Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Α.ΣΥ: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
.

pasi3.11Η κτηνοτροφία καταρρέει! Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε όλα τα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα και θα χειροτερεύσει το έλλειμμα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020. Η δραστική μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, στο κρέας, η αύξηση του κόστους παραγωγής ιδιαίτερα η αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών και αυτή που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσει στην πλήρη χρεοκοπία και στον αφανισμό μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους. Πληρώνουμε την καπιταλιστική κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΧΟΣ!

Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε, οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση και σε όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το χάσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να παλέψουν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα για μια άλλη πολιτική που θα χρεοκοπεί μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ και θα εξασφαλίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στο λαό ντόπια ποιοτικά, φτηνά γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα. Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. Αυτό προϋποθέτει σύγκρουση και ανατροπή από τις πολιτικές και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 12 το πρωί

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

- Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα αγροτικά εφόδια, (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής .

- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για του κτηνοτρόφους – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

- Να μην πουληθούν, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ

- Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

- Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση οι σταβλικές εγκαταστάσεις.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Π.Α.ΣΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ