη κρατούμενοι που θέλουν να αποδράσουν μαζί του.

Σύμφωνα με πληφορορίες, ο κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια των δύο συγκρατούμενών του πέρασε από την πτέρυγα όπου κρατείται στο φρουραρχείο.

Πηγή: real.gr